Criteriul National

Si noi avem idei!

Si noi avem idei!
septembrie 26
19:27 2016

 PUTEREA  IDEILOR

a
 
   Ma intreb : Cati dintre noi se gandesc , cel putin o data pe luna, cum sa aduca o schimbare in viata sa !
   Intram in malaxorul obisnuintei , ca si cum totul ar sta nemiscat, si , ne lasam dusi de curenti,fara sa vrem sa aflam UNDE.
   In discutiile cotidiene, in familie, la locul de munca, fugim de nou, invocand acoperirea banala :N-am nici o idee ! 
 
    De cand n-am mai fost pe VAL ? Am fost oare vreodata ?
 
   Pentru vise implinite e nevoie de curajul de a visa cu ochii deschisi, sa lasi INTUITIA sa-ti intre in casa, iar ideile care „te-au vizitat” sa le pui repede  in practica. Nu lasa mintea sa te minta !
   IDEEA are o forta care te scoate din starea de asteptare, te indeamna la actiune  .Atunci, in aceasta stare, nu grabesti nimic, dar faci cu perseverenta ceea ce este necesar pentru inaintare.
 
    Sa exemplificam . Parintii tai sunt la tara, au o gospodarie modesta , se multumesc cu ceea ce obtin din cultivarea pamantului, dupa cum stiu ei sa o faca.Ceea ce obtin este prea putin pentru a primi si tu . 
  Iti vine o IDEE. Chiar din aceasta toamna, prin munca proprie, ajutat de un prieten, treci la plantarea unei mici livezi pe terenul acestora . Necesita lucrari periodice, pe care le poti face in ziua de repaos, Si, peste patru ani, apar fructele, nu prea multe la inceput, suficiente insa pentru familie si o parte chiar   poti sa o  valorifici cunoscutilor, amatori de fructe bio.  Dintr-o idee la indemana oricui, cu perseverenta si truda  ai castigat triplu : 
- ai depasit  starea ce parea „fara iesire „;
-tu si familia aveti o motivatie sa stati frecvent in natura , iar copiii sa cunoasca realitatile vietii si sa creasca armonios;
 – veniturile vor incepe sa sporeasca, iar parintii intineresc si sunt bucurosi sa va ajute la gradina. 
                                              
     Va invit , cu asentimentul presupus al redactiei, sa impartasiti si altora din ideile care v-au schimbat viata !
Sursa foto : www.copiisimamici.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo