Criteriul National

SFIDARE! Kim Jong-Un promite lumii cât şi nord-coreenilor continuarea dezvoltării programului de arme nucleare

SFIDARE! Kim Jong-Un promite lumii cât şi nord-coreenilor continuarea dezvoltării programului de arme nucleare
octombrie 08
19:08 2017

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a promis că va continua politica de dezvoltare în paralel a economiei şi a armelor nucleare, a informat duminică presa de la Phenian. Informaţia a fost preluată de agenţia niponă Kyodo şi de cea sud-coreeana Yonhap, iar ulterior de Agerpres. 

Kim-Jong-un

Kim Jong-Un s-a adresat sâmbătă plenului Comitetului Central (C.C.) al Partidului Muncitorilor din Coreea, întrunit pentru prima dată din mai 2016. Au fost anunţate şi schimbări în conducerea partidului. Sora mai mică a preşedintelui, Kim Yo-Jong a fost desemnată membru supleant în Biroul Politic al C.C. Unul din vicepreşedinţii partidului, Choe Ryong-Hae, un apropiat al liderului de la Phenian, a fost cooptat în Comisia Militară Centrală, iar ministrul de externe Ri Yong-Ho a fost ales în Biroul Politic, conform AGERPRES.

„Armele nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreene sunt o realizare valoroasă obţinută prin lupta poporului în apărarea propriului destin şi a suveranităţii ţării de ameninţările nucleare repetate ale imperialiştilor din SUA”, a declarat Kim Jong-Un.

De asemenea, el a acuzat Statele Unite că încercarea de subminare a Coreei de Nord, se face prin sancţiuni din partea ONU şi prin „mobilizarea forţelor vasale”.

Reacţii imediate, diplomatice

Armele nucleare din Coreea de Nord reprezintă o problemă serioasă pentru securitatea regiunii dar mai ales pentru NATO. De aceea, NATO este o alianță militară completă și ar fi chiar ciudat să nu existe răspunsuri la aceste multiple provocări şi ameninţări mai mult sau mai puţin voalate.

De aceea, replica preşedintelui american Donald Trump lasă deschis interpretărilor. Domnia sa a postat un mesaj destul de enigmatic pe Twitter, conform căruia „un singur lucru va funcţiona” în ceea ce priveşte Coreea de Nord, fără să precizeze care este acesta, potrivit AFP.
„Preşedinţii şi administraţiile lor au discutat cu Coreea de Nord timp de 25 de ani, au fost încheiate acorduri şi au fost plătite sume mari de bani. Acordurile au fost încalcate înainte ca cerneala să se usuce, iar negociatorii americani au fost făcuţi să pară ridicoli. Regret, dar doar un sigur lucru va funcţiona!” a scris Donald Trump pe Twitter.

Această declarație vine în completarea a ceea ce  Secretarului General al NATO Mark Stoltenberg a afirmat în urmă cu două zile-  „Trebuie să epuizăm toate canalele diplomatice posibile înainte de a începe să luăm în considerare orice opțiune militară. ”

NATO dorește să exercite o descurajare militară, convențională și nucleară „la 360 de grade” și trebuie să fie preocupată de orice teritoriu aflat sub amenințare iminentă.

Dar, conform statului acestei alianțe transatlantice, în aceste condiții NATO e dedicată apărării Europei,iar Asia nu este acoperită de secțiunea  a cincea care declanșează solidaritatea între părți, fapt prevăzut la tratatul fondator din 1949-„Un atac armat împotriva uneia sau multe dintre ele în Europa sau America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor „

De aceea, există mai multe pericole care cântăresc decisiv și ar fi o dezbatere interminabilă, practic fiind  imposibil ca un organism ca NATO să nu profite de provocarea nord-coreeană.

Concluzia se poate rezuma la această frază- „Subiectul este de a crea un spațiu între a nu face nimic și de a folosi forța militară”, rostită de Mark Stoltenberg

Sursa foto : http://www.mirror.co.uk/

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo