Criteriul National

Sondaj – Cât de proşti ne crede oare Primăria? Nu a renovat Cazinoul în 15 ani şi anunţă că va renova Palatul Navigaţiei

Sondaj – Cât de proşti ne crede oare Primăria? Nu a renovat Cazinoul în 15 ani şi anunţă că va renova Palatul Navigaţiei
februarie 29
23:52 2016

imag articol

 

Constanţa suferă din păcate la foarte multe capitole, lucru evindet pentru toată lumea şi care nu mai are nevoie de prea multe explicaţii. Durerea şi mai mare esta că avem puţine şanse să facem paşi rapizi către un nivel civilizat de organizare şi locuire: administraţia a demostrat deja că are în multe posturi de conducere oameni grav incompetenţi (printre care si arhitecta sefă talentată în proiectarea chisoşcurilor de ziare), presa este focusată în mare parte pe problemele de corupţie şi alte contracte financiare iar zecile de mii de intelectuali ale Constanţei se mulţumesc cu statul la coadă la supermarket şi privitul la televizor. Foarte puţini sunt aceia care merg la spectacole, muzee şi care se implică în probelemele oraşului in plan ONG-istic, politic sau administrativ.

Campania care se apropie sau care a inceput demult demonstrează dispererea multor edili fosilizaţi de a-şi păstra scaunele cu orice preţ aşa că primăria vine cu fel de fel de propuneri dintre cele mai ciudate. Nu de mult timp a existat un scandal care a scos la iveală încă odată tragedia zonei istorice: câtiva tineri rupeau lemne din Palatul Navigatie şi pregateau un barbeque alături (detalii aici). Proprietara clădirii este primaria Constanta aşa că neîntreţinerea monumentului implică distrugerea lui. Monumentul fiind obiect de arhitectură de interes public, distrugerea lui presupune o raspundere penală. Într-o încercare disperată de a-şi curăţa imaginea, primăria a eliberat un certificat de urbanism (15 ron, adică valorează exact cât un chichilică în ghiveciul cu flori la grădiniţă) pentru renovare acestei bijuterii art-nouveau conform decalraţiei de astăzi a purtatorului de cuvant, dl Tramudana (căruia i-ar sta mai bine la Muzeul Antipa) pentru digi 24 Constanţa. Cam cât de idioti ne cred oare edilii să credem noi că vor reabilita acest monument, când nu au fost în stare sa reabiliteze măcar Cazinoul. Dar stupizeniile nu se opresc aici. După ce va fi renovat, să crape Ciacardel de ciudă, locaţia va servi ca sediu pentru ONG-urile oraşului. Întreţinerea unui monument este uriaşă în contrast cu bugetele modesete ale ONG-urilor care urmează să primească un sediu de lux. Monumentele au fost întotdeauna imaginea puterii de reprezentare, aşa că cel mai bine în respectiva clădire ar avea sediu o puternica companie navală pe lângă alte câteva ateliere ale artiştilor la parter şi alte câteva spaţii cu caracter cultural. Dar cine din administraţia care a ctitorit numeroase saloane erotice, şaormerii, cazinouri si alte amenajări de mare clasă în zona istorică să inţeleagă tragediile acestui oras?

Redactia Ziarului Criteriul National

imag-articol-

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro