Criteriul National

Siguranta copiiilor in timpul calatoriei

Siguranta copiiilor in timpul calatoriei
iunie 27
10:47 2017

Atunci cand vine vorba de siguranta copilului, parintii incearca sa se gandeasca la tot ceea ce implica aceasta. Fie ca este vorba de siguranta lui la locul de joaca, in casa, pe strada sau in masina, toti incercam sa le oferim copiiilor cele mai bune conditii pentru a se dezvolta armonios fizic si psihic. Privind siguranta in masina si cum sa facem cel mai bine acest lucru, veti afla in cele ce urmeaza.

Transportul unui copil de orice varsta in masina este o problema de care multi parinti se lovesc si incearca pe cat de mult posibil sa ofere o atentie deosebita. O masina bine echipata, poate chiar salva viata unui copil in cazul unui nefericit accident.

Fie ca este vorba de un drum scurt pana la supermarket sau de unul lung in vacanta in tara sau in afara acesteia, scaunul de masina pentru copii este singura solutie care asigura siguranta acestora in timpul calatoriei. Atat pentru bebelusi cat si pentru copii mai mari pana in 12 ani este necesar si obligatoriu un scaun auto.

In Codul Rutier este prevazut modul in care se transporta un copil in autoturism. Pentru copiii cu varste de pana la 3 ani este obligatoriu ca acestia sa fie transportati in scaune speciale. De asemenea, copiii cu o inaltime de cel mult 135 de centimetri trebuie transportati in scaun. Atunci cand copilul creste, se pot achizitiona si inaltatoare auto, purtate cu centura de siguranta a masinii. Este obligatoriu ca dispozitivele de fixare in scaun sa fie omologate ai adecvate pentru caracteristicile fizice ale copiilor.

Pot copii sa stea in scaunul din fata?

Niciodata, atata timp cat acest lucru este interzis prin lege si cat devine periculos pentru copil. Desi destul de multi parinti fac aceasta greseala, din dorinta copilului ori a lor, ganditi-va de 2 ori inainte de a face acest lucru. Pana la varsta de 12 – 14 ani, cel mic nu are voie sa stea pe locul din fata. Doar incepand cu aceasta varsta se poate considera centura de siguranta utila si sigura, avand in vedere statura copilului. Exceptie la regula o fac bebelusii care sunt transportati in dispozitive speciale care sunt permise pe locul din fata, cum ar fi scoica auto.

Care este locul optim de pozitionare al scaunului?

De multe ori parintii isi pun intrebarea unde sa aseze scaunul copilului, si il tot muta in diferite pozitii. Desi majoritatea prefera plasarea scaunului sau scoica bebelusului in partea dreapta spate, el mai sigur loc este in centrul banchetei din spate. Conform unui studiu realizat de specialisti, plasarea scaunului in centru reduce riscul de ranire in caz de accident.

Pentru ca a sosit vara si toti plecam la drum in vacante, haideti sa asiguram un transport optim, sigur si confortabil copilului nostru. Si pentru ca de multe ori aglomeratia ne da batai de cap noua adultilor, atunci cand suntem cu copiii in masina, situatia devine mai grea, rabdarea acestora fiind limitata. Astfel, pentru o calatorie cat mai placuta, va recomandam Distante Rutiere, o aplicatie foarte utila si facila in utilizare, care va indica pe langa numarul de kilometri de parcurs, timp sau pretul calatoriei, si variantele de drum mai putin aglomerate. Drum bun si in siguranta!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo