Criteriul National

Sminteala cu Pokemon ultima modă nocivă servită populaţiei planetei

Sminteala cu Pokemon ultima modă nocivă servită populaţiei planetei
iulie 24
09:44 2016

Acum mai bine de un deceniu, John Hanke a revoluţionat lumea digitală prin Google Earth, harta la care apelează toată planeta în acest moment.

poke_25534200

În vara lui 2016, antreprenorul american care a lucrat şi pentru Guvernul Statelor Unite a ieşit pe piață cu Pokemon Go, jocul care a ajuns să scoată milioane de oameni din casă pentru a găsi… „pokemoni”,

În doar câteva zile, Pokemon GO -noul joc pe mobil lansat de Nintendo a devenit una dintre cele mai descărcate aplicații din întreaga lume.

 

Nintendo a dat una dintre cele mai mari lovituri ale oricarei companii! De la o companie aflata într-o situatie foarte dificilă, Nintendo a făcut din Pokemon Go un fenomen cultural! Iar jocul a fost lansat pe 6 iulie doar in SUA, Noua Zeelanda si Australia!

Dar,pentru început ce anume este Pokemon Go?  Acesta este un joc gratuit pe telefon bazat pe GPS ce folosește camera și realitatea apropiată și cam deformată .

Deși poate fi descărcat gratuit, utilizatorii pot să facă cumpărături în aplicație. Jocul le permite utilizatorilor să captureze, să trimită la luptă și să antreneze Pokemoni virtuali care apar chiar în lumea reală.

De aceea, milioane de oameni  nu au o altă activitate decât aceea de a alerga în fiecare zi ca să prindă creaturile fantastice. De fapt acestea sunt niște monștrii virtuali, denumiți pokemoni.

Pokemon GO este de fapt o invenție a unor „oameni de bine”, abili și instruiți în arta manipulării care motivează această distracție că ar face legătura dintre lumea reală și lumea virtuală.

Pretutindeni, în toată lumea, numeroase construcții sau locuri publice au fost marcate drept câmpuri în care pot fi găsiți pokemonii. Aplicația a creat inevitabil și foarte multe probleme.

FB_IMG_1469349655404

Neatențiile și accidentele nu au fost luate în considerare,numai dacă ne gândim că există oameni jefuiți și adolescenți care s-au rătăcit. Spre exemplu, un bărbat din SUA ce conducea nu a mai fost atent la volan și a produs un grav accident de circulație.

Și să nu credeți că problemele se sfârșesc aici.Nebunia generalizată îmbrățișată de către majoritatea populației ajută chiar și pe cei care sunt certați cu legea sau morala. De aceea, infractorii profită de febra Pokemon Go pentru că pot astfel să-i atragă pe jucători și pot chiar să-i tâlhărească.

Poate că de aceea autoritățile ar cam trebui să îi sfătuiască pe toți împătimiții acestei aplicații să evite să meargă singuri după pokemoni, mai ales noaptea și să evite zonele rău famate.

Iar tragediile de genul celor petrecute în San Diego -California atunci când doi bărbați au alunecat de pe marginea unei stânci în timp ce se jucau același Pokemon ar fi un serios semnal de alarmă.Deși locul era prevăzut cu un gard de sârmă tocmai pentru a se evita astfel de accidente, cei doi au sărit în mod repetat peste respectivul gard pentru a urmări… niște Pokemoni.

Un alt caz este cel al Shaylei Wigginws-o tânără de 19 ani din Riverton. Wyoming, a descoperit un cadavru în timpul unei vânători de Pokemoni. Ea încerca să găsească personaje pe marginea unui lac atunci când a făcut macabra descoperire.

Există și fanatici ai acestui joc, iar unul dintre aceștia este Tom Currie din Noua Zeelandă. El și-a depus săptămânile trecute demisia de la compania pentru care lucra de 6 ani pentru a-și dedica tot timpul liber jocului Pokemon Go. Tânărul de 24 de ani a declarat că și-a rezervat bilete de avion de-a lungul și de-a latul continentului australian, în speranța de a captura toți Pokemonii disponibili.

Pokemon Go este disponibil și în România. Cunoscută fiind înclinația românilor de a prelua totul din Vest, aceasta a devenit o adevărată sminteală,răspândită ca o molimă. Cu telefonul în mână, utilizatorii  căuta pokemoni pe harta reală și se deplasează pentru a-i prinde.

FB_IMG_1469349683860

Adevărul este că Pokemon Go e o permanentă fugă de-a dreptul înspăimântătoare de realitate. Am remarcat din aceste cazuri ultra-mediatizate că principala motivație este tocmai deturnarea și schimbare atenției, o fină formă de manipulare ce este servită sub formă de divertisment.

Pentru cei împătimiți nu contează câtă energie este consumată într- un joc virtual și nici cât timp este risipit.

Cu siguranță acesta este special conceput asemenea unui experiment la scară mondială. Sistemul și acei „oameni de bine” au decis și au dat liber la această sminteală.De fapt, prezentul experiment  testeaza capacitatea de manipulare a rasei umane deoarece ne vor ocupați cu prinderea de monștrii virtuali .

Dar, să nu uităm totuși că între timp… monștrii ( dintre cei reali) au început să ne conducă viitorul și mai mult decât atât se gândesc care vor fi updatarile sau programările pentru …următoarele nivele.

Atenție mărită!

Sursa foto : http:// google.com

Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo