Criteriul National

Sistemul ne educa… (XXIII)

aprilie 15
08:04 2015

EducateMotto “Intotdeauna timpul va trece mai usor atunci cand esti liber, in comparatie cu timpul pe care il petreci la scoala. ” Edward A. Murphy

In acest scurt episod va voi lansa si o idee ce, pana in prezent nu ati mai regasit-o. De aceea , fara a fi influentat in vreun fel sunt destul de convins de părerea conform căreia niciodată o reformă nu o să schimbe situaţia şi felul cum percepem educaţia. În loc să o vedem ca pe o obligaţie, ar trebui să o vedem ca pe o nevoie. O nevoie pe care dacă o acoperim, devenim mai oameni şi mai buni, nu mai avuţi materiali şi mai respectaţi prin simplul fapt că o ducem bine cu banii.

Sa nu credeti  ca m-as situa impotriva sau as milita altceva! Ar trebui să ţintim sus, însă cred că sunt o mulţime de oameni care au avut bani şi au sfârşit singuri şi nefericiţi, poate la fel de mulţi oameni ca cei care au sfârşit săraci, dar înconjuraţi de prieteni.Produsul educaţiei ar trebui să fie omul educat, care este capabil să se descurce singur, care vrea să facă un bine şi care să fie fericit cu ceea ce are sau cu ceea ce face.Produsul educaţiei nu ar trebui să fie un băiat deştept la costum, care stă în birou şi conduce dintr-un turn de fildeş de la 9 la 18 în fiecare zi, timp de 5 zile pe săptămână, pentru 3 săptămâni de vacanţă anual.

Sistemul educaţional curent, împreună cu toţi cei care fac parte din sistem, nu încurajează creativitatea, leadership-ul, nici excelenţa şi nici oamenii care să facă lucruri din plăcere. (da, sunt convins că sunt şi excepţii, dar vorbesc de impresia generală)

Dacă nu face asta, oare ce lucruri bune produce?

Sursa foto :dalepearce.net

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo