Criteriul National

Sistemul ne educa… (XXIII)

aprilie 15
08:04 2015

EducateMotto “Intotdeauna timpul va trece mai usor atunci cand esti liber, in comparatie cu timpul pe care il petreci la scoala. ” Edward A. Murphy

In acest scurt episod va voi lansa si o idee ce, pana in prezent nu ati mai regasit-o. De aceea , fara a fi influentat in vreun fel sunt destul de convins de părerea conform căreia niciodată o reformă nu o să schimbe situaţia şi felul cum percepem educaţia. În loc să o vedem ca pe o obligaţie, ar trebui să o vedem ca pe o nevoie. O nevoie pe care dacă o acoperim, devenim mai oameni şi mai buni, nu mai avuţi materiali şi mai respectaţi prin simplul fapt că o ducem bine cu banii.

Sa nu credeti  ca m-as situa impotriva sau as milita altceva! Ar trebui să ţintim sus, însă cred că sunt o mulţime de oameni care au avut bani şi au sfârşit singuri şi nefericiţi, poate la fel de mulţi oameni ca cei care au sfârşit săraci, dar înconjuraţi de prieteni.Produsul educaţiei ar trebui să fie omul educat, care este capabil să se descurce singur, care vrea să facă un bine şi care să fie fericit cu ceea ce are sau cu ceea ce face.Produsul educaţiei nu ar trebui să fie un băiat deştept la costum, care stă în birou şi conduce dintr-un turn de fildeş de la 9 la 18 în fiecare zi, timp de 5 zile pe săptămână, pentru 3 săptămâni de vacanţă anual.

Sistemul educaţional curent, împreună cu toţi cei care fac parte din sistem, nu încurajează creativitatea, leadership-ul, nici excelenţa şi nici oamenii care să facă lucruri din plăcere. (da, sunt convins că sunt şi excepţii, dar vorbesc de impresia generală)

Dacă nu face asta, oare ce lucruri bune produce?

Sursa foto :dalepearce.net

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro