Criteriul National

Sistemul ne educă… ( XXV)

aprilie 17
10:52 2015

formare

Motto „Inteligenta pare sa fie lucrul care ii permite unui om sa mearga mai departe in viata fara educatie. Educatia ii permite unui om sa mearga mai departe fara a face uz de inteligenta sa.”Albert Edward Wiggam

În opinia mea, orice act  educativ are ca scop pregătirea omului pentru viață. Aceasta –educația ar trebui sa reprezinte baza unei societăți dezvoltate. Insă, in conditiile “special” create de nenumarati factori fundația unei case nu este bună,ea cu siguranta ca se va dărâma. De aici rezultă ideea conform careia orice fel de comunitate ce nu este bine educate si nu doreste sa evolueze,intr-un tarziu nu tocmai indepartat se va distruge.

Educaţia se referă atât la însuşirea unor cunoştinţe teoretice, cât şi la un anumit comportament etic acceptat de societate. Aceasta nu ține doar de școală, liceu sau facultate. Consider că cea mai importantă educație o primim în primii ani de viață, așa zișii ,,cei 7 ani de acasă”, când părinții (sau unii dintre ei) încearcă să ne învețe bunele maniere (să salutăm, să respectăm, să ne cerem scuze, să stăm frumos la masă,etc).

După părerea mea, educația are la bază trei coordonate:

1.Respectul

2.Bunul simț

3.Bunele maniere

Probabil ca veti tresari si veti zambi amar cand veti lectura acest text! Nu de alta, dar valorile acestea au cam fost abandonate oarecum voit de majoritatea.

In concluzie, fara echivoc si demonstrat la modul practic este faptul ca degeaba se doreste si chiar se merge la o școală de prestigiu dacă  respectivul nu știe să îsi adapteze vocabularul în fucție de circumstanțe și îsi uita pana si… bunul simț acasă!

Sursa foto : www.movi.4botosani.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro