Criteriul National

Sonarele de pescuit, accesorii inedite care transforma pescuitul in placere

Sonarele de pescuit, accesorii inedite care transforma pescuitul in placere
martie 30
10:07 2017

Ca si in alte domenii si in sectorul pescuitului au fost dezvoltate unelte, ustensile si accesorii care sa faciliteze intregul procces. Fie ca vine vorba de pescuit amator sau pescuit sportiv, modelel de sonare pescuit, disponibile pe piata sunt acele dispozitive care transforma cu adevarat acesta pasiune.

Sonarele de pesuit sunt aparate electronice, prevazute cu o serie de senzori care transmit ultrasunete, catre monitor, astfel pescarul poate sti daca in apropiere sunt sau nu pesti, viteza de deplasare a pestilor dar si alte informatii cu privire la temperatura apei. Deci sonarele sunt practic dispozitive care citesc informatiile din apa: datele totpologice, adancimea apei, prezenta corpurilor din apropiere.

Care sunt caracteristicile principale ale sonarelor de pescuit

In functie de performante sonarele sunt concepute pentru a focaliza o arie mai mare sau mai mica, de la 15 m pana la 200 m. Deci, in functie de raza de focalizare (unghiul traducatorului), sunt disponibile modele usuale care citesc 9, 20 si 45 grade.

Sursa de alimentare a  dispozitivului, este un factor important pentru ca aceasta ofera putere si stabilitate sonarului. Frecventa pe care functioneaza acest gadget este un alt aspect important, ce asigura formarea imaginilor clare pe ecranul de transmitere a datelor. In unele cazuri, calitatea imaginii poate fi influentate de lumina albastra si undele de frecventa.

Modelele de sonare navomodele wireless sunt dispozitive extrem de apreciate atat de pescarii amatori cat si de profesionisit. Aceste tipuri de sonare functioneaza alimentate la baterii sau acumulatori de tip AAA, iar sondele cu baterii de 3V de tip 2032. Sunt dispozitive puternice, care au raza de actiune de pana la 200 m, pretabile pentru pescuit in apa sarata si dulce. Pot fi utizate atat in apele tulburi ale Dunarii cat si in baltile cu apa statatoare. Pentru a beneficia de mobilitate sportia sunt dotate cu senzori wireless. Aceste sonare ofera infromatii cu acuratete maxima, cu privire la locatia si adancimea pestilor, viteza de deplasare a acestora, temperatura apei afisata in grade Celsius si Fahrenheit, adancimea fundului apei. Modele de sonare navomodele sunt prevazute cu alarma sonora de detectare a pestilor, astfel ca pescarul poate fi mai agil si mai bine pregatit.

Dispozitivele performante sunt prevazute cu senzori de optimizare a bateriilor, astfel ca semnalul wireless, functioneaza doar cand sonda este scufundata in apa.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo