Criteriul National

SITUATIE NEMERITATA! Banciu a pierdut definitiv un proces cu Antenele…

aprilie 08
16:30 2015

Banciu 1

Radu Banciu a ajuns la „performanta” de a pierde un proces definitiv cu posturile Antena 1 și Antena 3.Impreuna cu B1 TV trebuie să plătească în solidar despăgubiri de 50 de lei, iar Banciu va fi obligat să prezinte scuze publice la emisiunea sa.

Poate ca nu va va veni sa credeti care a fost motivul acestui balci cu iz damboviteano-securistic…

Dar, pentru justete, cu voia dumneavoastra sa luam lucrurile cronologic.

Omul de televiziune Radu Banciu a prezentat într-o ediție din luna februarie a anului 2012 o informație preluată de pe platforma sociala Facebook, potrivit căreia reporteri ai trustului Intact au cerut angajaților lantului de magazine Carrefour să golească rafturile în care se aflau legume pentru a le filma fără produse creându-se astfel imaginea neadevărată a lipsei de produse alimentare.

Ăștia de la Antenă i-au pus pe lucrători să golească lăzile de cartofi, au filmat lăzile goale, imediat după au fost umplute la loc cu cartofii. Vreo 20 de minute, spune Andrei Constantinescu (jurnalist sportiv, cel care a postat imaginea pe Facebook – n.r.), am văzut reportajul despre criză la Antena 3 la știri. Este o situație abjectă. O greșeală de tip comunist, la un om de talia lui Felix Voiculescu este logic să gândești așa”, a spus in emisiune Banciu.

Îndobitocirea asta a populației este uluitoare. Și-au crescut audiențele pe glume din astea sinistre, iar oamenii le cred”, a încheiat atunci Radu Banciu.

După acest moment, Antenele au decis să acționeze în judecată pe Radu Banciu și postul B1 TV. Judecătoria Sectorului 1 a decis în favoarea Antenei Group în iunie 2014, însă decizia a fost atacată cu recurs. Tribunalul București a decis recent să respingă recursul lui Banciu și B1 TV și să mențină decizia.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1, rămasă neschimbată în urma recursului, judecat la Tribunalul București:

Admite în parte cererea precizată. Obligă pârâţii la plata, în solidar, a câte 50 lei, către fiecare dintre reclamante, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral produs reclamantelor, şi la exprimarea de scuze în mod public faţă de reclamante în cadrul emisiunii “Lumea lui Banciu”, difuzată de postul de televiziune B1TV. Ia act că reclamantele nu solicită cheltuieli de judecată. Respinge cererea pârâtei SC B1 TV CHANNEL SRL privind acordarea cheltuielilor de judecată constând în onorariu de avocat, ca neîntemeiată. Ia act că pârâtul Radu Banciu îşi rezervă dreptul de a solicita onorariu de avocat pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Intr-o societate comandata de aceiasi „oameni de bine”, manevrata, influentata si pe deplin modelata, o asemenea stire in care se arata pana la ce grad de mizerie  generalizata se poate ajunge atunci cand (mai mult decat probabil) la comanda acestor pseudo-televiziuni -mi se pare de-a dreptul regretabil si… trist! Si deplang si dati-mi voie sa ma revolt impotriva acestei sentinte vadit nedrepte ce atinge si lezeaza bunul simt si inteligenta celor ce nu vor sa ia „de bune” toate abjectiile, toata mascarada generalizata propagata de trustul Intact dimpreuna cu Antenele…

Sau, parafrazand o celebra vorba …” La vremuri noi….tot ei!”…

Oare pana cand vor imparati minciuna si nedreptatea, oameni buni?

Sursa foto : www.libertatea.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo