Criteriul National

Și SUA anunţă sancţiuni dure pentru mai mulţi oligarhi ruşi / Lista dată publicităţii de Casa Albă

Și SUA anunţă sancţiuni dure pentru mai mulţi oligarhi ruşi / Lista dată publicităţii de Casa Albă
martie 04
03:28 2022

Administraţia Biden a anunţat, joi, sancţiuni dure pentru mai mulţi oligarhi ruşi şi pentur familiile lor, ca reacţie după invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit News.ro.

Alisher Usmanov vinde cota sa de 30% din ArsenalFoto: kremlin.ru

Ruşii aflaţi pe lista celor vizaţi de sancţiuni sunt acuzaţi că îl susţin în continuare pe Vladimir Putin, în ciuda invadării brutale a Ucrainei.

“Aceste persoane şi familiile lor vor fi tăiaţi din sistemul financiar american, bunurile lor din SUA vor fi îngheţate şi proprietăţile lor vor fi blocate”, se arată pe site-ul Casei Albe.

Printre cei sancţionaţi se numără şi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De asemenea, Statele Unite impun restricţii de viză unui număr de 19 oligarhi şi 47 de membri ai familiilor lor şi asociaţi.

Ruşii vizaţi de “blocarea totală” sunt următorii:

 • Nikolai Tokarev (soţia sa Galina, fiica Mayya şi două companii de imobiliare)
 • Boris Rotenberg (soţia sa Karina şi fiii săi Roman şi Boris)
 • Arkadi Rotenberg (fiii săi Pavel şi Igor şi fiica Liliya)
 • Serghei Chemezov (soţia sa Ekaterina, fiul său Stanislav şi fiica vitregă Anastasia)
 • Igor Şuvalov (cele cinci companii alee sale, soţia sa Olga, fiul său Evgheni şi compania sa şi avionul său, precum şi fiica sa Maria şi compania sa)
 • Evgheni Prigozhin (cele trei companii ale sale, soţia sa Polina, fiica sa Liubov şi fiul său Pavel)
 • Dmitri Peskov, secretarul de presă al preşedintelui Putin
 • Alişer Usmanov (superiahtul său a fost confiscat de autorităţile germane, şi avionul său privat, unul dintre cele mai mari ale Rusiei)

Superiahtul lui Usmanov

Guvernul britanic a anunțat joi că-i sancționează pe miliardarul rus născut în Uzbekistan Alișer Usmanov, deja exclus de clubul de fotbal Everton, și pe fostul vicepremier rus Igor Șuvalov după invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit BBC și AFP.

„Sancționarea lui Usmanov și Șuvalov trimite un mesaj clar că vom lovi oligarhii și indivizii strâns asociați cu regimul lui Putin și cu războiul său barbar. Nu ne vom opri aici. Scopul nostru este să paralizăm economia rusă și să înfometăm mașina de război a lui Putin”, a declarat ministerul Externelor condus de Liz Truss.

Guvernul britanic impune celor doi bărbați, care se numără printre oligarhii cu cele mai puternice interese în Regatul Unit, o înghețare a activelor și interdicții de călătorie.

Alături de Usmanov și Șuvalov, Marea Britanie a sancționat un total de treisprezece oligarhi ruși și peste 220 de persoane și entități de la invadarea Ucrainei.

Mai multe iahturi ale unor oligarhi ruşi au fost imobilizate de autorităţile portuare din Franţa şi Germania în porturi şi şantiere navale din cele două ţări, în contextul în care se analizează posibilitatea confiscării lor ca parte a sancţiunilor împotriva Rusiei, după invadarea Ucrainei de către această ţară.

 • Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.
 • Comentarii

  Comentarii

  Articole similare

  Editia Digitala

  Criteriul National prima pagina

  photostudio_1649947095742

  EDITORIAL

  România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

  danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

  Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
  Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

  Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

  A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

  Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

  Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

  Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

  Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

  citeste in continuare

  REDACTIA

  Director fondator: Daniel C. Iorgu

  Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

  Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

  Editorialist: Florin Budescu

  Corespondent UK: Alina Pop

  Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

  Fotoreporter: Daniel Paun

  Reporter: Daniel Hintergraber

  Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

  Disclaimer

  Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

  Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

  CONTACT

  CRITERIUL NATIONAL
  Cotidian online de stiri si atitudine
  ISSN 2393-4891
  ISSN-L 2393-4891

  Redactie: contact@criteriul.ro

  Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

  Citeste si:

  nationalul logo

  Constanta Mea

  Prahova Mea

  Brasovul Meu

  Parteneri media exclusiv

  Revista presei Raspandacul