Criteriul National

Sistemul ne educa… ( IX)

aprilie 01
13:00 2015

 

titlu inalt

Motto „Nimeni nu a murit datorita expunerii timp indelungat la educatie. ” Robert M. Hensel

La noi, prin acest Sistem educational se alearga numai dupa diplome, dupa titluri si chiar politicienii au recurs la falsuri, la atribuiri de lucrari plagiate ad litteram, fara a le pasa sau a fi sanctionati cumva.

Fredrik Reinfeldt, fostul lider al Partidului Liberal Suedez (Moderaterna), are o facultate absolvită la Stockholm fără examen de diplomă luat și fără doctorat. Asta nu l-a împiedicat să fie cel mai bun și mai popular prim-ministru al Suediei timp de trei mandate. Guvernarea lui a scos țara cu succes din ultimele două crize.

Drept recunoștință, poporul suedez a votat în toamnă o coaliție de stinga care acum stă în prag de remaniere. După această pierdere catastrofala la alegeri, Reinfeldt s-a retras discret și nerimplorat de nimeni din partid. La plecarea lui s-au vărsat lacrimi. A luat cu el afară din partid și pe Anders Borg, ministrul de mare succes al finanțelor (consultat pînă și de americani pe probleme de recesiune).

Borg a absolvit Handelsskolan în Stockholm, supranumită “Facultatea de directori”. Decepție totală, nu are nici el doctorat.

Niciunui suedez nu-i pasă ce studii au politicienii lor și cu ce poșete umblă.

In concluzie cred că ar trebui puse niște avertismente de genul: “Goana dupa titluri dăunează grav sănătății mintale si sociale, in special politicienilor si oamenilor de nimic!”

Sursa foto:www.radiolight.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo