Criteriul National

SIESTA DIN SERAI SAU BASMUL ABSURD – CONTRA-EDITORIAL

iulie 03
13:02 2015

         Motto :”Nu intreba omul de sanatate, uita-te la fata lui.”- proverb autohton

             ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL DIRECT DAR SI MILITANT!

  Seria celor 1001 de nopti sau povestile cu Seherezada palesc in momentul in care apare „in scena” acest caz, cel a lui Victor Ponta ce are, un autentic aer de telenovela cu gust mai mult decat indoielnic !

soc si groaza Ponta

 Dar, pe seama acestei „iesiri ” din scena, din viata politica de mai bine de 20 de zile s-a tot  comentat, s-a tot explicat atat de „avizat” si de „competent”!Poate ca nici macar nu acest lucru este atat de important!Faptul ca domnia sa este suferinda, faptul ca a fost operat cu succes si acum isi revine din convalescenta mai ceva decat Fat-Frumos mi se pare un motiv real dea urmari cu atentie marita acest basm cu tente absurde!

 In continuare, imaginea sa de „indestructibil”, de premier „model” are de suferit! Faptul ca a last cu buna stiinta fraiele guvernarii, fugind asemeni unui „erou” il caracterizeaza intr-un mod atat de bine!Si acum sa nu spuneti c-as fi aspru sau as scrie atat de „pornit” , deoarece , din principiu acest lucru nu are de-a face cu „joaca”…de-a guvernarea!Cu adevarat grava cred ca este aruncarea in derizoriu a functiei atat de importante pe care o ocupa. Deplasarea la Baku, şi operaţia din Turcia au o doză de iraţional.Nu vreau sa încerc să-mi explic decizia premierului. Aceasta se înscrie însă în linia demnitarilor români care vor să aibă parte de un tratament preferenţial în comparaţie cu oamenii obişnuiţi.

Aici intra si declaratiile de-a dreptul sfidatoare si jignitoare ce le-a facut publice vis avis de asa-zisul „tratament special” inchipuit de mintea domniei sale , atunci cand un demnitar olandez s-a operat la Spitalul Municipal din Bucuresti! In nemasurata sa stima de sine credea ca pentru siguranta sa ar fi trebuit inchise doua etaje din tot spitalul…Eh, daca la asemenea lucruri am ajuns, oare de ce l-a mai luat pe medicul român după el, ca să dea impresia că lucrează cu sistemul medical românesc? Va raspund la fel de franc si direct…Ca să nu piardă la capitolul de imagine!

ponta TVA

Omeneste, daca o luam asa ,faptul ca s-a dus sa fie operat in Turcia poate fi considerat, in ultima instanta, o optiune personala legata strict de sanatate. Dar premierul Ponta nu avea dreptul sa plece oricum.

Faptic, cercetand legile cu de-amanuntul am dat peste una deosebit de interesanta! Si nu e deloc intriga „basmului” ci O REALITATE!

Hotararea CSAT 166/2006, modificata prin Hotararea CSAT 5/2009, stabileste clar in ce fel pot pleca sa se trateze in strainatate primii patru oameni in stat, deci inclusiv premierul Romaniei. E nevoie de o comisie speciala a Spitalului Militar Central, convocata de SPP, care sa stabileasca diagnosticul, necesitatea interventiei, in ce masura demnitarul isi poate exercita atributiile.

Victor Ponta a fost consultat la Spitalul Militar, dar nu conform procedurii stabilite de CSAT sau cel putin acest lucru nu a fost comunicat oficial. In prezent, nimeni nu detine vreo informatie! De aceea,nici eu nu stiu nimic oficial despre vreo comisie sau expertiza. Daca ar fi fost vorba de o urgenta zero, de o situatie disperata, as fi inteles ca poate nu era in mod obiectiv timp pentru procedura, dar nu cred ca a fost cazul de asa ceva.Se naste o intrebare de bun simt… Nu cumva, premierul Victor Ponta, nu stia care ar fi procedura… dupa trei ani de mandat? Sau a reusit „performanta” de a o desconsidera-o, mai mult decat intentionat pentru ca avea ceva de ascuns in privinta starii reale a genunchiului domniei sale? Apoi, smechereste, asemeni unui strengar Ponta a plecat fara sa spuna nimanui nimic. Nu l-a anuntat nici pe presedinte, nici pe cei care-i platesc salariul, adica pe noi, romanii. Si ma refer la un anunt oficial, institutional, nu la niste postari pe Facebook.

Se nasc alte intrebari! Oare de ce? Ca sa nu ii fie amintita procedura cumva? Ca sa nu aiba timp institutia DNA-ului sa impuna rapid un control judiciar?

De la Baku la Istanbul a fost transportat de avionul premierului turc Erdogan, asa cum afirma surse diplomatice, citate de presa din Romania. Puteti zice ca a folosit omul ocazia ca sa faca economie, insa, la acest nivel, in contextul uzantelor, al simbolisticii diplomatice nu e deloc o chestiune uzuala. V-ati dat seama ca avand aceasta demnitate,un premier nu-si permite sa… faca autostopul.

Cred ca in calitate nu neaparat de jurnalist, ci de simplu contribuabil la salariul premierului am dreptul sa imi pun aceste intrebari si sa pretind informatii oficiale clare. Ele lipsesc cu desavarsire…

Cat despre momentul revenirii in tara lucrurile sunt de-a dreptul ciudate! Automat raspunsul vine sec, implacabil! Parca-l si vedem pe domnul Cazanciuc sau pe domnul Dragnea care ne aminteste sfatos ca „printisorul” va veni „atunci cand vor decide medicii turci ce-i monitorizeaza starea de sanatate.”

Oare cine sunt acesti medici turci? Este absolut incredibil si deosebit de neprincipial, ca evolutia sanatatii unui inalt demnitar sa fie atat de incremenita in secret.

Cercetand si alte cazuri asemanatoare am descoperit ca ,in asemenea cazuri, in general echipa de medici face o conferinta de presa in care explica diagnosticul, procedura si estimeaza evolutia, dupa care urmeaza buletine medicale periodice. Asa imi amintesc ca s-a intamplat cand Traian Basescu a fost operat la Viena.

TVR

Nu e vorba despre satisfacerea unei curiozitati publice legata de persoana privata a pacientului, ci a unui interes public legat de functia acestuia.

De ce exista aceasta secretomanie privind revenirea? Victor Ponta a spus doar ca ” va reveni atunci cand o va putea face pe propriile picioare.” Unii pronosticheaza c-ar veni duminica, cu tata socru, care ar fi plecat deja in Turcia. Altii sunt mai realisti si prevad revenirea pe saptamana viitoare.

Fara sa fiu obraznic, pe final vreau sa va-ntreb si pe Dumneavoastra ceva… Oare de ce nu poate reveni decat zburdand? E o asemenea rusine sa te ajuti cu o carja, cu un cadru?

Fac parte dintre cei care cred, de fapt, ca premierul fuge de DNA, dar si sa ma insel, mi se pare cu totul nefiresc felul in care acest domn Ponta trateaza functia pe care o ocupa fiind obligat sa o serveasca cu respect.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa…

Surse foto : www.biziday.rowww.ziuanews.rostiri.tvr.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo