Criteriul National

ȘOC! De ce pleacă Birchall în Luxemburg!

ȘOC! De ce pleacă Birchall în Luxemburg!
octombrie 07
16:25 2019

(Preluare National – Catalin Tache):

Acum, că ”revocata” păstrată încă de Klaus Iohannis ”în vitrina” Ministerului Justiției va reprezenta România la Consiliul JAI care urmează să aibă loc în Luxemburg  aproape că nu mai miră pe nimeni. Că șeful statului doar ne-a obișnuit să aibă doar două viteze, ”încet” și ”foarte încet” atunci când vine vorba de răspunsurile interinstituționale pe care trebuie să le dea Guvernului, chiar și atunci când este obligat prin decizii definitive ale Curții Constituționale. Astfel că normal că până și liderii pesediști poate s-au blazat, ridicând neputinicoși din umeri și întrebându-se ce ”mare scofală” dacă se mai duce o dată Ana Birchall la Bruxelles, într-o ultimă deplasare oficială.

O va sprijini Birchall pe Kovesi?

Numai că prin această participare Ana Birchall are mandat și cu siguranță va angaja România în probleme mai mult decât importante, precum cele care urmează să fie discutate la JAI. Unde se anunță unul dintre cele mai ”sensibile” Consilii de Justiție și Afaceri Interne din ultima vreme, ”pe agenda reuniunii  fiind subiecte de maxim interes pentru consolidarea spațiului de justiție, libertate și securitate al Uniunii Europene”, după cum precizează oficial Ministerul Justiției. Numai că printre aceste ”subiecte de maxim interes” sunt și unele pentru care opțiunea României poate  ar fi trebuit să fie luată și exprimată de cu totul altcineva decât de un ministru revocat, indiferent de numele acestuia…

Anticorupția și Parchetul European…

Fie și pentru simplul fapt că principalele două subiecte care vor fi discutate în Luxemburg la Consiliul JAI la care Guvernul României va fi reprezentat de ministrul revocat al Justiției vor fi măsurile Uniunii Europene împotriva corupției și instituirea Parchetului European! Adică două subiecte vitale pentru Laura Codruța Kovesi, cea care va conduce Parchetul European și care are nevoie de un mandat cât mai ”larg” în lupta împotriva corupției… Dar oare îi va întinde Ana Birchall această nesperată mână de ajutor din partea României? Că doar lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă în Luxemburg ar fi ajuns un cu totul alt ministru al Justiției…

 

 

Articolul ȘOC! De ce pleacă Birchall în Luxemburg! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei