Criteriul National

Sfaturi si recomandari pentru instalarea corecta a gazonului sintetic

Sfaturi si recomandari pentru instalarea corecta a gazonului sintetic
decembrie 15
08:50 2016

Gazonul sintetic a devenit o solutie eficienta pentru majoritatea proprietarilor de spatii deschise. Un spatiu cu mult verde este, asa cum numeroase studii arata, un mod de a ne imbunatatii starea de spirit. Vizual, verdele ne face sa ne simtim mai energici si mai pozitivi.

Asadar, daca vrei ca spatiul tau sa arate bine organizat din punct de vedere estetic, dar sa iti ofere si confort, recomandarea noastra este sa mizezi pe portiuni cu gazon sintetic. Nu doar ca isi mentine aspectul indiferent de conditiile de afara sau de sezon, dar te ajuta sa economisesti mai multi bani.

Deoarece poate parea simplu sa instalezi portiunile de gazon sintetic, este indicat sa urmaresti cativa pasi esentiali, care sa te ajute sa procedezi corect.

iarba-artificiala

1. Curata iarba si orice urma de reziduri in zona in care vrei sa amplasezi bucatile de gazon. Daca te decizi sa folosesti ierbicide pentru a distruge orice urma de iarba, radacini sau buruieni, utilizeaza-le cu grija si cu responsabilitate, in functie de indicatiile prevazute pe ambalaj.

Orice metoda ai alege, este indicat sa intervi in zona respectiva cu cateva zile inainte de a instala gazonul sintetic. Acest prim pas este extrem de important pentru a obtine un rezultat final de calitate si impecabil.

2. Adauga un strat de pietris sfaramat in bucati foarte mici si dese, precum granitul descompus si acopera intreaga suprafata. Netezeste-l astfel incat sa nu denivelezi gazonul sintetic. Acum iti vei da seama daca rezultatul va fi prea inalt, astfel inca sa eviti un aspect dezordonat. Daca este nevoie, specialistii recomanda sa mai sapi in adancimea terenului si sa te asiguri ca placile de gazon sintetic nu vor fi mai inalte decat restul perimetrului.

3. Instaleaza o plasa care sa impiedice eventualele fire de iarba care cresc din pamant sa patrunda in placile de gazon sintetic. Cauta o barierea impotriva ierbii naturale care sa aiba o calitate superioara, deoarece in timp iti vei da seama ca investitia merita.

4. A venit si momentul mult asteptat. Ruleaza gazonul sintetic pe suprafata selectata si ai grija ca firele de iarba sa fie orientate in aceeasi directie. Atentia la acest detaliu va face ca rezultatul sa fie unul profesional si curat. Taie suplimentul de material cu un cutit de covoare.

5. Ultimul pas consta in doua procedee, anume sa greblezi zona astfel incat aspectul sa fie cat mai natural, insa foloseste ustensile usoare, care nu vor deteriora fibrele. Al doilea pas consta in umplerea gazonului cu un material granulat care sa va sedimenta la baza firelor de iarba.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo