Criteriul National

Șoferii Comprest Util, răsfățați cu înghețata, iși BAGĂ P_LA apoi în betonul livrat…

Șoferii Comprest Util, răsfățați cu înghețata, iși BAGĂ P_LA apoi în betonul livrat…
iulie 01
14:28 2017

betoniera inghetata

in ultima vreme sunt protagonistul unor intamplari bizare si discutii ce contin un limbaj tot mai colorat atat din partea cunoscutilor, cat si din partea „prietenilor” cateodata. Cum proasta-crestere este la tot pasul, breasla santieristica nu putea face exceptie. Lucrez la constructia unei case noi pentru parinti si impartim sarcinile de organizare ale santierului. Luni 26iunie2017 tatal meu a platit 9 metri cubi de beton la statia Comprest Util, transport si pompa pentru turnarea la noua noastra casa a placii parter in comuna Valul lui Traian pentru ziua urmatoare, marti 27 iunile anul curent. Atunci cand tatal meu a achitat aceasta comanda de 9 metri cubi i s-a solicitat sa plateasca in plus 200 de RON aproximativ pentru factura precedenta din data de 23 iunie pe motiv ca la turnarea de pe 24 iunie pompa ar fi stationat mai mult desi nici un angajat al statiei nu calculeata timpul de lucru al pompei. Discutia a fost aprinsa intre tatal meu si doamna de la casierie (care-mi tot scotea ochii la prima comanda ca-mi face reducere ca sa-i dau si eu un ciubuc probabil, i-am dat pana la urma) si soferul cifei care s-a nimerit si el acolo din spusele tatalui
la livrarea de a doua zi insa, pe 27 iunie, desi comandasem un metru cub in plus pentru gard fata de ce aveam nevoie pentru placa parter, nu mi-a ajuns betonul nici la placa macar. I-am zis soferului (ii banuiam deja de incorectitudine) ca mi se pare ca avem o cantitate mai mica de beton livrata (eu sunt arh, conturul casei l-am trasat cu gps-ul, planul digital imi spune exact suprafata). Ce zice soferul: „baga-mi-as p_ula in el de beton” si infige un bat in placa unde stia ca este putin mai groasa, dar nu imi arata si unde era mai subtire.
la primele turnari eu am servit cu inghetata soferii Comprest Util si echipa de constructie a casei (in fata mea toata lumea beneficiaza de prezumtia de prietenie pana la proba contrara), toti mesterii santierului sunt martori apoi la cele afirmate de sofer, asa ca am rugat si OPC-ul sa comunice directiunii Comprest Util ca nu este frumos ca soferii dansilor sa-si bage p_ula in betonul livrat
Am inceput colaborarea cu o noua statie de care suntem multumiti pana in prezent in ceea ce priveste oferta de pret cel putin – detalii
betonnn

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo