Criteriul National

Soarta datornicilor în franci elveţieni va fi decisă în Parlamentul României!

Soarta datornicilor în franci elveţieni va fi decisă în Parlamentul României!
octombrie 09
17:50 2016

Soarta datornicilor în franci elveţieni va fi decisă săptămâna viitoare. Cel puţin așa lasă să se înțeleagă din ceea ce se dorește a se rezolva acest neplăcut și nedorit subiect ce macină liniștea multor români „prinși” în caruselul băncilor și ale creditelor…

credit_franci

 

Proiectul care ar urma să permită conversia creditelor din franci elvețieni în lei va fi discutat mâine în comisiile de specialitate, iar marți speră că va primi votul final.

Mai precis, din surse demne de toată încrederea am aflat că datornicii cer parlamentarilor ca rambursarea creditelor în valută să se facă fie la cursul „istoric”, de la data semnării contractului de credit, fie la un curs mai mic decât cel al pieței.

În ultima dezbatere din comisia parlamentară, politicienii au dezbătut, totuși, pe marginea proiectului și au căzut de acord că vor ca prin lege să fie convertite doar creditele în franci elvețieni, la cursul de la data acordării.Ce a rămas stabilit este că parlamentarii se vor întruni luni pentru a discuta din nou pe marginea proiectului de lege și că se pleacă de la conversia la cursul istoric.

BNR a atras atenţia că introducerea legii ar aduce un cost adiacent de 2,4 miliarde lei şi ar pune presiune pe solvabilitatea din sistemul bancar. Iar, ca ultim cuvânt şi amănunt îl vor avea bancherii, care au avertizat că legea ar aduce probleme României.

Voi urmări cu interes acest caz şi promit că vă voi ține la curent cu evoluția ulterioară a tuturor evenimentelor!

 

Sursa foto : www.legalservnet.ro

Sinteza eveniment oferită de către Prof. Dr. , CNA Regina Maria Constanța, redactor şef al ziarului Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo