Criteriul National

Sistem de supraveghere video pe tot cuprinsul litoralului nostru

aprilie 07
16:15 2015

camere-de-supraveghere

In cel mai scurt timp vom avea parte de un sistem de supraveghere video la Mangalia și-n stațiunile din sudul litoralului.Municipiul Mangalia și stațiunile arondate acestuia – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp, vor fi supravegheate printr-un sistem video, conform unui proiect aprobat, marți, într-o ședință a consiliului local.

Astfel proiectul va avea parte de finanțare din taxa de liniște pe care municipalitatea o încasează de la agenții economici.

Într-o primă fază, după îndeplinirea procedurilor legale, se vor monta aproximativ 50 de camere video în cele mai importante zone ale orașului, ulterior urmând a fi puse alte  250 de camere video.

Potrivit statisticilor oficiale, gradul de infracționalitate în zonele supravegheate video ar putea scădea cu până la 40%.

Stirea este una cat se poate de binevenita, deoarece avantajele ce decurg din aceasta monitorizare pot fi enorme!

Totusi, intr-o tara memebra a NATO si UE, acest sistem de supraveghere ma duce cu gandul la „legile Big Brother”, la acea draconica monitorizare ce o doresc forurile superioare si, care incet dar sigur se vor implementa si-n aceste locuri!

Sa ne fereasca Cel de Sus de toata reaua intamplare si de cei ce doresc sa se produca acest tip de „politie”, sub masca asigurarii protectiei si linistea cetatenilor. Personal nu agreez deloc ideea ca alte perechi de ochi sa-mi lezeze intimitatea si buna-dispozitie atunci cand voi fi prin aceste locuri.

De aceea, va invit sa va exprimati si dumneavoastra punctul de vedere vis a vis de aceasta stire.

Sursa foto : www.e-politic.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo