Criteriul National

Sonarele de pescuit, accesorii inedite care transforma pescuitul in placere

Sonarele de pescuit, accesorii inedite care transforma pescuitul in placere
martie 30
10:07 2017

Ca si in alte domenii si in sectorul pescuitului au fost dezvoltate unelte, ustensile si accesorii care sa faciliteze intregul procces. Fie ca vine vorba de pescuit amator sau pescuit sportiv, modelel de sonare pescuit, disponibile pe piata sunt acele dispozitive care transforma cu adevarat acesta pasiune.

Sonarele de pesuit sunt aparate electronice, prevazute cu o serie de senzori care transmit ultrasunete, catre monitor, astfel pescarul poate sti daca in apropiere sunt sau nu pesti, viteza de deplasare a pestilor dar si alte informatii cu privire la temperatura apei. Deci sonarele sunt practic dispozitive care citesc informatiile din apa: datele totpologice, adancimea apei, prezenta corpurilor din apropiere.

Care sunt caracteristicile principale ale sonarelor de pescuit

In functie de performante sonarele sunt concepute pentru a focaliza o arie mai mare sau mai mica, de la 15 m pana la 200 m. Deci, in functie de raza de focalizare (unghiul traducatorului), sunt disponibile modele usuale care citesc 9, 20 si 45 grade.

Sursa de alimentare a  dispozitivului, este un factor important pentru ca aceasta ofera putere si stabilitate sonarului. Frecventa pe care functioneaza acest gadget este un alt aspect important, ce asigura formarea imaginilor clare pe ecranul de transmitere a datelor. In unele cazuri, calitatea imaginii poate fi influentate de lumina albastra si undele de frecventa.

Modelele de sonare navomodele wireless sunt dispozitive extrem de apreciate atat de pescarii amatori cat si de profesionisit. Aceste tipuri de sonare functioneaza alimentate la baterii sau acumulatori de tip AAA, iar sondele cu baterii de 3V de tip 2032. Sunt dispozitive puternice, care au raza de actiune de pana la 200 m, pretabile pentru pescuit in apa sarata si dulce. Pot fi utizate atat in apele tulburi ale Dunarii cat si in baltile cu apa statatoare. Pentru a beneficia de mobilitate sportia sunt dotate cu senzori wireless. Aceste sonare ofera infromatii cu acuratete maxima, cu privire la locatia si adancimea pestilor, viteza de deplasare a acestora, temperatura apei afisata in grade Celsius si Fahrenheit, adancimea fundului apei. Modele de sonare navomodele sunt prevazute cu alarma sonora de detectare a pestilor, astfel ca pescarul poate fi mai agil si mai bine pregatit.

Dispozitivele performante sunt prevazute cu senzori de optimizare a bateriilor, astfel ca semnalul wireless, functioneaza doar cand sonda este scufundata in apa.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro