Criteriul National

SOCANT! Reintroducerea pedepsei cu moartea genereaza reactii in spatiul european

aprilie 29
20:55 2015
  Intentia premierului maghiar Viktor Orban de a relansa o dezbatere privind reintroducerea pedepsei cu moartea in Ungaria a generat reactii dezaprobatoare in Uniunea Europeana.

 

Orban
Viktor Orban le-a spus reporterilor, marti, ca pedepsele existente pentru infractiuni serioase precum crima sunt „prea blande” si ca ceva trebuie sa fie facut pentru a remedia aceasta problema, arata editia online a ziarului Euractiv.

„Chestiunea pedepsei cu moartea ar trebui sa fie pusa pe agenda in Ungaria”, a spus Viktor Orban, la o saptamana dupa injunghierea mortala a unei functionare din orasul Kaposvar.

Rugat sa comenteze declaratiile presedintelui Ungariei , un purtator de cuvant al Comisiei Europene l-a citat pe comisarul pentru Afaceri Interne si Cetatenie, Dimitris Avramopoulos, ce a precizat in plenul Parlamentului European, la Strasbourg, ca „pentru Uniunea Europeana, pedeapsa cu moartea nu este niciodata raspunsul”.

„Prevederea interzicerii pedepsei cu moartea este unul dintre pilonii standardelor privind drepturile fundamentale”, sustine purtatorul de cuvant Christian Wigand, aratand ca nimeni nu ar trebui sa fie condamnat la moarte sau executat in Uniunea Europeana.

Chestionati pe tema referitoare la viitoarele consecinte in care Ungaria sau o alta tara UE ar reintroduce pedeapsa cu moartea, Wigand a mai precizat ca abolirea pedepsei cu moartea este o conditie pe care tarile candidate la aderarea la UE trebuie sa o indeplineasca inainte de aderare.

Intre timp, din surse demne de incredere am aflat ca pana si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a avut o conversatie telefonica cu Viktor Orban, pe aceasta tema.

Este inadmisibil si totodata regretabil ca asemenea idei pot „inflori” in mintile si in inimile acestor oameni politici. In secolul al XXI-lea asemenea radicalism nu-si are rostul. Nu de alta, insa in istoria Ungariei au existat asemenea porniri si calai ce, asemeni proverbului romanesc s-au si indeplinit!

Asadar, fara sa devin partinitor sau sa doresc raul acestei „minti luminate” al acestui „suflet ales”, prin intermediul acestei stiri imi permit sa-l avertizez pe Viktpr Orban ca trebuie sa aibe grija de ceea ce isi doreste deoarece „cine sapa groapa altuia…cade singur in ea!”

 

 

 

Sursa foto : [EPP/Flickr]

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro