Criteriul National

Simți că nu mai faci față prețurilor la energie electrică. Iată 3 moduri prin care poți reduce costurile facturilor!

Simți că nu mai faci față prețurilor la energie electrică. Iată 3 moduri prin care poți reduce costurile facturilor!
septembrie 13
21:32 2022

Prețurile la energie electrică îți dau bătăi de cap și simți că nu mai poți ține pasul cu ritmul lor alert de creștere? Te-ai săturat ca la final de lună să nu-ți mai rămână nimic din salariu și să trăiești cu acest stres constant? Ai vrea să ai bani de investit și în dezvoltarea ta personală sau în surse de distracție, însă nu ai cum? Ei bine, acest articol ți-a pregătit 3 modalități prin care poți reduce semnificativ costurile facturilor la electricitate, așadar citește-l până la capăt și vezi cum poți scăpa de această problemă care îți dă târcoale!
Iată cum să plătești mai puțin la factura la curent electric

1. Folosește electrocasnice cu clasă energetică eficientă
Pentru a vedea o schimbare la costurile facturii electrice, în primul rând, asigură-te că folosești electrocasnice care au o clasă energetică eficientă. Clasa energetică a unui produs determină consumul de energie al acestuia și o poți afla chiar din magazin, înainte să-l cumperi. Cea mai performantă clasă energetică este A și este marcat cu culoarea verde, iar cea mai puțin eficientă clasă, adică cea care consumă cel mai mult curent electric este G și are culoarea roșie. Cu cât un electrocasnic are o clasă energetică mai bună, cu atât prețul lui este mai mare, însă, pe termen lung, aceasta este cea mai bună variantă, deoarece te va ajuta să salvezi destul de mulți bani.

2. Scoate electrocasnicele din priză când ești plecat
A doua metodă extrem de eficientă și despre care, probabil, nu știai este să decuplezi aparatele electrocasnice din priză atunci când ești plecat de acasă o perioadă mai lungă. Deși nu te-ai fi gândit, chiar dacă nu le utilizezi, dar sunt băgate în priză, acestea continuă să consume, iar adunat reiese o sumă importantă. Data viitoare când pleci în vacanță sau la rude și lipsești ceva timp de acasă, ține minte să iei această măsură și vei observa schimbări la facturi.

3. Instalează un panou fotovoltaic
Nu în ultimul rând, soluția la care tot mai mulți oameni apelează în acest sens este să-și instaleze panouri fotovoltaice pe acoperiș. Acestea preschimbă razele solare în energie electrică, fără să mai fii clientul unui furnizor de energie electrică și să plătești facturi uriașe. Deși este o investiție serioasă, pe termen lung îți va aduce numai câștiguri, iar dacă ești interesat de una, poți încerca un panou fotovoltaic de la Dbsolar care te poate ajuta, în mod garantat, să-ți reduci costurile facturilor la energie electrică.
Așadar, dacă te-ai săturat să plătești sume imense la curentul electric și vrei să pui piciorul în prag, urmează aceste 3 soluții pe care le-ai citit mai sus și nu ai cum să dai greș. Cu toate că dacă investiția este una importantă, pe termen lung vei salva mai mulți bani decât dacă nu ai face-o. Cu banii economisiți poți cumpăra lucruri utile pentru tine și cei dragi sau puteți chiar pleca în mai multe vacanțe.

Sursă foto: Pexels.com

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul