Criteriul National

Sfaturi utile pentru a alege cea mai buna firma de contabilitate

Sfaturi utile pentru a alege cea mai buna firma de contabilitate
decembrie 15
17:00 2017

Cand initiezi o afacere este esentaial sa analizezi cu atentie toate detaliile logistice si functionale pentru a te bucura de succes. Un aspect important de care trebuie sa tii seama este legat de masurarea, evaluarea si gestionarea activitatii contabile. Pentru a beneficia de informatii prompte si precise, care sa te ajute sa te dezvolti este necesar sa colaborezi cu o firma de contabilitate. In acest fel ai siguranta ca te poti orienta strict catre activitatea pe care o desfasori, fara a te incarca cu probleme fiscale si legislative.

 

Cum bine stii alegerea unui contabil bun poate fi o adevarata loterie, insa neregulile inregistrate in documente sunt aspru penalizate, de aceea este important sa colaborezi doar cu profesionistii care isi cunosc foarte bine sarcinile. Pentru a-ti usura cautarea, poti accesa portalul Firme-contabilitate.net, unde vei descoperi o lista actualizata a firmelor de contabilitate din Romania.  Daca vrei sa fii sigur ca faci cea mai buna alegere, iata care sunt recomandarile specialistilor.

 

  1. Verifica daca firma cu care colaborezi are cel putin un membru activ al CECCAR (Corpul Expertilor Constabili si Contabililor Autorizati din Romania). Este foarte important ca cei care se ocupa de gestionarea documentelor firmei sa fie activi in aceasta institutie. Acest statut le ofera dreptul de a viza bilanturile contabile de la sfarsit de an.

 

Dealtfel, contabilii care au calitate de memebrii ai CECCAR sunt mai bine pregatiti decat absolventii tineri si bineinteles au o experienta vasta.

 

  1. Analizeaza cu atentie contractul pe care il semnezi cu firma de contabilitate. In document trebuie sa fie specificate toate detaliile cu privire la obligatii, indatoriri, tarife, termene limita. Ai grija, contractul si anexele trebuie sa fie clare si precise!

 

  1. Alege o firma de contabilitate cu review-uri pozitive. Este bine ca inainte de a semna orice contract sa cauti cateva pareri, ale altor persoane care au colaborat cu compania pe care o ai in vizor. Cele mai multe opinii le poti afla de pe forumurile de specialitate, pagina de Facebook sau direct de pe pagina web a companiei.

 

  1. Alege o companie care colaboreaza cu persoane tinere, ce stiu sa acceseze cu usurinta paginile institutiilor de stat ce prezinta interes. Contabilii cu experienta in domeniul IT, pot usura cu adevarat sarcinile ce trebuie indeplinite prin intermediul resurselor online. Intreaga activitate este mai simpla si mai putin stresanta cand cel cu care colaborezi este familiarizat cu metodele moderne de contabilitate si instrumentele puse la dispozitie de stat.

 

  1. Discuta inainte cu contabilul pus la dispozitie de firma de specializata. Vezi ce relatii poti dezvolta cu acea persoana. Este important ca cel cu care lucrezi sa fie un bun ascultator, sa isi exprime opiniile, sa poate veni cu solutii pentru ideile pe care le ai. O persoana cu experienta bogata, comunicativa poate gasi si transmite mai usor ideile pe care le are cu privire la situatia financiara a firmei pe care o manageriezi.

 

  1. Colaboreaza cu persone receptive, care se adapteaza usor si rapid la modificarile fiscale, aflate in continua schimbare, in tara noastra.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro