Criteriul National

Sistemele de ventilatie cu recuperatoare de caldura, extrem de eficiente in orice locuinta

Sistemele de ventilatie cu recuperatoare de caldura, extrem de eficiente in orice locuinta
mai 28
19:47 2020

Atunci cand iti doresti confort termic acasa, cel mai adesea iti instalezi un aparat de aer conditionat si o centrala termica. Exista, insa, solutii alternative sau aditionale, care pot spori gradul de confort si pot micsora costurile pentru obtinerea confortului termic. Instalatiile de ventilatie cu recuperatoare de caldura fac parte dintre aceste alternative si sunt cat se poate de interesante.

Lansate in America, aceste instalatii de ventilatie sunt gandite in asa fel incat sa improspateze aerul din locuinte si sa controleze umiditatea din orice incapere. Tot mai multe cladiri de birouri si cladiri de locuit sunt echipate cu sisteme cu recuperare de caldura, iar avantajele pe care le resimt beneficiarii sunt numeroase.

Care sunt principalele avantaje resimtite dupa instalarea unui astfel de sistem?

Conform celor de la Altecovent avantajele sunt cat se poate de bine conturate si justifica orice investitie:

  • Asigura o viata lunga pentru cladiri. Gratie improspatarii aerului indiferent de starea vremii si asigurarii unui confort termic sporit, cladirea va putea o viata mai lunga.
  • Consuma foarte putina energie. Desi eficienta acestor sisteme de ventilatie este foarte mare, consumul de energie este minim. Conform specialistilor, costul pe care il genereaza un astfel de produs este de aproximativ 30 de lei in fiecare an;
  • Functionarea sistemului este foarte simpla. Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura aspira aerul cald din incaperi care este incarcat cu umiditate, microbi si praf si in acelasi timp aspira aer proaspat de afara. Cele doua fluxuri de aer trec unul pe langa altul, iar energia termica din aerul aspirat din casa trece la aerul proaspat. Acesta din urma trece printr-o serie de filtre si ajunge sa fie respirat de proprietar.
  • Este usor de intretinut si nu trebuie sa fie oprit niciodata. Un astfel de sistem de ventilatie nu are nevoie de cine stie ce intretinere. INtretinerea este ieftina si functionarea este continua, in asa fel incat nu este niciodata nevoie de deschiderea geamurilor pentru improspatarea aerului. Un astfel de sistem se poate dovedi extrem de util in orasele pline de poluare.

Desi sistemele de ventilatie cu recuperatoare de caldura pot fi destul de costisitoare ( daca vrei un astfel de sistem in toata casa, vei plati mult mai mult decat pe un aparat de aer conditionat), amortizarea investitiei se face rapid, deoarece sunt generate economii substantiale in ceea ce priveste incalzirea si racirea. In mod normal, amortizarea unei astfel de investitii se face in maxim 5 ani.

Merita sa investesti intr-un astfel de sistem gratie confortului termic pe care ti-l ofera si gratie functionarii foarte simple.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul