Criteriul National

Simona Halep, în finală la WTA Melbourne – Victorie categorică cu Qinwen Zheng – Tenis

Simona Halep, în finală la WTA Melbourne – Victorie categorică cu Qinwen Zheng – Tenis
ianuarie 08
07:33 2022
Simona Halep (a doua favorită a competiției) a avut o evoluție convingătoare în fața chinezoaicei Qinwen Zheng (126 WTA, venită din calificări), sportiva noastră regăsindu-și încrederea și fiind mult mai inspirată de la serviciu (6-3, 6-2, după o oră și 24 de minute de joc). Halep a început perfect anul 2022 și s-a calificat în finală la Melbourne Summer Set 1 (WTA 250): va lupta pentru trofeu cu rusoaica Veronika Kudermetova.

Simona nu a mai avut problemele din meciul cu Viktorija Golubic (a comis atunci 11 duble greșeli), a servit mult mai bine (a câștigat 73% dintre punctele jucate cu <primul>, 67% cu <al doilea> și a salvat cinci mingi de break) și a avut execuții mai precise decât adversara (22 de erori neforțate, în timp ce Zheng a făcut 44).

Chiar dacă a făcut un meci bun și nu a întâmpinat probleme, Simona a avut mai multe momente în care s-a certat singură: <Cât de moale pot să dau ca să mă spargă aici>, <Alergi prea mult, joci haotic, parcă ești la maraton>.

De știut:

  • În finală, Simona Halep se va duela cu Veronika Kudermetova (31 WTA). Rusoaica a ajuns în finală fără să joace, după ce japoneza Naomi Osaka (13 WTA, principală favorită) a acuzat probleme medicale și s-a retras.
  • Simona Halep și Veronika Kudermetova s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată (6-1, 6-3 la Australian Open 2021 și 6-1, 7-6(4) la Moscova 2021).
  • Pentru parcursul de până acum, Simona va primi un cec în valoare de 18.037 de dolari şi 180 puncte în clasamentul WTA de simplu.

Ultimul punct al partidei dintre Simona Halep și Qinwen Zheng:

Ce a spus Simona Halep la finalul partidei cu Qinwen Zheng

„Este o senzaţie deosebită să joc finala la primul turneu al anului. Sunt fericită, cred că am jucat bine azi, ambele am jucat bine şi e drăguţ să văd că pot începe acest an destul de bine, pentru că anul trecut nu a fost uşor.

La unele mingi i-am simţit puterea, este destul de puternică şi nu este uşor să returnezi astfel de mingi. Cu siguranţă serviciul m-a ajutat un pic mai mult astăzi, mi-am relaxat mâna un pic mai mult decât ieri. Ieri a fost groaznic. Azi am jucat mai bine şi sunt fericită de asta.

(n.r – ce lecţii a învăţat după anul trecut) Lecţia a fost că încă iubesc tenisul şi încă vreau să fiu pe teren. Sunt aici şi vreau să uit de anul trecut, de accidentare. Vreau să mă bucur acum, să dau ce am mai bun la fiecare meci pe care îl joc şi să muncesc mai mult” – Simona Halep, la finalul partidei cu Qinwen Zheng, citată de News.ro..

Cine este Veronika Kudermetova, adversara Simonei din finală

Veronika Kudermetova (Rusia) – 24 de ani, locul 31 WTA, 1,75 metri. A câștigat din tenis $2,847,406, iar cel mai bun loc ocupat a fost 28 (pe 26 aprilie 2021).

Are în palmares un titlu WTA: Charleston (2021). Veronika a mai jucat o finală în 2021, la Abu Dhabi, dar a fost învinsă de Aryna Sabalenka.

Simona Halep, 22 de titluri în carieră

În vârstă de 30 de ani, Simona Halep a câștigat până acum în carieră 22 de titluri, două dintre acestea fiind de Grand Slam. Sportiva noastră a pierdut alte 18 finale.

2020 – Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier)

2019 – Wimbledon (Grand Slam)

2018 – Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA)

2017 – Madrid (Premier Mandatory)

2016 – Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory),

2015 – Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory),

2014 – Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA)

2013 – Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor)

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul