Criteriul National

Sistemul ne educa… (II)

martie 25
13:44 2015

 Motto „Dorim ca viața noastră să fie simplă, sigură și liniștită și de aceea problemele sunt tabu. Vrem certitudine și nu îndoieli, vrem rezultate și nu experiențe, fără să ne dăm seama însă că numai din îndoieli se pot naște certitudini și numai din experiențe-rezultate”.(Jung)

sistemul-educational-roman

Pentru inceput, haideti sa ne aducem aminte unde anume ne situam. Suntem in anul de gratie 2015 si in continuare sistemul educational actual este condus tot de aceeiasi „oameni de bine”, ultra- competenti, promovati pe criteriul „sfant” al spagii, al relatilor, al cunostintelor etc etc

Acum ca v-am amintit nu ati incercat inca senzaţia acestui cerc vicios pe care îl tot rostogolim de-a dura inutil ?

Daca nu doriti sa va exprimati punctul de vedere, inseamna ca in continuare tot Dumneavoastra le dati incredere si “mana libera” acestor sefi ce ne blagoslovesc in fiecare zi!

Totusi, ca si circumstanta atenuanta, v-as intreba cum anume puteti defini notiuni precum : „Noi” , „românii”, „Statul”, „votul-alegerea-cedările” ? Ce sunt, ce-au devenit in prezent aceste noţiuni ? Şi cum anume, sau mai bine zis cine anume le-a nascocit ca acestea să….reprezinte un mare nimic?

Sa nu va speriati sau sa va incruntati, deoarece stiu ca adevarul nu este unul atat de placut si de digerabil! Totuşi, niciodata nu este prea tarziu sa scapam de metehne si de toate aceste influente nefaste,malefice , cultivate asiduu prin ignoranţă, prin mecanismul obedientei sau al manevrarii şi stări vidate de sens, valoare şi esenţă.

De ce nu trecem peste aceasta bariera psihica, de ce ne cramponam si nu investim in cel mai important domeniu de activitate- Educatia?

Un popor fara directive, fara cultura, fara repere, fara valori este unul pierdut, din aproximativ toate punctele de vedere! Ar trebui sa constientizam aceste pericole si sa ne “trezim” din amorteala aceasta ce ne afunda in tenebrele necunoasterii.

Ar trebui ca sa cerem sa fim ascultati, sa ne stim drepturile, sa acordam atentie numai acelora care ar fi valabili, in mare parte necunoscuti , aflandu-se în mijlocul acestui sistem putred, ce lupta, supravietuind cu modestie, cu perseverenta si speranta incearcand sa-şi continue misiunile planificate de Bunul Dumnezeu.

Sa ajungem sa nu mai spunem, repetand obsesiv placa- “ nu se va rezolva nimic, „suntem pierduti..” etc etc

Ar trebui sa vorbim despre valori, despre onoare si nu despre nenumaratele circuri televizate in care , seara de seara aflam de puscariabilii notorii, ultra-imbogatitii, cei ce mai pana deunazi ne sfidau cu atata nonsalanta. Si , ar trebui sa ne dorim sa apara cineva capabil care  să stea departe de acest Sistem şi cu mijloacele lui, ale lor, cultural-intelectuale, să reuseasca cate ceva.

Este foarte dificil sa te lupti împotriva Sistemului încercînd ca astfel de oameni  cu adevarat formidabili să aibă toate condiţiile să faca bine.Insa, fara sa devin patetic, stau si ma intreb retoric… Cum poţi să ceri românilor sa-si doreasca sa fie copii lor educati, cînd tocmai asa-zisa elita, pleiada de intelectuali,de formatori de opinie este  incapabila să fie dreapta ? Unde ne sunt “creierele”, acei olimpici, acei tineri ce , din an in an obtin premii, recunoasteri nationale si internationale si ne fac sa ne simtim mandri pe moment? Oare , chiar atat de repede  s-au pierdut in neant?

Ar exista si o explicatie…De 25 de ani, din grija Partidului UNIC original multilateral-dezvoltat EI AU LUAT DRUMUL STRAINATATII DEOARECE aici erau practic cam ceea ce s-ar denumi “cantitate neglijabila”, erau  inviizibili, inexistenţi…

Iar in ceea ce priveste latura financiara-banii nu vor rezolva decat pe moment  problema.Problema problemelor e infinit mai grava şi de nerezolvat în starea actuală de ignoranţă şi laşitate patologic-indusă de acest SISTEM !!! Este bine că există totuşi pe ici şi pe colo dreptul la libera exprimare, deoarece daca s-ar ingradi si acest lucru, atunci chiar am fi pierduti!

Dar să nu deznadajduim si sa ne pierdem total dramul de speranta ce mai exista… Glumind amar cred ca e mai bine să mai adăugăm un „fan” şi-un „like” comentînd în continuare, cu conditia sa spunem drept, TOT ceea ce gîndim. Si am avea numai de castigat, in onoare, in prestigiu si mai ales in calitate, unul fata de altul…Nu ca pana acum!

Oricum, cu sau fara a ceste interventii si puncte de vedere subiective, viata merge inainte. Dar, atentie in ce directie, stimabililor!!!
Sursa poza: personalitateautentica.wordpress.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo