Criteriul National

Simone Biles și abuzurile lui Larry Nassar – Gimnasta a depus o nouă mărturie – Alte sporturi

Simone Biles și abuzurile lui Larry Nassar – Gimnasta a depus o nouă mărturie – Alte sporturi
septembrie 15
23:01 2021
Gimnasta Simone Biles a depus o nouă mărturie, marți, în fața Senatului american, împotriva medicului Larry Nassar și a modului în care i-a fost permis să abuzeze gimnaste. Deși el a fost condamnat la închisoare pe viață, FBI este acum vizată acum pentru felul în care a condus ancheta.

Gimnastele Aly Raisman și McKayla Maroney au depus și ele o nouă mărturie în acest nou proces.

Larry Nassar a fost condamnat pentru că a abuzat sexual mai mult de 330 de gimnaste din lotul național al SUA și de la Universitatea din Michigan. În 2018, 200 din sportivele abuzate au oferit mărturii împotriva fostului doctor al naționalei de gimnastică.

La începutul anului 2018, Nassar a fost condamnat la închisoare pe viață, dar un nou proces a fost deschis pentru suspiciuni că agenții FBI ar fi mușamalizat abuzurile, permițându-i lui Nassar să-și continue practicile.

Simone Biles – „Sistemul i-a permis lui Larry Nassar abuzuri”

„Nu vreau ca un alt tânăr gimnast sau atlet olimpic să treacă prin experiențele mele și ale celorlalte fete.

Dau vina pe Larry Nassar, dar și pe sistemul care i-a permis perpetuarea abuzurilor. Dacă permiți unui prădător să facă rău copiilor, consecințele vor fi rapide și severe.

Continuăm să suferim pentru că nimeni de la FBI, naționala de gimnastică sau Comitetul Olimpic nu a făcut ceea ce era necesar pentru a ne proteja.

Nu am primit răspunsurile scontate. Nassar este unde este, dar cei care au permis asta trebuie să plătească. Dacă nu se va întâmpla asta, sunt convinsă că se va repeta ceea ce am pățit noi”, a declarat Biles, conform Marca.com.

În timpul marturiei, Simone Biles s-a încurcat și a plâns în mai multe rânduri.

Simone Biles a cucerit medalia de bronz la bârnă, probă de la JO 2020, dar s-a retras din finalele la echipe, individual-compus, sărituri, paralele şi sol. Ea a acuzat probleme de sănătate mintală, invocând abuzurile lui Larry Nassar.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul