Criteriul National

Siguranta copiiilor in timpul calatoriei

Siguranta copiiilor in timpul calatoriei
iunie 27
10:47 2017

Atunci cand vine vorba de siguranta copilului, parintii incearca sa se gandeasca la tot ceea ce implica aceasta. Fie ca este vorba de siguranta lui la locul de joaca, in casa, pe strada sau in masina, toti incercam sa le oferim copiiilor cele mai bune conditii pentru a se dezvolta armonios fizic si psihic. Privind siguranta in masina si cum sa facem cel mai bine acest lucru, veti afla in cele ce urmeaza.

Transportul unui copil de orice varsta in masina este o problema de care multi parinti se lovesc si incearca pe cat de mult posibil sa ofere o atentie deosebita. O masina bine echipata, poate chiar salva viata unui copil in cazul unui nefericit accident.

Fie ca este vorba de un drum scurt pana la supermarket sau de unul lung in vacanta in tara sau in afara acesteia, scaunul de masina pentru copii este singura solutie care asigura siguranta acestora in timpul calatoriei. Atat pentru bebelusi cat si pentru copii mai mari pana in 12 ani este necesar si obligatoriu un scaun auto.

In Codul Rutier este prevazut modul in care se transporta un copil in autoturism. Pentru copiii cu varste de pana la 3 ani este obligatoriu ca acestia sa fie transportati in scaune speciale. De asemenea, copiii cu o inaltime de cel mult 135 de centimetri trebuie transportati in scaun. Atunci cand copilul creste, se pot achizitiona si inaltatoare auto, purtate cu centura de siguranta a masinii. Este obligatoriu ca dispozitivele de fixare in scaun sa fie omologate ai adecvate pentru caracteristicile fizice ale copiilor.

Pot copii sa stea in scaunul din fata?

Niciodata, atata timp cat acest lucru este interzis prin lege si cat devine periculos pentru copil. Desi destul de multi parinti fac aceasta greseala, din dorinta copilului ori a lor, ganditi-va de 2 ori inainte de a face acest lucru. Pana la varsta de 12 – 14 ani, cel mic nu are voie sa stea pe locul din fata. Doar incepand cu aceasta varsta se poate considera centura de siguranta utila si sigura, avand in vedere statura copilului. Exceptie la regula o fac bebelusii care sunt transportati in dispozitive speciale care sunt permise pe locul din fata, cum ar fi scoica auto.

Care este locul optim de pozitionare al scaunului?

De multe ori parintii isi pun intrebarea unde sa aseze scaunul copilului, si il tot muta in diferite pozitii. Desi majoritatea prefera plasarea scaunului sau scoica bebelusului in partea dreapta spate, el mai sigur loc este in centrul banchetei din spate. Conform unui studiu realizat de specialisti, plasarea scaunului in centru reduce riscul de ranire in caz de accident.

Pentru ca a sosit vara si toti plecam la drum in vacante, haideti sa asiguram un transport optim, sigur si confortabil copilului nostru. Si pentru ca de multe ori aglomeratia ne da batai de cap noua adultilor, atunci cand suntem cu copiii in masina, situatia devine mai grea, rabdarea acestora fiind limitata. Astfel, pentru o calatorie cat mai placuta, va recomandam Distante Rutiere, o aplicatie foarte utila si facila in utilizare, care va indica pe langa numarul de kilometri de parcurs, timp sau pretul calatoriei, si variantele de drum mai putin aglomerate. Drum bun si in siguranta!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo