Criteriul National

SOCANT!Atac armat in SUA la un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed!

mai 04
07:13 2015

 

  Doi barbati suspectati ca aveau o bomba au fost ucisi duminica in Texas, la intrarea intr-o cladire in care se desfasura un concurs de caricaturi in care „subiectul” ales era tocmai profetul Mahomed.

Attack USA
De asemenea, un politist a fost ranit, dar starea sa este acum stabila, relateaza editia on-line al prestigiosului post american CNN.

Autoritatile au precizat ca suspectii au deschis focul dintr-o masina asupra Curtis Culwell Center din orasul Garland, unde se avea loc un concurs de caricaturi prezentat drept un „eveniment pentru libertatea de expresie”. Politistii au ripostat, iar in schimbul de focuri a fost ranit un agent, care se afla in stare stabila.

Atacatorii au fost ucisi, dar politia supravegheaza acum masina acestora, in care se crede ca s-ar afla o bomba.

Un martor a declarat pentru ziarul britanic BBC ca a auzit aproximativ 20 de focuri de arma in rafale, iar un blogger, care ar fi interceptat comunicatiile radio ale politiei, a povestit ca un suspect cu o grenada in mana fusese reperat intr-un magazin din apropiere, iar centrul de expozitii a fost evacuat.

La concursul de caricaturi participau in jur de 75 de persoane, printre care si liderul olandez antiislam Geert Wilders. Participantii au fost dusi intr-un liceu din apropiere. Wilders a postat ulterior o fotografie pe Twitter, in care apare alaturi de un echipaj SWAT. Politicianul a transmis ca toti participantii sunt teferi.

Sursa foto : Twitter.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro