Criteriul National

Soarta datornicilor în franci elveţieni va fi decisă în Parlamentul României!

Soarta datornicilor în franci elveţieni va fi decisă în Parlamentul României!
octombrie 09
17:50 2016

Soarta datornicilor în franci elveţieni va fi decisă săptămâna viitoare. Cel puţin așa lasă să se înțeleagă din ceea ce se dorește a se rezolva acest neplăcut și nedorit subiect ce macină liniștea multor români „prinși” în caruselul băncilor și ale creditelor…

credit_franci

 

Proiectul care ar urma să permită conversia creditelor din franci elvețieni în lei va fi discutat mâine în comisiile de specialitate, iar marți speră că va primi votul final.

Mai precis, din surse demne de toată încrederea am aflat că datornicii cer parlamentarilor ca rambursarea creditelor în valută să se facă fie la cursul „istoric”, de la data semnării contractului de credit, fie la un curs mai mic decât cel al pieței.

În ultima dezbatere din comisia parlamentară, politicienii au dezbătut, totuși, pe marginea proiectului și au căzut de acord că vor ca prin lege să fie convertite doar creditele în franci elvețieni, la cursul de la data acordării.Ce a rămas stabilit este că parlamentarii se vor întruni luni pentru a discuta din nou pe marginea proiectului de lege și că se pleacă de la conversia la cursul istoric.

BNR a atras atenţia că introducerea legii ar aduce un cost adiacent de 2,4 miliarde lei şi ar pune presiune pe solvabilitatea din sistemul bancar. Iar, ca ultim cuvânt şi amănunt îl vor avea bancherii, care au avertizat că legea ar aduce probleme României.

Voi urmări cu interes acest caz şi promit că vă voi ține la curent cu evoluția ulterioară a tuturor evenimentelor!

 

Sursa foto : www.legalservnet.ro

Sinteza eveniment oferită de către Prof. Dr. , CNA Regina Maria Constanța, redactor şef al ziarului Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo