Criteriul National

Sloganul presedintelui Klaus Iohannis e folosit de candidatul american Rand Paul

aprilie 08
11:50 2015

rand-paul-101

Senatorul din Kentucky, Rand Paul înscris oficial în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA foloseste aceleasi mesaje ca ale actualului presedinte Klaus Iohannis. În timpul unui discurs înflăcărat, republicanul a apelat la o expresie controversată, folosită și de președintele Klaus Iohannis după ce l-a învins pe Victor Ponta la scrutinul din 16 noiembrie, de anul trecut. Rand Paul a devenit marți al doilea politician din SUA care își lansează oficial campania electorală

 La Galt House Hotel din Louisville, Kentucky, senatorul s-a urcat pe scenă în uralele susținătorilor săi.

„Am un mesaj – un mesaj tare și limpede care nu se ferește de cuvinte. Am venit să ne luăm țara înapoi”, a pus senatorul, în timp ce din sală răsunau cuvintele „Președintele Paul”.

Rand Paul a continuat prin a promite că va scoate SUA din ghearele „intereselor speciale” și a „mașinăriei Washingtonului”.

Astfel aceste momente seamana ca doua picaturi de apa cu episodul intitulat „ne-am luat țara înapoi” în România

La 16 noiembrie anul trecut, după publicarea rezultatelor ce îl dădeau învingător în fața premierului Victor Ponta, Klaus Iohannis a publicat pe pagina sa de Facebook mesajul „Am câștigat! Ne-am luat țara înapoi”.

Formularea i-a revoltat pe votanții și susținătorii premierului Victor Ponta, care au interpretat mesajul drept unul de divizare.

„Nu pot să trec peste remarca pe care Klaus Iohannis a făcut-o ieri: ne-am luat ţara înapoi. Nu o înţeleg, nu ştiu cui era dată ţara. Mi se pare că e o remarcă tipică de Băsescu, parcă ar fi fost rostită de el şi lucrul ăsta mă pune pe gânduri pentru că Iohannis s-a declarat un preşedinte al tuturor românilor. Dacă va începe iar să divizeze România e un semn prost”, declara atunci șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Rand Paul poate fi posibilul succesor al lui Barack Obama.Anunțul candidaturii cat si intențiile senatorului erau cunoscute publicului american, dar existau suficiente rezerve în rândul jurnaliștilor și analiștilor, care se îndoiau de faptul că senatorul va risca un astfel de pariu în contextul în care favoriții partidului său sunt Jeb Bush și Chris Christie.

Deși lider republican, Rand Paul – descris de Obama drept „un tip interesant” – a adoptat poziții convergente cu cele ale democraților, precum scepticism cu privire la intervențiile de peste hotare ale americanilor și opoziție față de spionajul la scară largă practicat de NSA.

„Răspunsul rămâne același: am o viziune pentru America. Vreau să fiu parte din revenirea la prosperitate, a adevăratului impuls economic care să-i ajute pe toți americanii. O revenire la un guvern care se rezumă la Constituție”, a spus Paul marți. „O revenire la intimitate, oportunitate, libertate. De prea multe ori când republicanii au câștigat, ne-am risipit victoria prin intrarea în mașinăria Washingtonului. Eu nu sunt așa”, a mai spus el.

Sursă declarații Rand PaulBusiness Insider

Sursa foto : http://www.businessinsider.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo