Criteriul National

Sloganul presedintelui Klaus Iohannis e folosit de candidatul american Rand Paul

aprilie 08
11:50 2015

rand-paul-101

Senatorul din Kentucky, Rand Paul înscris oficial în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA foloseste aceleasi mesaje ca ale actualului presedinte Klaus Iohannis. În timpul unui discurs înflăcărat, republicanul a apelat la o expresie controversată, folosită și de președintele Klaus Iohannis după ce l-a învins pe Victor Ponta la scrutinul din 16 noiembrie, de anul trecut. Rand Paul a devenit marți al doilea politician din SUA care își lansează oficial campania electorală

 La Galt House Hotel din Louisville, Kentucky, senatorul s-a urcat pe scenă în uralele susținătorilor săi.

„Am un mesaj – un mesaj tare și limpede care nu se ferește de cuvinte. Am venit să ne luăm țara înapoi”, a pus senatorul, în timp ce din sală răsunau cuvintele „Președintele Paul”.

Rand Paul a continuat prin a promite că va scoate SUA din ghearele „intereselor speciale” și a „mașinăriei Washingtonului”.

Astfel aceste momente seamana ca doua picaturi de apa cu episodul intitulat „ne-am luat țara înapoi” în România

La 16 noiembrie anul trecut, după publicarea rezultatelor ce îl dădeau învingător în fața premierului Victor Ponta, Klaus Iohannis a publicat pe pagina sa de Facebook mesajul „Am câștigat! Ne-am luat țara înapoi”.

Formularea i-a revoltat pe votanții și susținătorii premierului Victor Ponta, care au interpretat mesajul drept unul de divizare.

„Nu pot să trec peste remarca pe care Klaus Iohannis a făcut-o ieri: ne-am luat ţara înapoi. Nu o înţeleg, nu ştiu cui era dată ţara. Mi se pare că e o remarcă tipică de Băsescu, parcă ar fi fost rostită de el şi lucrul ăsta mă pune pe gânduri pentru că Iohannis s-a declarat un preşedinte al tuturor românilor. Dacă va începe iar să divizeze România e un semn prost”, declara atunci șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Rand Paul poate fi posibilul succesor al lui Barack Obama.Anunțul candidaturii cat si intențiile senatorului erau cunoscute publicului american, dar existau suficiente rezerve în rândul jurnaliștilor și analiștilor, care se îndoiau de faptul că senatorul va risca un astfel de pariu în contextul în care favoriții partidului său sunt Jeb Bush și Chris Christie.

Deși lider republican, Rand Paul – descris de Obama drept „un tip interesant” – a adoptat poziții convergente cu cele ale democraților, precum scepticism cu privire la intervențiile de peste hotare ale americanilor și opoziție față de spionajul la scară largă practicat de NSA.

„Răspunsul rămâne același: am o viziune pentru America. Vreau să fiu parte din revenirea la prosperitate, a adevăratului impuls economic care să-i ajute pe toți americanii. O revenire la un guvern care se rezumă la Constituție”, a spus Paul marți. „O revenire la intimitate, oportunitate, libertate. De prea multe ori când republicanii au câștigat, ne-am risipit victoria prin intrarea în mașinăria Washingtonului. Eu nu sunt așa”, a mai spus el.

Sursă declarații Rand PaulBusiness Insider

Sursa foto : http://www.businessinsider.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo