Criteriul National

Si noi avem idei!

Si noi avem idei!
septembrie 26
19:27 2016

 PUTEREA  IDEILOR

a
 
   Ma intreb : Cati dintre noi se gandesc , cel putin o data pe luna, cum sa aduca o schimbare in viata sa !
   Intram in malaxorul obisnuintei , ca si cum totul ar sta nemiscat, si , ne lasam dusi de curenti,fara sa vrem sa aflam UNDE.
   In discutiile cotidiene, in familie, la locul de munca, fugim de nou, invocand acoperirea banala :N-am nici o idee ! 
 
    De cand n-am mai fost pe VAL ? Am fost oare vreodata ?
 
   Pentru vise implinite e nevoie de curajul de a visa cu ochii deschisi, sa lasi INTUITIA sa-ti intre in casa, iar ideile care „te-au vizitat” sa le pui repede  in practica. Nu lasa mintea sa te minta !
   IDEEA are o forta care te scoate din starea de asteptare, te indeamna la actiune  .Atunci, in aceasta stare, nu grabesti nimic, dar faci cu perseverenta ceea ce este necesar pentru inaintare.
 
    Sa exemplificam . Parintii tai sunt la tara, au o gospodarie modesta , se multumesc cu ceea ce obtin din cultivarea pamantului, dupa cum stiu ei sa o faca.Ceea ce obtin este prea putin pentru a primi si tu . 
  Iti vine o IDEE. Chiar din aceasta toamna, prin munca proprie, ajutat de un prieten, treci la plantarea unei mici livezi pe terenul acestora . Necesita lucrari periodice, pe care le poti face in ziua de repaos, Si, peste patru ani, apar fructele, nu prea multe la inceput, suficiente insa pentru familie si o parte chiar   poti sa o  valorifici cunoscutilor, amatori de fructe bio.  Dintr-o idee la indemana oricui, cu perseverenta si truda  ai castigat triplu : 
- ai depasit  starea ce parea „fara iesire „;
-tu si familia aveti o motivatie sa stati frecvent in natura , iar copiii sa cunoasca realitatile vietii si sa creasca armonios;
 – veniturile vor incepe sa sporeasca, iar parintii intineresc si sunt bucurosi sa va ajute la gradina. 
                                              
     Va invit , cu asentimentul presupus al redactiei, sa impartasiti si altora din ideile care v-au schimbat viata !
Sursa foto : www.copiisimamici.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo