Criteriul National

Sfaturi utile pentru a alege cea mai buna firma de contabilitate

Sfaturi utile pentru a alege cea mai buna firma de contabilitate
decembrie 15
17:00 2017

Cand initiezi o afacere este esentaial sa analizezi cu atentie toate detaliile logistice si functionale pentru a te bucura de succes. Un aspect important de care trebuie sa tii seama este legat de masurarea, evaluarea si gestionarea activitatii contabile. Pentru a beneficia de informatii prompte si precise, care sa te ajute sa te dezvolti este necesar sa colaborezi cu o firma de contabilitate. In acest fel ai siguranta ca te poti orienta strict catre activitatea pe care o desfasori, fara a te incarca cu probleme fiscale si legislative.

 

Cum bine stii alegerea unui contabil bun poate fi o adevarata loterie, insa neregulile inregistrate in documente sunt aspru penalizate, de aceea este important sa colaborezi doar cu profesionistii care isi cunosc foarte bine sarcinile. Pentru a-ti usura cautarea, poti accesa portalul Firme-contabilitate.net, unde vei descoperi o lista actualizata a firmelor de contabilitate din Romania.  Daca vrei sa fii sigur ca faci cea mai buna alegere, iata care sunt recomandarile specialistilor.

 

  1. Verifica daca firma cu care colaborezi are cel putin un membru activ al CECCAR (Corpul Expertilor Constabili si Contabililor Autorizati din Romania). Este foarte important ca cei care se ocupa de gestionarea documentelor firmei sa fie activi in aceasta institutie. Acest statut le ofera dreptul de a viza bilanturile contabile de la sfarsit de an.

 

Dealtfel, contabilii care au calitate de memebrii ai CECCAR sunt mai bine pregatiti decat absolventii tineri si bineinteles au o experienta vasta.

 

  1. Analizeaza cu atentie contractul pe care il semnezi cu firma de contabilitate. In document trebuie sa fie specificate toate detaliile cu privire la obligatii, indatoriri, tarife, termene limita. Ai grija, contractul si anexele trebuie sa fie clare si precise!

 

  1. Alege o firma de contabilitate cu review-uri pozitive. Este bine ca inainte de a semna orice contract sa cauti cateva pareri, ale altor persoane care au colaborat cu compania pe care o ai in vizor. Cele mai multe opinii le poti afla de pe forumurile de specialitate, pagina de Facebook sau direct de pe pagina web a companiei.

 

  1. Alege o companie care colaboreaza cu persoane tinere, ce stiu sa acceseze cu usurinta paginile institutiilor de stat ce prezinta interes. Contabilii cu experienta in domeniul IT, pot usura cu adevarat sarcinile ce trebuie indeplinite prin intermediul resurselor online. Intreaga activitate este mai simpla si mai putin stresanta cand cel cu care colaborezi este familiarizat cu metodele moderne de contabilitate si instrumentele puse la dispozitie de stat.

 

  1. Discuta inainte cu contabilul pus la dispozitie de firma de specializata. Vezi ce relatii poti dezvolta cu acea persoana. Este important ca cel cu care lucrezi sa fie un bun ascultator, sa isi exprime opiniile, sa poate veni cu solutii pentru ideile pe care le ai. O persoana cu experienta bogata, comunicativa poate gasi si transmite mai usor ideile pe care le are cu privire la situatia financiara a firmei pe care o manageriezi.

 

  1. Colaboreaza cu persone receptive, care se adapteaza usor si rapid la modificarile fiscale, aflate in continua schimbare, in tara noastra.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu