Criteriul National

Site-ul destinat salvării afacerilor IMM a fost atacat

Site-ul destinat salvării afacerilor IMM a fost atacat
aprilie 20
01:57 2020

Prin bunăvoința unor sponsori care au dorit să sprijine cadrele medicale din municipiul Ploiești, un tunel dezinfectant de trecere a fost donat, astăzi, Spitalului Județean de Urgență.

Sonnek Enineering, prin managerul Med Consulting, Florin Oancea, prin intermediul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, și al Asociației pentru Dezvoltare Europeană și Reconstrucție (ADER), reprezentate de Raul Petrescu, au avut inițiativa lăudabilă de a dona un tunel de dezinfecție cu pulverizare care va crește siguranța tuturor celor care îl vor folosi, pacienți și cadre medicale deopotrivă.
„Această donație este făcută pentru a ne arăta respectul și mulțumirea față de toate cadrele medicale din Ploiești, eroii din prima linie în lupta cu acestă pandemie. Pentru a veni în întâmpinarea cadrelor medicale, prin solidaritatea de care ar trebui să dăm cu toții dovadă, astăzi, am donat cu partenerii noștri un tunel de dezinfecție menit să ofere un plus de protecție atât spitalelor, cadrelor medicale, cât și celor ce au nevoie să decontamineze cât de mult posibil zonele de acces.”, a declarat directorul RASP Ploiești, implicit președintele ADER, Raul Petrescu.
Cei care vor să ofere un sprijin, în acestă luptă cu coronavirusul, inamicul nevăzut, pot dona Asociației pentru Dezvoltare Europeană și Reconstrucție (ADER) Ploiești în contul: RO27BACX0000000488745001, deschis la Banca Unicredit Ploiești.
Vă mulțumim pentru susținere!” (Irinel I.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul