Criteriul National

Sonarele de pescuit, accesorii inedite care transforma pescuitul in placere

Sonarele de pescuit, accesorii inedite care transforma pescuitul in placere
martie 30
10:07 2017

Ca si in alte domenii si in sectorul pescuitului au fost dezvoltate unelte, ustensile si accesorii care sa faciliteze intregul procces. Fie ca vine vorba de pescuit amator sau pescuit sportiv, modelel de sonare pescuit, disponibile pe piata sunt acele dispozitive care transforma cu adevarat acesta pasiune.

Sonarele de pesuit sunt aparate electronice, prevazute cu o serie de senzori care transmit ultrasunete, catre monitor, astfel pescarul poate sti daca in apropiere sunt sau nu pesti, viteza de deplasare a pestilor dar si alte informatii cu privire la temperatura apei. Deci sonarele sunt practic dispozitive care citesc informatiile din apa: datele totpologice, adancimea apei, prezenta corpurilor din apropiere.

Care sunt caracteristicile principale ale sonarelor de pescuit

In functie de performante sonarele sunt concepute pentru a focaliza o arie mai mare sau mai mica, de la 15 m pana la 200 m. Deci, in functie de raza de focalizare (unghiul traducatorului), sunt disponibile modele usuale care citesc 9, 20 si 45 grade.

Sursa de alimentare a  dispozitivului, este un factor important pentru ca aceasta ofera putere si stabilitate sonarului. Frecventa pe care functioneaza acest gadget este un alt aspect important, ce asigura formarea imaginilor clare pe ecranul de transmitere a datelor. In unele cazuri, calitatea imaginii poate fi influentate de lumina albastra si undele de frecventa.

Modelele de sonare navomodele wireless sunt dispozitive extrem de apreciate atat de pescarii amatori cat si de profesionisit. Aceste tipuri de sonare functioneaza alimentate la baterii sau acumulatori de tip AAA, iar sondele cu baterii de 3V de tip 2032. Sunt dispozitive puternice, care au raza de actiune de pana la 200 m, pretabile pentru pescuit in apa sarata si dulce. Pot fi utizate atat in apele tulburi ale Dunarii cat si in baltile cu apa statatoare. Pentru a beneficia de mobilitate sportia sunt dotate cu senzori wireless. Aceste sonare ofera infromatii cu acuratete maxima, cu privire la locatia si adancimea pestilor, viteza de deplasare a acestora, temperatura apei afisata in grade Celsius si Fahrenheit, adancimea fundului apei. Modele de sonare navomodele sunt prevazute cu alarma sonora de detectare a pestilor, astfel ca pescarul poate fi mai agil si mai bine pregatit.

Dispozitivele performante sunt prevazute cu senzori de optimizare a bateriilor, astfel ca semnalul wireless, functioneaza doar cand sonda este scufundata in apa.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro