Criteriul National

Soluții eficiente pentru iluminarea corectă a bucătăriei

Soluții eficiente pentru iluminarea corectă a bucătăriei
noiembrie 24
16:14 2021

Alegerea corectă a corpurilor de iluminat poate fi o activitate destul de complicată uneori. În cazul livingului, dormitorului sau băii, este destul de ușor să integrezi lumina artificială; nu trebuie decât să delimitezi anumite puncte de interes – cum ar fi zona cititului, a noptierelor sau a lavoarului în cazul băii. 

Atunci când vine vorba despre bucătărie lucrurile sunt puțin mai complicate deoarece aici nu este neapărat locul lămpilor de podea sau al celor de masă. Având în vedere că pentru majoritatea familiilor bucătăria reprezintă inima casei, este necesar ca aceasta să fie atât confortabilă, cât și funcțională. În cazul iluminatului, tot ceea ce trebuie să faci este să îmbini mai multe idei pentru ca lumina de mobilier și cea de tavan să se completeze perfect. 

Așadar, dacă vrei să îți luminezi eficient bucătăria dar nu ai găsit încă cele mai potrivite soluții, aici vei găsi idei inspirate pentru integrarea corectă a corpurilor de iluminat: 

  • Alege corpuri de iluminat cu becuri eficiente din punct de vedere energetic. Asigură-te totuși că sunt potrivite în locul în care vor fi amplasate. 
  • Planifică schema de iluminat astfel încât să fie ușor și convenabil să oprești sau să pornești orice sursă de lumină. De exemplu, poți plasa întrerupătoare pe peretele din zona blatului pentru a controla cu ușurință luminile de lucru. 
  • Pentru o eficacitate maximă și un efect vizual deosebit, optează pentru toate tipurile de iluminat disponibile: ambiental (general), de lucru și de accent. 

Tipuri de iluminat în bucătărie

Iluminatul general 

De regulă, corpurile de iluminat amplasate pe tavan reprezintă sursa principală de lumină. Tocmai de aceea îți recomandăm ca aceasta să fie caldă sau neutră, nu rece. În funcție de dimensiunea încăperii și de structura acesteia, te sfătuim să montezi corpurile de iluminat pe tavan, deasupra zonei de luat masa sau pe mijlocul camerei, pentru ca lumina să fie dispersată în egală măsură. Corpurile de iluminat potrivite pentru iluminatul general sunt în special plafonierele, lustrele și modelele suspendate. Găsești o gamă variată și calitativă de modele în portofoliul magazinului online GQS German Quality. 

Screenshot at Nov 24 15-12-27

Eglo Priddy – Lustra

Iluminatul de lucru

Este cel ce oferă eficiență în desfășurarea activităților din bucătărie. Corpurile de iluminat specifice sunt destinate anumitor zone, precum cea a hotei, a spațiului de gătit sau a blatului de bucătărie. Aceste puncte de interes pot fi puse în evidență cu ajutorul spoturilor LED incastrabile în mobilă. Vei accentua întreg spațiul de lucru și totodată vei crea o ambianță plăcută. Poți achiziționa, de asemenea, spoturi LED în forme și modele variate, orientabile sau fixe, de la GQS German Quality. 

Screenshot at Nov 24 15-13-08

Paulmann Premium Slim – Spoturi

Iluminatul de accent 

Lumina de accent va sublinia anumite particularități ale bucătăriei pe care dorești să le pui în evidență. De exemplu, dacă în zona blatului peretele este placat cu sticlă decorativă, poți folosi benzi LED pentru a-l scoate în relief. De asemenea, acestea vor conferi un impact vizual puternic și vor ajuta în crearea unui efect ambiental unic. Există anumite modele ce beneficiază de flux luminos reglabil și unități de control cu comandă de la distanță.

Screenshot at Nov 24 15-13-48

Paulmann MaxLED – Bandă LED

Ascultă sfaturile noastre și vei avea o bucătărie modernă și armonioasă în care îți vei desfășura activitățile zilnice cu plăcere. 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul