Criteriul National

Sisteme de securitate pentru protejarea casei împotriva hoților

Sisteme de securitate pentru protejarea casei împotriva hoților
iulie 14
23:03 2017

Statisticile arată că evenimentele infracționale – spargerile și furturile – au crescut în ultimii ani la noi în tară și chiar în toată Europa. Acest lucru este clar și de aceea s-a produs și o creștere a vânzărilor sistemelor de securitate. Conceptul de securitate în acest secol este aplicat pe scară largă în diverse domenii, în unitățile de Stat, agențiile financiare, băncile și instituțiile culturale, etc.

Dacă intri într-un magazin sau pur și simplu te plimbi pe stradă este imposibil să nu vezi camere de supraveghere video și alarme amplasate pe case și pe tot felul de clădiri. Cu ajutorul uneia sau mai multor camere de securitate instalate în casa ta poți afla dacă ești furat când nu ești acasă, poți descoperi cine sunt spărgătorii care au sărit gardul pentru a pătrunde în curtea ta, sau cine încearcă să pătrundă în interiorul locuinței pe geam sau deschizând ușa acesteia forțat. Conform Codului Penal, furtul unui bun din casă reprezintă o infracțiune, în schimb furtul unor fructe din pomul vecinului se consideră contravenție.

Pentru prevenirea atacurilor de acest gen la domiciliu, specialiștii sfătuiesc locatarii să investească în sisteme de securitate (în achiziționarea lor împreună cu vecinii). De exemplu la bloc se pot monta interfoane și se poate instala o cameră video la intrare. Cei care stau la casă pot cumpăra o cameră video împreună cu un vecin, iar echipamentul va fi astfel poziționat încât să permită supravegherea ambelor case (prețul pentru achiziția și serviciul de instalare fiind mai mic). De asemenea un câine de pază poate fi util întotdeauna la casa omului.

Criteriul - SEKU (2)

Chiar dacă aveți gardul înalt și poarta batantă sau culisantă, cu închidere electronică, nu este bine să lăsați casa deschisă sau ușa de la garaj descuiată când nu sunteți acasă. Dacă aveți copii este bine să-i învățați să fie curajoși, să ceară ajutor la organele de poliție, să fie atenți la ce se întâmplă în jurul lor și să știe să iasă dintr-o situație periculoasă.

Dacă dorești sisteme de monitorizare permanentă a locuinței tale, trebuie să știi că cele mai bune sunt echipamentele IP deoarece înregistrează și transmit imaginile clar, acestea fiind de bună calitate, oferă numeroase detalii care contează în cazul unei situații de furt. Astfel de imagini pot fi foarte bune chiar dacă sunt înregistrate noaptea deoarece un astfel de echipament are și cameră cu infraroșu. Dacă sistemele de camere video IP sunt prea scumpe pentru a le achiziționa, poți opta pe varianta mai puțin costisitoare oferită de camerele de tehnologie analogică și astfel vei avea un echipament mai ieftin și care să transmită imaginile pe dispozitivul DVR de monitorizare, dar cu mai puține detalii, deci la un nivel de performanță mai scăzut ca sistemele de care spuneam inițial.

Seku.ro oferă astfel de sisteme de securitate video, sisteme de supraveghere analogică și camere IP, kituri supraveghere CCTV, kituri antiefracție, sisteme de alarmă și accesorii, dispozitive de spionaj, accesorii de supraveghere, amortizoare, magneți, yale, porți, bariere și alte sisteme mecanice, cititoare, biometrice, centrale de control, sisteme de videointerfonie și audiointerfonie, sisteme de apel și accesorii pentru interfoane, detectoare de fum și incendii, produse de IT&C (Switch-uri și Hard Disk-uri). Comanda se face pe site, consultanța este gratuită, se oferă garanție produselor, transportul este gratis, există și posibilitatea de a returna produsele în termen de 30 de zile.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo