Criteriul National

Sfaturi pentru cumparaturi sigure in timpul pandemiei de coronavirus

Sfaturi pentru cumparaturi sigure in timpul pandemiei de coronavirus
iulie 12
11:27 2020

In prezent, Romania se afla sub masurile stricte de autoizolare, pe masura ce cazurile de coronavirus cresc. Guvernul cere populatiei sa stea in casa si sa iasa doar pentru stricta necesitate, cum ar fi pentru aprovizionarea cu hrana. Dar, cum puteti cumpara in siguranta din supermarket in aceasta perioada?

Iata cateva sfaturi de la katalog.ro, site-ul care strange la un loc mai multe brosuri digitale: catalog metro, cora, kaufland, lidl, mega image etc.

– Planificati dinainte iesirea la cumparaturi

Nu asteptati pana cand frigiderul sau camara se goleste complet. Acest lucru va va permite o anumita flexibilitate, care este foarte necesara in timpul acestei crize. Daca magazinul este aglomerat, puteti sa va intoarceti acasa si sa mergeti din nou in alta zi. Daca stocul la anumite alimente este scazut (cum ar fi la paine), puteti incarca din nou in alta zi.

 

Consultati cataloagele online

E simplu, util si gratuit. Intra pe katalog.ro si rasfoieste catalog metro sau catalog cora, carrefour, lidl, mega image etc. Va puteti abona la newsletter pentru a primi noutatile pe email. Acest lucru va este de ajutor pentru a va putea planifica mai bine lista de cumparaturi, pentru a prinde promotiile si ofertele si pentru a face comparatii intre mai multe supermarketuri.

 

– Mergeti la magazin cu lista de cumparaturi

Dupa ce ati consultat catalog metro, carrefour, cora etc, puteti sa va indreptati spre magazin cu lista de cumparaturi facuta. In plina pandemie de coronavirus, nu este timpul sa raboviti prea mult in magazin in speranta ca veti vedea ceva interesant. Deci, faceti un plan de acasa si acordati prioritate articolelor care se pastreaza mai bine si care sunt sanatoase.

 

– Folositi dezinfectant sau propriile servetele dezinfectante

Multe supermarketuri ofera deja la intrare dezinfectant pentru toti cumparatorii. Dar, este intotdeauna o idee buna sa aveti si dumneavoastra dezinfectant la indemana. Stergeti manerul cosului de cumparaturi, pentru ca acesta poate fi plin de bacterii si virusi. Daca folositi o sacosa de cumparaturi din bumbac, refolosibila, imediat ce ajungeti acasa, puneti-o in masina de spalat si uscati-o  la temperatura inalta.

 

– Stati acasa cat mai mult timp posibil

Riscul de infectare creste cu cat interactionati cu mai multe persoane. Prin urmare, ramaneti cat mai mult timp in casa. Este bine sa existe o persoana care iese la cumparaturi.

 

Veniti pe katalog.ro pentru a vedea acum ofertele din supermarketuri, in format digital.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul