Criteriul National

Situatii dificile cu masina de spalat pe care le puteti rezolva fara ajutor profesionist

Situatii dificile cu masina de spalat pe care le puteti rezolva fara ajutor profesionist
iunie 24
11:02 2021

Toate electrocasnicele au o durata de viata finita, iar masina de spalat nu face exceptie. Insa nu orice defectiune semnalizeaza faptul ca e momentul sa incepeti sa cautati una noua, si nu toate defectiunile enecesita sa apelati un specialist in reparatii. In continuare va prezentam cateva situatii care le puteti gestiona chiar Dvs, fara sa fie nevoie sa apelati la un service de reparatii masini de spalat:

Zgomote teribile

Acest lucru se intampla adesea din cauza faptului ca masina de spalat a fost incarcata inadecvat sau rufele s-au miscat in timpul ciclului de spalare. Pentru masinile cu incarcare in partea de sus, nu incarcati niciodata hainele doar pe o singura parte a agitatorului central, distribuiti-le in cuva. Pentru masini de spalat fara agitator central, problema poate fi datorata supraincarcarii. La modelele cu incarcare laterala, zgomotele se pot datora faptului ca masina nu este suficient incarcata, si un articol mai greu este aruncat in toate partile la ciclul de stoarcere final. Daca apar zgomote de lovituri in timpul unui ciclu (in general ciclul de stoarcere), pur si simplu opriti masina si redistribuiti hainele ude.

Zgomote ciudate

Zumzete, clicuri sau galgaituri pot fi cauzate de obiecte care s-au blocat in tamburul sau mecanismul intern al masinii, de scurgeri infundate sau senzori interni. Clicurile sau galgaiturile indica adesea un obiect prins in pompa de apa sau pe evacuare. Acestea sunt usor accesibile si se pot curata (majoritatea masinilor cu incarcare laterala au o usa micuta la partea inferioara, care permite verificarea). Veti gasi probabil un nasture, o moneda sau o mica jucarie inauntru. Inca un memento al faptului ca trebuie sa goliti toate buzunarele inainte de a pune hainele la spalat. Daca masina de spalat scoate zgomote stridente sau ascutite, acest lucru indica o problema mecanica interna; in acest caz, platforma Reparatii-masinidespalat.net recomanda interventia unui profesionist.

Zgomote si vibratii puternice

Daca, dupa ce ati redistribuit hainele ude masina de spalat inca face zgomot si vibreaza, masina este destabilizata. Trebuie sa luati masuri pentru a aduce masina in echilibru, sau nu va inceta sa scoata zgomote si se poate defecta mai tare.

Scurgeri din masina

Primul lucru pe care trebuie sa il verificati este conexiunea furtunului la valvele de apa calda si rece. Folositi mana uscata sau un servet de hartie si treceti pe toata lungimea furtunului. Daca gasiti urme de umezeala, strangeti-l imediat. Daca furtunul pare a avea mici fisuri, inlocuiti-l imediat. Un furtun de apa spart poate cauza o mare mizerie, si poate avaria peretii si podelele. Furtunurile masinii de spalat trebuie verificate si inlocuite periodic, pentru a preveni aceasta problema. Fiti atenti la locatia baltii, daca e in fata sau in spatele masinii de spalat. Locatia va va da un indiciu cu privire la ce trebuie sa faceti in continuare.

Balti cu detergent pe podea

Daca aveti o masina de spalat cu incarcare frontala, asigurati-va ca folositi un detergent de inalta eficienta. Acestea sunt special concepute sa nu faca prea multa spuma, si sa fie folosite la nivele scazute de apa, intr-o masina cu incarcare laterala. Masinile cu incarcare laterala au un mic sistem de preaplin, in general in spatele masinii de spalat. Daca aveti prea multa spuma, probabil provine de aici.

Hainele sunt prea ude dupa stoarcerea finala

Daca hainele dumneavoastra sunt inca destul de ude dupa ciclul de stoarcere, verificati intai daca furtunul de scurgere este indoit sau strangulat. Daca masina de spalat se misca in timpul ciclurilor de spalare, s-ar putea sa se fi miscat si sa fi indoit furtunul.

Pompa de apa poate fi infundata cu scame sau un obiect mic. Daca pompa nu poate functiona liber si adecvat, apa se va scurge prea incet si hainele vor ramane ude. Curatati pompa (acest lucru nu necesita dezasamblarea sa). Chiar si cateva scame pot incetini scurgerea.

Daca nu aceasta este problema, s-ar putea ca furtunul de scurgere sa fie infundat cu scame sau par. Poate fi usor curatat cu o perie subtire, cu maner lung. Magazinele de animale au la vanzare perii pentru curatarea tuburilor din acvariile de pesti, daca nu, puteti gasi una la magazinul cu articole de menaj.

Tot nu ati identificat problema

Daca ati trecut prin toate defectiunile enumerate mai sus si nici una nu se potriveste cu situatia Dvs, e timpul sa apelati numarul unui service pentru masini de spalat. Bineinteles, e indicat sa  apelati la unul recomandat de cineva care a beneficiat de serviciile lor, si a fost multumit.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Laurentiu Groza

Laurentiu Groza

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul