Criteriul National

Sighisoara 2015’ – a XXIII –a editie a Festivalului Medieval

iulie 27
10:45 2015

jydfjkyfkjugf kuykghuh ,kg.kj .liughgjh ,hhfhgj demonstratie-de-lupte-medievale festival_sighisoara_2015_prezentare jkyfkglihg demonstratie-de-lupte-medievale kfkgkj index klhglh;oij

Sighisoara 2015’ – a XXIII –a editie a Festivalului Medieval

La aceasta editie evolueaza peste 300 de artisti si trubaduri, 12 formatii de muzica medievala, 6 din Romania si 6 din Ungaria. Tot aici au inca loc o serie de spectacole de teatru medieval, la care asista mii de spectatori stradali din incinta cetatii Sighisoara. An de an vin tot mai multi turisti din intreaga lume pentru a vedea luptele cavalerilor si impresionantele dansuri ale domnitelor imbracte cu tinutele lor impresionante. Turistii pot trai life momente unice in care pot savura meniuri traditionale, tipice acelor vremuri ,cat si renumita bere bauta din carafe asmeni celor din care beau doar cavalerii victoriosi ai evului mediu. Cele 12 formatii s-au reunit la Sighisoara pentru a reda cu exactitate atmosfera imedievala tipica acelor vremuri,care sa aminteasca de vechea si traditionala relatie interumana romano-ungara. Aceasta fiind prima ocazie de dupa deterioararea relatiilor romano- maghiare de dupa 2012 datorata Premierului Victor Orban, care a reusit spectaculos sa primeasca chiar si o palma la Bruxelles pentru iesirile sale antieuropenedictatoriale si antidemocratice, care au pus pe ganduri pana si partenerii americani din NATO. Astfel artistii celor doua tzari au reusit sa arate la Sighisoara, ca in ciuda extremismului politicului de la Budapesta, ei pot invinge prin cultura, voie buna si relatii normale de prietenie, dand mai marilor vremi, un amplu exemplu demn de urmat. Iar toate acestea s-au desfasurat intampinand reale dificultati datorate celor 36 degrade Celsius. Vestimentatia participatilor prezenti in Cetatea Sighisoarei atrage din ce in ce mai multi curiosi din intreaga lume, ocazie cu care acestia pot invata mestesulul manuirii spadei, sa traga la tir cu arcul, sa arunce cu lancea, sa danseze sis a petreaca unica atmosfera ce numai la Sighisoara poate fi traita cu adevarat. Fotografiile au fost preluate de la Jurnaul de Transilvania.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo