Criteriul National

Sistemul ne educa… ( IX)

aprilie 01
13:00 2015

 

titlu inalt

Motto „Nimeni nu a murit datorita expunerii timp indelungat la educatie. ” Robert M. Hensel

La noi, prin acest Sistem educational se alearga numai dupa diplome, dupa titluri si chiar politicienii au recurs la falsuri, la atribuiri de lucrari plagiate ad litteram, fara a le pasa sau a fi sanctionati cumva.

Fredrik Reinfeldt, fostul lider al Partidului Liberal Suedez (Moderaterna), are o facultate absolvită la Stockholm fără examen de diplomă luat și fără doctorat. Asta nu l-a împiedicat să fie cel mai bun și mai popular prim-ministru al Suediei timp de trei mandate. Guvernarea lui a scos țara cu succes din ultimele două crize.

Drept recunoștință, poporul suedez a votat în toamnă o coaliție de stinga care acum stă în prag de remaniere. După această pierdere catastrofala la alegeri, Reinfeldt s-a retras discret și nerimplorat de nimeni din partid. La plecarea lui s-au vărsat lacrimi. A luat cu el afară din partid și pe Anders Borg, ministrul de mare succes al finanțelor (consultat pînă și de americani pe probleme de recesiune).

Borg a absolvit Handelsskolan în Stockholm, supranumită “Facultatea de directori”. Decepție totală, nu are nici el doctorat.

Niciunui suedez nu-i pasă ce studii au politicienii lor și cu ce poșete umblă.

In concluzie cred că ar trebui puse niște avertismente de genul: “Goana dupa titluri dăunează grav sănătății mintale si sociale, in special politicienilor si oamenilor de nimic!”

Sursa foto:www.radiolight.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro