Criteriul National

Sminteala cu Pokemon ultima modă nocivă servită populaţiei planetei

Sminteala cu Pokemon ultima modă nocivă servită populaţiei planetei
iulie 24
09:44 2016

Acum mai bine de un deceniu, John Hanke a revoluţionat lumea digitală prin Google Earth, harta la care apelează toată planeta în acest moment.

poke_25534200

În vara lui 2016, antreprenorul american care a lucrat şi pentru Guvernul Statelor Unite a ieşit pe piață cu Pokemon Go, jocul care a ajuns să scoată milioane de oameni din casă pentru a găsi… „pokemoni”,

În doar câteva zile, Pokemon GO -noul joc pe mobil lansat de Nintendo a devenit una dintre cele mai descărcate aplicații din întreaga lume.

 

Nintendo a dat una dintre cele mai mari lovituri ale oricarei companii! De la o companie aflata într-o situatie foarte dificilă, Nintendo a făcut din Pokemon Go un fenomen cultural! Iar jocul a fost lansat pe 6 iulie doar in SUA, Noua Zeelanda si Australia!

Dar,pentru început ce anume este Pokemon Go?  Acesta este un joc gratuit pe telefon bazat pe GPS ce folosește camera și realitatea apropiată și cam deformată .

Deși poate fi descărcat gratuit, utilizatorii pot să facă cumpărături în aplicație. Jocul le permite utilizatorilor să captureze, să trimită la luptă și să antreneze Pokemoni virtuali care apar chiar în lumea reală.

De aceea, milioane de oameni  nu au o altă activitate decât aceea de a alerga în fiecare zi ca să prindă creaturile fantastice. De fapt acestea sunt niște monștrii virtuali, denumiți pokemoni.

Pokemon GO este de fapt o invenție a unor „oameni de bine”, abili și instruiți în arta manipulării care motivează această distracție că ar face legătura dintre lumea reală și lumea virtuală.

Pretutindeni, în toată lumea, numeroase construcții sau locuri publice au fost marcate drept câmpuri în care pot fi găsiți pokemonii. Aplicația a creat inevitabil și foarte multe probleme.

FB_IMG_1469349655404

Neatențiile și accidentele nu au fost luate în considerare,numai dacă ne gândim că există oameni jefuiți și adolescenți care s-au rătăcit. Spre exemplu, un bărbat din SUA ce conducea nu a mai fost atent la volan și a produs un grav accident de circulație.

Și să nu credeți că problemele se sfârșesc aici.Nebunia generalizată îmbrățișată de către majoritatea populației ajută chiar și pe cei care sunt certați cu legea sau morala. De aceea, infractorii profită de febra Pokemon Go pentru că pot astfel să-i atragă pe jucători și pot chiar să-i tâlhărească.

Poate că de aceea autoritățile ar cam trebui să îi sfătuiască pe toți împătimiții acestei aplicații să evite să meargă singuri după pokemoni, mai ales noaptea și să evite zonele rău famate.

Iar tragediile de genul celor petrecute în San Diego -California atunci când doi bărbați au alunecat de pe marginea unei stânci în timp ce se jucau același Pokemon ar fi un serios semnal de alarmă.Deși locul era prevăzut cu un gard de sârmă tocmai pentru a se evita astfel de accidente, cei doi au sărit în mod repetat peste respectivul gard pentru a urmări… niște Pokemoni.

Un alt caz este cel al Shaylei Wigginws-o tânără de 19 ani din Riverton. Wyoming, a descoperit un cadavru în timpul unei vânători de Pokemoni. Ea încerca să găsească personaje pe marginea unui lac atunci când a făcut macabra descoperire.

Există și fanatici ai acestui joc, iar unul dintre aceștia este Tom Currie din Noua Zeelandă. El și-a depus săptămânile trecute demisia de la compania pentru care lucra de 6 ani pentru a-și dedica tot timpul liber jocului Pokemon Go. Tânărul de 24 de ani a declarat că și-a rezervat bilete de avion de-a lungul și de-a latul continentului australian, în speranța de a captura toți Pokemonii disponibili.

Pokemon Go este disponibil și în România. Cunoscută fiind înclinația românilor de a prelua totul din Vest, aceasta a devenit o adevărată sminteală,răspândită ca o molimă. Cu telefonul în mână, utilizatorii  căuta pokemoni pe harta reală și se deplasează pentru a-i prinde.

FB_IMG_1469349683860

Adevărul este că Pokemon Go e o permanentă fugă de-a dreptul înspăimântătoare de realitate. Am remarcat din aceste cazuri ultra-mediatizate că principala motivație este tocmai deturnarea și schimbare atenției, o fină formă de manipulare ce este servită sub formă de divertisment.

Pentru cei împătimiți nu contează câtă energie este consumată într- un joc virtual și nici cât timp este risipit.

Cu siguranță acesta este special conceput asemenea unui experiment la scară mondială. Sistemul și acei „oameni de bine” au decis și au dat liber la această sminteală.De fapt, prezentul experiment  testeaza capacitatea de manipulare a rasei umane deoarece ne vor ocupați cu prinderea de monștrii virtuali .

Dar, să nu uităm totuși că între timp… monștrii ( dintre cei reali) au început să ne conducă viitorul și mai mult decât atât se gândesc care vor fi updatarile sau programările pentru …următoarele nivele.

Atenție mărită!

Sursa foto : http:// google.com

Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo