Criteriul National

Sistemul ne educa… (XXIV)

Sistemul ne educa… (XXIV)
aprilie 16
09:08 2015

funny 7Motto “”Educatia reprezinta un mai bun gardian al libertatii decat o coplesitoare armata.” Edward Everett

Educatia in viata celorlalti desemneaza o mare parte din aceasta perioada ca pe o etapa superioara. In fiecare zi toti invatam cate ceva nou, ne educam sau educam pe altii.

Nu cred ca are rost sa amintesc clisee de genul-“ educatia trebuie sa inceapa inca din copilarie, prin invataturile date de parinti,sau cu alte cuvinte -cei sapte ani de acasa!”. Totusi, cu aceasta educatie elementara, putem porni la drumul vietii , intampinand orice fel de probleme cu capul sus .

De douazecisipatru de episoade am tot urmat si dezbatut  “firul” educatiei primite la scoala, despre care parerile sunt impartite . Pe de o parte, scoala ne ajuta din punct de vedere cultural, invatand la diferite materii, astfel imbogatindu-ne cultura generala, dar pe de cealalta parte, nu se pune accent pe latura spirituala a elevilor.

Asa cum ati observant, aceasta educatie scoalara,mecanica are un impact negativ asupra creativitatii copiilor. Oare de cate ori nu observam copii mici care din orice prostioara, vad in ea ceva interesant, chiar inovator , jucandu-se cu ea de dimineata pana seara ?

Odata cu cresterea noastra si dobandirea unu anume grad de maturizare personala, creativitatea noastra este ingradita si pierdem din esenta lucruri esentiale. Educatia din actuala epoca postmoderna ne forteaza sa ne luam dupa un anumit tipar, sa fim toti la fel, sa stim toti acelasi lucru, insa din punctul meu de vedere nu aceasta conteaza cu adevarat in viata. De exemplu poti fi cel mai bun la matematica, romana, chimie, fizica, etc, insa daca esti o persoana antisociala, fara umor, fara creativitate , cunostintele tale nu te ajuta decat in domeniul practicat. Si, din nefericire aceste obiceiuri sunt larg raspandite in scoala romaneasca.

Fara sa dau solutii sau sa fiu concluziv, desi in faza incipienta educatia primita acasa are darul de a ne invata sa fim oameni si chiar sa ne comportam in societatea in care traim zilnic, educatia scolara nu vine in sprijinul educatiei primite acasa ingradindu-ne creativitatea si libertatea atat mentala cat si fizica dezvoltandu-le elevilor spiritul competitiv, care in loc sa lucreze ca o echipa , sa fie prieteni, sunt incurajati sa fie indivdualisti , cu „fiecare pentru sine.”

Sursa foto : www.ultima-ora.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo