Criteriul National

Simona Halep e în sferturi la Wimbledon!

Simona Halep e în sferturi la Wimbledon!
iulie 04
14:41 2016

Simona Halep s-a calificat in sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon după ce a învins-o pe sportiva americană Madison Keys (locul 9 WTA) la capătul unui meci de mare angajament.

simona-halep-s-a-calificat-in-turul-iii-la-wimbledon-dupa-victoria-impotriva-ucrainencei-lesia-turenko-18486146

Sportiva originară din Constanţa s-a impus cu 6-7 (5), 6-4, 6-3, după un meci în care a impresionat prin capacitatea de a se lupta pentru fiecare minge, indiferent cât de imposibila părea.

Meritoriu este că a avut în față pentru prima data in ultimele luni o jucătoare din top 10 WT. Iar, Simona a luptat frumos în primul set, unul extrem de echilibrat, dar nu a reușit să-l câștige.

Cele două jucatoare și-au împărțit momentele de dominare și au mers cap la cap până la 4-4, atunci când Simona a reușit break-ul și a urmat la serviciu.

Simona a ratat însă incredibil patru mingi de set, iar Keys a făcut break-ul. A urmat o nouă șansă pentru Simona, care a condus cu 6-5 și a avut serviciul, dar americanca a dus setul la tie-break.

Keys a fost mult mai solida la tie-break și a câștigat fără mari emoții, la cinci.

În startul setului secund, Simona a părut ușor deconectată, însă a avut un moment de revenire și a preluat conducerea cu 3-2.

Au urmat noi momente de tenis echilibrat, iar Simona și-a oferit o nouă șansă de set. De aceasta data a fost mult mai precisă și a profitat din prima, trimițând meciul în decisiv.

Simona a fost mult mai puternică în decisiv, iar concentrarea și atenția la detalii au făcut diferența în cele din urmă. În timp ce americanca acuza probleme musculare, Simona alerga ca şi cum meciul abia ar fi început. Astfel s-a calificat în sferturile de finală.

În faza următoare, Simona se va duela cu germanxa Angelique Kerber, locul 4 WTA. Partida se va disputa marți, la o ora ce nu a fost încă stabilită.

Simona se afla pentru a doua oară în sferturile de finală de la Wimbledon. Anul trecut, sportiva noastra a fost eliminata încă din primul tur.

Sursa foto : http:// google.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo