Criteriul National

Site-urile de anunțuri imobiliare dezvăluie: Piața imobiliară și-a revenit!

 Breaking News
Site-urile de anunțuri imobiliare dezvăluie: Piața imobiliară și-a revenit!
ianuarie 03
16:06 2017

Site-urile de anunțuri imobiliare de la proprietari relevă faptul că economia țării și-a revenit, cel puțin în orașele importante ale țării. Este bine-cunoscut faptul că piața muncii este direct conectată cu piața imobiliară. Din cauza faptului că rata șomajului s-a diminuat în mod drastic în ultimii 2 ani, prețurile chiriilor sunt într-o continuă creștere.

Clujul este în momentul de față cel mai atractiv oraș din România. Având cea mai mică rată de șomaj din România – de numai 2.23% (față de 3% în 2014), putem spune că aproape oricine își dorește să muncească, își poate găsi un loc de muncă în Cluj-Napoca. Un alt semn îmbucurător este că numărul absolvenților șomeri este de asemenea din ce în ce mai mic.

Cu toate acestea, studenții care au fost nevoiți să-și caute chirie în Cluj au bătut palma pe contracte de închiriere în valoare lunară de 330 de Euro pentru apartamentele cu două camere. (o medie cu 80 de Euro peste cea înregistrată în vara anului 2015. Acest lucru se datorează faptului că județul a atras un număr impresionant de investitori în ultimii ani, iar forța de muncă este la mare căutare.

1-criteriul-3

Site-ul anunțuri imobiliare București proprietari dezvăluie faptul că prețul mediu al chiriilor din Capitală este mai mic decât cel din județul Cluj-Napoca. Un apartament de două camere se închiriază cu un preț mediu de 300 de Euro în București (o medie cu 3% mai mare decât cea înregistrată în anul precedent), adică cu aproximativ 10% mai puțin decât în Cluj.

Interesant este însă faptul că în Capitală prețurile cresc substanțial odată cu venirea toamnei. Anunțurile imobiliare de la proprietari înregistrează creșteri majore în luna septembrie, adică atunci când studenții încep să-și caute chirii pentru următorul an universitar.

1-criteriul-4

Printre orașele cele mai atractive ale țării, piața imobiliară din Banat pare să ofere cea mai accesibilă plajă de prețuri. Chiria medie pentru apartamentele de două camere din Timișoara este de 270 de Euro pe lună, în condițiile în care media înregistrată cu un an în urmă era de numai 230 de Euro. Prețul mediu al garsonierelor este de numai 160 de Euro, lucru care face orașul extrem de atractiv pentru tineri și studenți.

Situația este însă oarecum diferită în Iași, acolo unde prețurile nu par să fi înregistrat schimbări majore față de anul precedent, cu excepția garsonierelor, care au înregistrat o creștere de 12% în ultimul an. 250 de Euro este media chiriilor lunare pentru apartamentele cu două camere din Iași, fiind neschimbată față de cota de piață din anul precedent.

Iată statisticile publicate de Ziarul de Iași:

Prețul mediu al chiriilor din Timişoara pentru apartamentele cu 2 camere:

Iulie 2016: 270 euro – Iulie 2015: 230 euro

Prețul mediu al chiriilor din Cluj-Napoca pentru apartamentele cu 2 camere:

Iulie 2016: 330 euro – Iulie 2015: 250 euro

Prețul mediu al chiriilor din București pentru apartamentele cu 2 camere:

Iulie 2016: 300 euro – Iulie 2015: 290 euro

Prețul mediu al chiriilor din Iași pentru apartamentele cu 2 camere:

Iulie 2016: 250 euro – Iulie 2015: 250 euro

Sursă: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/piata-imobiliara-i-i-revine-chiriile-cresc-afla-preturile-din-ia-i–134846.html

Totuși, creșterile înregistrate nu trebuie privite ca pe o ieșire definitivă din recesiune. Să nu uităm faptul că în momentul de față prețurile din piața imobiliară actuală sunt cu aproximativ 50% mai mici decât cele existente înainte de venirea crizei economice de acum 8 ani.

1-criteriul-1

Din nefericire, România a fost țara din Europa care a avut cea mai drastică scădere de prețuri în ceea ce privește imobiliarele. Trebuie să învățăm din experiențele neplăcute pe care cu toții le-am trăit și să nu cumva să mai repetăm aceleași greșeli. Cu alte cuvinte, avântul emoțional al cumpărătorului nu trebuie lăsat liber, pentru că există riscul ca situația să se repete mult mai devreme decât ne așteptăm.

În 2017 dezvoltatorii vor continua să construiască blocuri noi, spun site-urile de anunțuri proprietari din București. Proiectele de acest gen se dovedesc a fi extrem de atractive în special pentru tineri, deoarece oferă  o calitate superioară și confort sporit în comparație cu opțiunile mult mai scumpe din zonele care sunt ceva mai apropiate de centrul orașului.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro