Criteriul National

Sfaturi pentru instalarea corectă și întreținerea reductoarelor melcate

Sfaturi pentru instalarea corectă și întreținerea reductoarelor melcate
martie 05
11:41 2019

Reductoarele/motoreductoarele reprezintă echipamente industriale de mici dimensiuni care au drept scop reducerea turației motoarelor electrice în vederea creșterii cuplului. Ca să vă faceți o idee mai clară despre aceste echipamente, trebuie să știți că sunt folosite de obicei în cadrul dispozitivelor de ridicare (lifturi, elevatoare auto, malaxoare din industria alimentară, etc), unde este nevoie de forță.

Astăzi vom discuta despre reductoarele melcate (folosite pentru a transmite puterea între doi arbori care nu se intersectează) disponibile în magazinul celor de la PROCONSIL GRUP.

Vom scoate în evidență cum se instalează și cum se întrețin corect aceste reductoare/motoreductoare melcate, care au puteri cuprinse între 0.09 și 9.2 kW. Am luat drept exemplu reductoarele celor de la PROCONSIL GRUP întrucât avem de-a face cu un furnizor de echipamente industriale suficient de vechi pe piață astfel încât să avem garanția calității. După cum știm, piața din România cel puțin pe parte de echipamente industriale se auto-reglează prin eliminarea celor incapabili să vândă produse de calitate.

Haideți să vedem cum se instalează corect, cum se operează și cum se întreține un reductor /motoreductor melcat astfel încât să vă bucurați de o bună funcționare cât mai mult timp.

Sfaturi pentru instalarea corectă și întreținerea reductoarelor melcate

 • Asigurați-vă că există un aliniament corect între reductor și motorul electric. O instalare necorespunzătoare poate duce la defectarea ambelor ansambluri.
 • După instalare, asigurați-vă că nu există vibrații în timpul operării. Vibrațiile sunt etalonul dezechilibrelor și pot aduce de asemenea defecțiuni în timp.
 • Dacă există posibilitatea apariției șocurilor sau blocării, instalați racorduri de securitate
 • Dacă vopsiți piesa, evitați vopsirea garniturilor exterioare. Cauciucul se poate usca din pricina vopselurilor și pot să apară scurgerile de ulei.
 • Curățați suprafețele de contact și aplicați substanțe de protecție care se impun înainte de asamblare pentru a preveni oxidarea, oxidare care poate duce la blocare.
 • În momentul în care efectuați pornirea, asigurați-vă că instalația electrică dispune de protecție la suprasarcină pentru a preveni distrugerea motorului.
 • Verificați dacă voltajul motorului electric înscris pe plăcuța acestuia corespunde cu voltajul livrat
 • Reductoarele/motoreductoarele care nu vin din fabrică cu dopuri pentru ulei, nu au nevoie de service. Lubrifierea este una de tip permanent.
 • La reductoarele care au dopuri pentru ulei, se recomandă înlocuirea uleiului după 5000 de ore de funcționare, sau în cazul în care a avut parte de o lungă perioadă de inactivitate.
 • Temperatura ambientală la care reductoarele motoreductoarele funcționează fără probleme este cuprinsă între -20 și +40 de grade Celsius. Aceste echipamente industriale pot fi folosite și în situații care nu se încadrează în specific dar necesită adaptări de la producător.
 • Temperatura echipamentului poate fi una mai mare față de normal în primele ore de funcționare dar această „anomalie” va dispărea cu timpul.

Acestea sunt cele mai importante și utile sfaturi legate de montarea și întreținerea corespunzătoare a reductoarelor/moto reductoarelor melcate furnizate de către PROCONSIL GRUP. Discutăm despre echipamente industriale care dacă vor fi montate și operate în parametri normali, sunt șanse mici să facă surprize neplăcute, în special dacă ne referim la cele vândute de PROCONSIL GRUP, companie care și-a făcut deja un renume în acest sector comercial axat pe vânzarea de echipamente și piese industriale.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei