Criteriul National

SITUATIE NEMERITATA! Banciu a pierdut definitiv un proces cu Antenele…

aprilie 08
16:30 2015

Banciu 1

Radu Banciu a ajuns la „performanta” de a pierde un proces definitiv cu posturile Antena 1 și Antena 3.Impreuna cu B1 TV trebuie să plătească în solidar despăgubiri de 50 de lei, iar Banciu va fi obligat să prezinte scuze publice la emisiunea sa.

Poate ca nu va va veni sa credeti care a fost motivul acestui balci cu iz damboviteano-securistic…

Dar, pentru justete, cu voia dumneavoastra sa luam lucrurile cronologic.

Omul de televiziune Radu Banciu a prezentat într-o ediție din luna februarie a anului 2012 o informație preluată de pe platforma sociala Facebook, potrivit căreia reporteri ai trustului Intact au cerut angajaților lantului de magazine Carrefour să golească rafturile în care se aflau legume pentru a le filma fără produse creându-se astfel imaginea neadevărată a lipsei de produse alimentare.

Ăștia de la Antenă i-au pus pe lucrători să golească lăzile de cartofi, au filmat lăzile goale, imediat după au fost umplute la loc cu cartofii. Vreo 20 de minute, spune Andrei Constantinescu (jurnalist sportiv, cel care a postat imaginea pe Facebook – n.r.), am văzut reportajul despre criză la Antena 3 la știri. Este o situație abjectă. O greșeală de tip comunist, la un om de talia lui Felix Voiculescu este logic să gândești așa”, a spus in emisiune Banciu.

Îndobitocirea asta a populației este uluitoare. Și-au crescut audiențele pe glume din astea sinistre, iar oamenii le cred”, a încheiat atunci Radu Banciu.

După acest moment, Antenele au decis să acționeze în judecată pe Radu Banciu și postul B1 TV. Judecătoria Sectorului 1 a decis în favoarea Antenei Group în iunie 2014, însă decizia a fost atacată cu recurs. Tribunalul București a decis recent să respingă recursul lui Banciu și B1 TV și să mențină decizia.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1, rămasă neschimbată în urma recursului, judecat la Tribunalul București:

Admite în parte cererea precizată. Obligă pârâţii la plata, în solidar, a câte 50 lei, către fiecare dintre reclamante, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral produs reclamantelor, şi la exprimarea de scuze în mod public faţă de reclamante în cadrul emisiunii “Lumea lui Banciu”, difuzată de postul de televiziune B1TV. Ia act că reclamantele nu solicită cheltuieli de judecată. Respinge cererea pârâtei SC B1 TV CHANNEL SRL privind acordarea cheltuielilor de judecată constând în onorariu de avocat, ca neîntemeiată. Ia act că pârâtul Radu Banciu îşi rezervă dreptul de a solicita onorariu de avocat pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Intr-o societate comandata de aceiasi „oameni de bine”, manevrata, influentata si pe deplin modelata, o asemenea stire in care se arata pana la ce grad de mizerie  generalizata se poate ajunge atunci cand (mai mult decat probabil) la comanda acestor pseudo-televiziuni -mi se pare de-a dreptul regretabil si… trist! Si deplang si dati-mi voie sa ma revolt impotriva acestei sentinte vadit nedrepte ce atinge si lezeaza bunul simt si inteligenta celor ce nu vor sa ia „de bune” toate abjectiile, toata mascarada generalizata propagata de trustul Intact dimpreuna cu Antenele…

Sau, parafrazand o celebra vorba …” La vremuri noi….tot ei!”…

Oare pana cand vor imparati minciuna si nedreptatea, oameni buni?

Sursa foto : www.libertatea.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo