Criteriul National

Sfaturi pentru intretinerea corecta a ATV-ului

Sfaturi pentru intretinerea corecta a ATV-ului
februarie 26
14:14 2020

ATV-ul este un vehicul extrem de atractiv, care iti permite sa te aventurezi prin paduri, pe munte si pe teren accidentat. Acesta este o sursa foarte bogata de aventura si are o multime de beneficii pentru sanatate, atat din punct de vedere mental, cat si din punct de vedere emotional.

Daca te pasioneaza aventura pe care ti-o ofera ATV-ul si ai unde sa il folosesti, achizitia unui astfel de vehicul este cea mai buna recomandare pe care ti-o putem face. Dupa ce l-ai cumparat insa, trebuie sa il ingrijesti corect.

Cum iti ingrijesti corect ATV-ul?

O ingrijire corecta ii poate prelungi viata foarte mult, asadar, trebuie sa respecti urmatoarele sfaturi:

  • Respecta perioada de rodaj. La fel ca si in cazul automobilelor, ATV-urile au o perioada de rodaj pe care este bine sa o respecti inainte de a testa capacitatile sale maxime. Fiecare ATV este diferit, asadar, perioada de rodaj difera. Vei gasi in specificatiile tehnice toate detaliile;
  • Fa-i revizia frecvent. Este bine sa ai mereu la indemana un magazin care vinde piese ATV si sa inlocuiesti frecvent consumabilele. La fel ca si in cazul autovehiculelor, va trebui sa schimbi filtrele, uleiul si ocazional placutele de frana. Tocmai din acest motiv, este bine sa cauti cu atentie magazinul care va fi sursa de baza pentru piese. Ocazional este bine sa verifici daca filtrul de aer este curat. Chiar daca acesta este pozitionat in asa fel incat sa fie ferit de noroi, apa si praf, de multe ori se murdareste foarte repede. Un filtru curat inseamna un ATV care are o perioada de viata mai lunga.
  • Verifica prezoanele inainte de fiecare iesire. Este foarte important ca prezoanele sa fie bine prinse, in asa fel incat sa se evite accidentele. Ar fi ideal sa se verifice si pozitia manerelor si franele.
  • Presiunea din pneuri este si ea foarte importanta. Exista ATV-uri moderne care monitorizeaza automat presiunea din pneuri. La majoritatea ATV-urilor insa, monitorizarea se face manual. Presiunea recomandata de producator este trecuta in cartea tehnica a vehiculului iar monitorizarea se face cu ajutorul unui manometru de joasa presiune si o pompa portabila.
  • Curatenia este esentiala. Daca tii la ATV-ul tau este bine sa il cureti in mod regulat. Multe ATV-uri ajung sa se uzeze pentru simplul fapt ca dupa o baie cu noroi sunt lasate asa. Din pacate, umezeala si murdaria nu au un efect foarte placut asupra otelului, rugina facandu-si aparitia rapid. In plus, murdaria afecteaza filtrul de aer si ventilatiile, ceea ce duce la cheltuieli destul de mari cu schimbarea de piese.

Un ATV bine ingrijit poate sa reziste foarte multi ani si poate oferi o doza uriasa de distractie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul