Criteriul National

Site-urile de anunțuri imobiliare dezvăluie: Piața imobiliară și-a revenit!

 Breaking News
Site-urile de anunțuri imobiliare dezvăluie: Piața imobiliară și-a revenit!
ianuarie 03
16:06 2017

Site-urile de anunțuri imobiliare de la proprietari relevă faptul că economia țării și-a revenit, cel puțin în orașele importante ale țării. Este bine-cunoscut faptul că piața muncii este direct conectată cu piața imobiliară. Din cauza faptului că rata șomajului s-a diminuat în mod drastic în ultimii 2 ani, prețurile chiriilor sunt într-o continuă creștere.

Clujul este în momentul de față cel mai atractiv oraș din România. Având cea mai mică rată de șomaj din România – de numai 2.23% (față de 3% în 2014), putem spune că aproape oricine își dorește să muncească, își poate găsi un loc de muncă în Cluj-Napoca. Un alt semn îmbucurător este că numărul absolvenților șomeri este de asemenea din ce în ce mai mic.

Cu toate acestea, studenții care au fost nevoiți să-și caute chirie în Cluj au bătut palma pe contracte de închiriere în valoare lunară de 330 de Euro pentru apartamentele cu două camere. (o medie cu 80 de Euro peste cea înregistrată în vara anului 2015. Acest lucru se datorează faptului că județul a atras un număr impresionant de investitori în ultimii ani, iar forța de muncă este la mare căutare.

1-criteriul-3

Site-ul anunțuri imobiliare București proprietari dezvăluie faptul că prețul mediu al chiriilor din Capitală este mai mic decât cel din județul Cluj-Napoca. Un apartament de două camere se închiriază cu un preț mediu de 300 de Euro în București (o medie cu 3% mai mare decât cea înregistrată în anul precedent), adică cu aproximativ 10% mai puțin decât în Cluj.

Interesant este însă faptul că în Capitală prețurile cresc substanțial odată cu venirea toamnei. Anunțurile imobiliare de la proprietari înregistrează creșteri majore în luna septembrie, adică atunci când studenții încep să-și caute chirii pentru următorul an universitar.

1-criteriul-4

Printre orașele cele mai atractive ale țării, piața imobiliară din Banat pare să ofere cea mai accesibilă plajă de prețuri. Chiria medie pentru apartamentele de două camere din Timișoara este de 270 de Euro pe lună, în condițiile în care media înregistrată cu un an în urmă era de numai 230 de Euro. Prețul mediu al garsonierelor este de numai 160 de Euro, lucru care face orașul extrem de atractiv pentru tineri și studenți.

Situația este însă oarecum diferită în Iași, acolo unde prețurile nu par să fi înregistrat schimbări majore față de anul precedent, cu excepția garsonierelor, care au înregistrat o creștere de 12% în ultimul an. 250 de Euro este media chiriilor lunare pentru apartamentele cu două camere din Iași, fiind neschimbată față de cota de piață din anul precedent.

Iată statisticile publicate de Ziarul de Iași:

Prețul mediu al chiriilor din Timişoara pentru apartamentele cu 2 camere:

Iulie 2016: 270 euro – Iulie 2015: 230 euro

Prețul mediu al chiriilor din Cluj-Napoca pentru apartamentele cu 2 camere:

Iulie 2016: 330 euro – Iulie 2015: 250 euro

Prețul mediu al chiriilor din București pentru apartamentele cu 2 camere:

Iulie 2016: 300 euro – Iulie 2015: 290 euro

Prețul mediu al chiriilor din Iași pentru apartamentele cu 2 camere:

Iulie 2016: 250 euro – Iulie 2015: 250 euro

Sursă: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/piata-imobiliara-i-i-revine-chiriile-cresc-afla-preturile-din-ia-i–134846.html

Totuși, creșterile înregistrate nu trebuie privite ca pe o ieșire definitivă din recesiune. Să nu uităm faptul că în momentul de față prețurile din piața imobiliară actuală sunt cu aproximativ 50% mai mici decât cele existente înainte de venirea crizei economice de acum 8 ani.

1-criteriul-1

Din nefericire, România a fost țara din Europa care a avut cea mai drastică scădere de prețuri în ceea ce privește imobiliarele. Trebuie să învățăm din experiențele neplăcute pe care cu toții le-am trăit și să nu cumva să mai repetăm aceleași greșeli. Cu alte cuvinte, avântul emoțional al cumpărătorului nu trebuie lăsat liber, pentru că există riscul ca situația să se repete mult mai devreme decât ne așteptăm.

În 2017 dezvoltatorii vor continua să construiască blocuri noi, spun site-urile de anunțuri proprietari din București. Proiectele de acest gen se dovedesc a fi extrem de atractive în special pentru tineri, deoarece oferă  o calitate superioară și confort sporit în comparație cu opțiunile mult mai scumpe din zonele care sunt ceva mai apropiate de centrul orașului.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo