Criteriul National

Sfaturi si recomandari pentru instalarea corecta a gazonului sintetic

Sfaturi si recomandari pentru instalarea corecta a gazonului sintetic
decembrie 15
08:50 2016

Gazonul sintetic a devenit o solutie eficienta pentru majoritatea proprietarilor de spatii deschise. Un spatiu cu mult verde este, asa cum numeroase studii arata, un mod de a ne imbunatatii starea de spirit. Vizual, verdele ne face sa ne simtim mai energici si mai pozitivi.

Asadar, daca vrei ca spatiul tau sa arate bine organizat din punct de vedere estetic, dar sa iti ofere si confort, recomandarea noastra este sa mizezi pe portiuni cu gazon sintetic. Nu doar ca isi mentine aspectul indiferent de conditiile de afara sau de sezon, dar te ajuta sa economisesti mai multi bani.

Deoarece poate parea simplu sa instalezi portiunile de gazon sintetic, este indicat sa urmaresti cativa pasi esentiali, care sa te ajute sa procedezi corect.

iarba-artificiala

1. Curata iarba si orice urma de reziduri in zona in care vrei sa amplasezi bucatile de gazon. Daca te decizi sa folosesti ierbicide pentru a distruge orice urma de iarba, radacini sau buruieni, utilizeaza-le cu grija si cu responsabilitate, in functie de indicatiile prevazute pe ambalaj.

Orice metoda ai alege, este indicat sa intervi in zona respectiva cu cateva zile inainte de a instala gazonul sintetic. Acest prim pas este extrem de important pentru a obtine un rezultat final de calitate si impecabil.

2. Adauga un strat de pietris sfaramat in bucati foarte mici si dese, precum granitul descompus si acopera intreaga suprafata. Netezeste-l astfel incat sa nu denivelezi gazonul sintetic. Acum iti vei da seama daca rezultatul va fi prea inalt, astfel inca sa eviti un aspect dezordonat. Daca este nevoie, specialistii recomanda sa mai sapi in adancimea terenului si sa te asiguri ca placile de gazon sintetic nu vor fi mai inalte decat restul perimetrului.

3. Instaleaza o plasa care sa impiedice eventualele fire de iarba care cresc din pamant sa patrunda in placile de gazon sintetic. Cauta o barierea impotriva ierbii naturale care sa aiba o calitate superioara, deoarece in timp iti vei da seama ca investitia merita.

4. A venit si momentul mult asteptat. Ruleaza gazonul sintetic pe suprafata selectata si ai grija ca firele de iarba sa fie orientate in aceeasi directie. Atentia la acest detaliu va face ca rezultatul sa fie unul profesional si curat. Taie suplimentul de material cu un cutit de covoare.

5. Ultimul pas consta in doua procedee, anume sa greblezi zona astfel incat aspectul sa fie cat mai natural, insa foloseste ustensile usoare, care nu vor deteriora fibrele. Al doilea pas consta in umplerea gazonului cu un material granulat care sa va sedimenta la baza firelor de iarba.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo