Criteriul National

SFIDARE! Kim Jong-Un promite lumii cât şi nord-coreenilor continuarea dezvoltării programului de arme nucleare

SFIDARE! Kim Jong-Un promite lumii cât şi nord-coreenilor continuarea dezvoltării programului de arme nucleare
octombrie 08
19:08 2017

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a promis că va continua politica de dezvoltare în paralel a economiei şi a armelor nucleare, a informat duminică presa de la Phenian. Informaţia a fost preluată de agenţia niponă Kyodo şi de cea sud-coreeana Yonhap, iar ulterior de Agerpres. 

Kim-Jong-un

Kim Jong-Un s-a adresat sâmbătă plenului Comitetului Central (C.C.) al Partidului Muncitorilor din Coreea, întrunit pentru prima dată din mai 2016. Au fost anunţate şi schimbări în conducerea partidului. Sora mai mică a preşedintelui, Kim Yo-Jong a fost desemnată membru supleant în Biroul Politic al C.C. Unul din vicepreşedinţii partidului, Choe Ryong-Hae, un apropiat al liderului de la Phenian, a fost cooptat în Comisia Militară Centrală, iar ministrul de externe Ri Yong-Ho a fost ales în Biroul Politic, conform AGERPRES.

„Armele nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreene sunt o realizare valoroasă obţinută prin lupta poporului în apărarea propriului destin şi a suveranităţii ţării de ameninţările nucleare repetate ale imperialiştilor din SUA”, a declarat Kim Jong-Un.

De asemenea, el a acuzat Statele Unite că încercarea de subminare a Coreei de Nord, se face prin sancţiuni din partea ONU şi prin „mobilizarea forţelor vasale”.

Reacţii imediate, diplomatice

Armele nucleare din Coreea de Nord reprezintă o problemă serioasă pentru securitatea regiunii dar mai ales pentru NATO. De aceea, NATO este o alianță militară completă și ar fi chiar ciudat să nu existe răspunsuri la aceste multiple provocări şi ameninţări mai mult sau mai puţin voalate.

De aceea, replica preşedintelui american Donald Trump lasă deschis interpretărilor. Domnia sa a postat un mesaj destul de enigmatic pe Twitter, conform căruia „un singur lucru va funcţiona” în ceea ce priveşte Coreea de Nord, fără să precizeze care este acesta, potrivit AFP.
„Preşedinţii şi administraţiile lor au discutat cu Coreea de Nord timp de 25 de ani, au fost încheiate acorduri şi au fost plătite sume mari de bani. Acordurile au fost încalcate înainte ca cerneala să se usuce, iar negociatorii americani au fost făcuţi să pară ridicoli. Regret, dar doar un sigur lucru va funcţiona!” a scris Donald Trump pe Twitter.

Această declarație vine în completarea a ceea ce  Secretarului General al NATO Mark Stoltenberg a afirmat în urmă cu două zile-  „Trebuie să epuizăm toate canalele diplomatice posibile înainte de a începe să luăm în considerare orice opțiune militară. ”

NATO dorește să exercite o descurajare militară, convențională și nucleară „la 360 de grade” și trebuie să fie preocupată de orice teritoriu aflat sub amenințare iminentă.

Dar, conform statului acestei alianțe transatlantice, în aceste condiții NATO e dedicată apărării Europei,iar Asia nu este acoperită de secțiunea  a cincea care declanșează solidaritatea între părți, fapt prevăzut la tratatul fondator din 1949-„Un atac armat împotriva uneia sau multe dintre ele în Europa sau America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor „

De aceea, există mai multe pericole care cântăresc decisiv și ar fi o dezbatere interminabilă, practic fiind  imposibil ca un organism ca NATO să nu profite de provocarea nord-coreeană.

Concluzia se poate rezuma la această frază- „Subiectul este de a crea un spațiu între a nu face nimic și de a folosi forța militară”, rostită de Mark Stoltenberg

Sursa foto : http://www.mirror.co.uk/

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo