Criteriul National

Simona Man, demisă după ce a inspectat Litoralul

Simona Man, demisă după ce a inspectat Litoralul
aprilie 30
09:53 2015

Simona Man, şefa Autorităţii Naţionale pentru Turism, a fost demisă de premierul Victor Ponta la cererea patronatelor din Turism, după ce a inspectat Litoralul, pentru a se convinge că aici lucrurile sunt pregătite pentru minivacanţa de 1 Mai din avanpremiera sezonului estival.

Am venit astăzi aici tocmai pentru a vedea stadiul pregătirilor în vederea deschiderii sezonului estival. Până în acest moment, am făcut un scurt tur în Mamaia, iar de aici plecăm în sudul litoralului ca să vedem și acolo stadiul pregătirilor.

Ceea ce am văzut până acum ne-a încântat privirile, hotelurile sunt pregătite, chiar foarte pregătite să primească turiștii. Credem că va fi un sezon în care turiștii vor fi mulțumiți de ceea ce le vor oferi aceste structuri turistice

, declarase Simona Man.

Virgil Stancu, reprezentantul Federației Patronatelor din Turismul Românesc și investitor pe Litoral, a spus însă că în sudul Litoralului nici zece la sută din unități nu sunt pregătite să deschidă de 1 Mai și a cerut ca hotelierii să nu mai fie obligați prin lege să-și deschidă unitățile de la această dată.

Nu ne mai obligați să deschidem la 1 Mai, pentru că vă spun că în sudul Litoralului nici 10 la sută din unități nu sunt pregătite să deschidă la 1 Mai, ne obligați prin lege să deschidem la 1 mai printr-o lege neconstituțională

, a afirmat Virgil Stancu, el menționând că unitățile de cazare care nu au deschis la 1 Mai riscă să fie amendate de către Autoritatea Națională de Turism.

La ora acestor declaraţii, patronatele din turism deja ceruseră demisia Simonei Man, pe care o acuzau că blochează diferite proiecte, ca emiterea voucherelor de vacanţă şi aplicarea impozitului forfetar.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo