Criteriul National

Situația actuală a relaţiei NATO – RUSIA

iulie 07
22:40 2016

Situatia actuală a relaţiei NATO – RUSIA

                          01 – 08 iulie 2016

             Studiu, observații și concluzii!

received_10154280614762463

Pentru această perioada premergătoare Summit-ului NATO de la Varşovia trebuie să vă facem cunoscut ca a fost săptămâna cu cele mai neașteptate răsturnări de situație, cu nenumărate discuții aprinse pe tema Brexit-ului și a efectelor produse de acest déjà numit fenomen BREXIT, atât în cadrul Uniunii Europene cât și a NATO.

Dacă săptămâna trecută Bulgaria a tulburat pe neașteptate apele în cadrul NATO prin opinia avută etalată prin vocea premierului bulgar de a nu înființa o flotă NATO la Marea Neagră, iată că acum se dezice de acest fapt și că în realitate a fost doar o problemă de comunicare și de neînțelegere.

Astfel că, în această săptămână premergătoare evenimentului ce tocmai a început la VARSOVIA, iată că vine rândul Turciei să surprindă Alianţa cu o mișcare strategică de 100 de puncte și este pregătită să-și pună bazele aeriene la dispoziția Rusiei!...

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat că Turcia i-ar putea permite Rusiei să folosească baza aeriana Incirlik, pentru a lupta împotriva organizației teroriste Statul Islamic și că:  „Ankara a deschis baza Incirlik pentru toți cei care vor să se alăture luptei active”. Simțindu-se oarecum stânjenit de atitudinea avută în urma vizitei sale la Soci acesta a menționat și faptul că: „Vom coopera cu toți cei care luptă împotriva Statului Islamic” și „de ce să nu cooperam la fel și cu Rusia? 

received_10154280610382463

Această poziție surpriză, luată de Turcia, se datorează președintelui  Erdogan care i-a transmis o scrisoare lui Putin în care și-a cerut scuze  pentru doborârea unui avion rusesc anul trecut,  la granița cu Siria. Astfel, Vladimir Putin nu s-a lăsat așteptat și a profitat la maximum, sunandu-l imediat pe liderul turc, care a căzut la o înțelegere comună și care se va lăsa cu cooperare economică și militară. Astfel că rușii vor fi primiți pe același aeroport unde se află coaliția turco-germano-britanico-americană.

Revenind la reacția celor care au fost deconspirați in “Operațiunea Brexit”, iata că rezultatele nu au întârziat să apară ! Liderul UKIP, Nigel Farage, a anunțat că demisionează din fruntea partidului.

Domnul Farage a fost cel mai important lider al taberei , care a militat pentru scoaterea Marii Britanii din UE. El și-a anunțat demisia, acum, după victorie, susținând că nu a dorit niciodată să fie un „politician de cursă lungă”, scrie The Independent.

Înseamnă că tot ce a întreprins în acest sens, arată că a avut un scop predefinit. Deci ne este clar că poate fi chiar şi spion rus sau cel puţin datorită lăcomiei pentru câștiguri rapide și necuvenite din partea celor care au finanțat această operațiune, coroborată cu un fals patriotism.Situația a fost de așa natură încât a dus la rezultatul déjà bine cunoscut. Însă, se pare ca băieții Reginei de la MI6 și-au făcut datoria și au prezentat déjà dovezile incriminatoare, iar rezultatul va fi cu siguranţă unul pe măsură.

Credem ca “Operațiunea Brexit” a fost un succes total atât pentru elevii lui James Bond cât și pentru întreaga UE, deoarece cu această ocazie s-a pus capăt acțiunii de destabilizare a întregii UE și s-au putut identifica punctele slabe și fisurile din unitatea ideologică a UE. Este un succes total chiar pentru întreaga activitate de contraspionaj a UE și a NATO.

received_10154280611607463

S-au delimitat din punct ideologic părțile tari ale UE și s-a reușit să se trezească la realitate majoritatea liderilor europeni, care déjà recunosc că trebuiesc luate măsuri, chiar și la nivel propagandistic. Așa cum deja anticipați, și noi credem și împărtășim această idée comună. În curând vom pregăti un întreg reportaj special destinat acestui aspect. Însă deocamdată, putem preciza că ideea de unitate europeană, trebuie promovată în toate cele 28 de state.

În sprijinul celor afirmate,lansăm și noi cu ideea de a creea un Festival anual folcloric, ocazie cu care toate statele membre să împărtășească tuturor, cultura, tradițiile, dansurile și obiceiurile, coroborate și cu o campanie susținută legislativ,  pentru  interzicerea discriminării de orice fel, pe tot întregul teritoriu european.

Această  idee ar merita și chiar ar trebui susţinută de toți cetățenii EU.Numai dacă ne gândim și invocăm faptul că toți se  bazează pe drepturi egale chiar în realitate, iar aceasta va duce cu siguranță la unitate și fraternitate. De altfel se cunoaște că dictonul francez revoluționar : “LIBERTE, FRATERNITE, EGALITE”  are acoperire.Trebuie să recunoaștem că momentan, nu se poate vorbi de așa ceva în UE.

received_10154280614777463

Referitor la Summitul NATO de la Varsovia trebuie să precizăm că în ciuda tuturor încercărilor la care a fost supusă Alianţa Nord-Atlantică, ea LANSEAZA, România și Polonia pe o anumită direcție.Cele două state își mențin în continuare aceeași atitudine fermă despre apărarea colectivă a flancului estic al UE și de impunere a tuturor măsurilor de a se respecta Tratatul de la Minsk, prin care să asigure Ucrainei libertatea, independența teritorială și politică.

received_10154280614772463

Astfel, Rusia a fost déjà avertizată de Polonia prin vocea Ministrului Apărării, pentru faptul că: “ zilnic soldații ruși omoară civili, oameni nevinovați”. Ministrul polonez Marckiewics a mai spus că Rusia este “un stat occupant” în Ucraina, iar cu NATO se poate discuta numai despre data și termenii “retragerii sale”.

Atât Polonia cât și România nu vor înceta să discute despre această problemă deoarece Ucraina este un stat vecin țărilor noastre și necesită implicare internațională, iar în acest moment RUSIA este în postura unui imperiu agresiv și reprezintă o continuă amenintare pentru securitatea noastră.

Azi, 07 iulie 2016, chiar în prima zi a Summit-ului NATO, Premierul Viktor Orban și-a arătat nemulțumirea despre reacția României la intervenția mascată a Budapestei în rândul cetățenilor români de etnie maghiară, pe care îi bulversează cu propaganda ultra naționalistă „Made in KGB”. Domnule dragă, să nu uităm de faptul că acțiunile JOBBIK pe teritoriul României făcute de Ungaria, sunt în asentimentul Kremlinului, dar nu și al nostru !

received_10154280614422463

Acestea fiind spuse, cerem tuturor cititorilor nostri sa dea „like” pe Facebook si Twitter, în semn de apreciere vis-a-vis de ziarul nostru care şi-a făcut datoria să informeze cât mai aproape de adevăr opinia publică naţională şi internaţională.

Ne luăm rămas bun şi vă promitem ca vom reveni şi cu alte amănunte incendiare în ediţiile viitoare ale acestei platorme de new-media, pe care-l citiţi din ce în ce mai mulţi şi care este cu siguranţă pe masa tuturor preşedintilor de stat care se respectă.

received_10154280614127463

În încheiere vă dorim o lectură  plăcută și să nu uitați că noi vom fi mereu alături de voi, cititorii noștri și promitem că vom face tot ce este posibil pentru a fi bine informați în orice moment. Vă dorim o săptămână plăcută în continuare !Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa foto : www.google.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo