Criteriul National

Sistemul ne educa… (II)

martie 25
13:44 2015

 Motto „Dorim ca viața noastră să fie simplă, sigură și liniștită și de aceea problemele sunt tabu. Vrem certitudine și nu îndoieli, vrem rezultate și nu experiențe, fără să ne dăm seama însă că numai din îndoieli se pot naște certitudini și numai din experiențe-rezultate”.(Jung)

sistemul-educational-roman

Pentru inceput, haideti sa ne aducem aminte unde anume ne situam. Suntem in anul de gratie 2015 si in continuare sistemul educational actual este condus tot de aceeiasi „oameni de bine”, ultra- competenti, promovati pe criteriul „sfant” al spagii, al relatilor, al cunostintelor etc etc

Acum ca v-am amintit nu ati incercat inca senzaţia acestui cerc vicios pe care îl tot rostogolim de-a dura inutil ?

Daca nu doriti sa va exprimati punctul de vedere, inseamna ca in continuare tot Dumneavoastra le dati incredere si “mana libera” acestor sefi ce ne blagoslovesc in fiecare zi!

Totusi, ca si circumstanta atenuanta, v-as intreba cum anume puteti defini notiuni precum : „Noi” , „românii”, „Statul”, „votul-alegerea-cedările” ? Ce sunt, ce-au devenit in prezent aceste noţiuni ? Şi cum anume, sau mai bine zis cine anume le-a nascocit ca acestea să….reprezinte un mare nimic?

Sa nu va speriati sau sa va incruntati, deoarece stiu ca adevarul nu este unul atat de placut si de digerabil! Totuşi, niciodata nu este prea tarziu sa scapam de metehne si de toate aceste influente nefaste,malefice , cultivate asiduu prin ignoranţă, prin mecanismul obedientei sau al manevrarii şi stări vidate de sens, valoare şi esenţă.

De ce nu trecem peste aceasta bariera psihica, de ce ne cramponam si nu investim in cel mai important domeniu de activitate- Educatia?

Un popor fara directive, fara cultura, fara repere, fara valori este unul pierdut, din aproximativ toate punctele de vedere! Ar trebui sa constientizam aceste pericole si sa ne “trezim” din amorteala aceasta ce ne afunda in tenebrele necunoasterii.

Ar trebui ca sa cerem sa fim ascultati, sa ne stim drepturile, sa acordam atentie numai acelora care ar fi valabili, in mare parte necunoscuti , aflandu-se în mijlocul acestui sistem putred, ce lupta, supravietuind cu modestie, cu perseverenta si speranta incearcand sa-şi continue misiunile planificate de Bunul Dumnezeu.

Sa ajungem sa nu mai spunem, repetand obsesiv placa- “ nu se va rezolva nimic, „suntem pierduti..” etc etc

Ar trebui sa vorbim despre valori, despre onoare si nu despre nenumaratele circuri televizate in care , seara de seara aflam de puscariabilii notorii, ultra-imbogatitii, cei ce mai pana deunazi ne sfidau cu atata nonsalanta. Si , ar trebui sa ne dorim sa apara cineva capabil care  să stea departe de acest Sistem şi cu mijloacele lui, ale lor, cultural-intelectuale, să reuseasca cate ceva.

Este foarte dificil sa te lupti împotriva Sistemului încercînd ca astfel de oameni  cu adevarat formidabili să aibă toate condiţiile să faca bine.Insa, fara sa devin patetic, stau si ma intreb retoric… Cum poţi să ceri românilor sa-si doreasca sa fie copii lor educati, cînd tocmai asa-zisa elita, pleiada de intelectuali,de formatori de opinie este  incapabila să fie dreapta ? Unde ne sunt “creierele”, acei olimpici, acei tineri ce , din an in an obtin premii, recunoasteri nationale si internationale si ne fac sa ne simtim mandri pe moment? Oare , chiar atat de repede  s-au pierdut in neant?

Ar exista si o explicatie…De 25 de ani, din grija Partidului UNIC original multilateral-dezvoltat EI AU LUAT DRUMUL STRAINATATII DEOARECE aici erau practic cam ceea ce s-ar denumi “cantitate neglijabila”, erau  inviizibili, inexistenţi…

Iar in ceea ce priveste latura financiara-banii nu vor rezolva decat pe moment  problema.Problema problemelor e infinit mai grava şi de nerezolvat în starea actuală de ignoranţă şi laşitate patologic-indusă de acest SISTEM !!! Este bine că există totuşi pe ici şi pe colo dreptul la libera exprimare, deoarece daca s-ar ingradi si acest lucru, atunci chiar am fi pierduti!

Dar să nu deznadajduim si sa ne pierdem total dramul de speranta ce mai exista… Glumind amar cred ca e mai bine să mai adăugăm un „fan” şi-un „like” comentînd în continuare, cu conditia sa spunem drept, TOT ceea ce gîndim. Si am avea numai de castigat, in onoare, in prestigiu si mai ales in calitate, unul fata de altul…Nu ca pana acum!

Oricum, cu sau fara a ceste interventii si puncte de vedere subiective, viata merge inainte. Dar, atentie in ce directie, stimabililor!!!
Sursa poza: personalitateautentica.wordpress.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro