Criteriul National

Sorana Cîrstea, fericită că joacă din nou după pauza impusă de pandemie – Tenis

Sorana Cîrstea, fericită că joacă din nou după pauza impusă de pandemie – Tenis
septembrie 04
14:00 2020
​Sorana Cîrstea, calificată în turul al treilea la US Open, după o victorie în trei seturi în faţa britanicei Johanna Konta, a noua favorită, 2-6, 7-6 (5), 6-4, a declarat că este bucuroasă că joacă din nou după lunga pauză impusă de pandemia de coronavirus, potrivit Agerpres.

”Am jucat bine de la ediţia de anul trecut a US Open. Au fost nişte ani foarte frustranţi pentru mine, deoarece mă pregătesc bine, fac lucrurile care trebuie, sunt în formă, sunt bine din punct de vedere mental. Însă, cumva, nu am rezultatele la care sper. E frustrant, pentru că munceşti din greu, iar rezultatele nu vin. E foarte greu să îţi găseşti motivaţia. Iar în această pauza lungă m-am antrenat tot timpul”, a declarat Cîrstea pentru WTA Insider.

”Cu două săptămâni înainte de US Open am avut o cădere. Eram foarte obosită şi am spus că am nevoie de câteva zile libere. Am simţit că muncesc bine, Am simţit că va veni şi momentul meu, trebuie doar să am răbdare. Aceasta e credinţa mea, simt că jocul meu e bun, simt că atunci când joc bine pot învinge pe oricine. Iar această încredere mă ţine în priză, mă ţine pe teren. Chiar dacă pierd un meci, încrederea că oricând se poate schimba ceva, mai ales pentru că jocul este bun”, a mai spus românca.

Sorana Cîrstea a relatat cum a făcut faţă perioadei de pauză din timpul pandemiei de coronavirus: ”La începutul pandemiei am stat câteva zile, dar apoi am început să mă pregătesc, crezând că tenisul se va relua pe 15 mai, pe 15 iunie sau pe 15 iulie. Aşa că am continuat să mă pregătesc pentru reluarea circuitului. iar la începutul lui august eram complet distrusă, obosită, consumată mental. Mi-am spus că am nevoie de cel puţin cinci zile libere. Toată lumea din echipa mea s-a panicat. Spuneau că ‘Doamne, dar mergem la US Open, nu acum’. Iar eu am zis ‘dacă nu voi avea câteva zile libere, nu va ieşi nimic’.

Nu a fost uşor, mai ales pentru noi, care ne antrenăm mereu cu un obiectiv în minte. Mă pregătesc pentru US Open, pentru Roland Garros, pentru Roma. Neştiind pentru ce te antrenezi, e foarte rar în sport. Cred că mulţi dintre noi s-au luptat cu acest lucru, neştiind când vor reveni în acţiune şi pe ce suprafaţă. M-am antrenat tot timpul pe hard şi dintr-o dată am plecat la Palermo (zgură) să joc şi nu aveam nicio idee ce se întâmplă”.

”Cred că am o echipă bună lângă mine, o familie care mă ţine cu picioarele pe pământ. Au acceptat totul şi reacţiile pe care le-am avut. Le sunt recunoscătoare pentru acest lucru. Bineînţeles, am un psiholog care mă ajută din acest punct de vedere şi mă face să simt plăcerea de a juca”, a subliniat jucătoarea de 30 de ani, aflată pe locul 77 în lume.

”Din cauza pandemiei, cred că toată lumea se bucură de revenirea în circuit, se bucură de antrenamente, de meciuri. Asta am făcut toată viaţa şi iei totul de-a gata. Iar când nu mai ai acest lucru, zici, vreau să joc, vreau competiţie. Dar în viaţa de zi cu zi nu există competiţie. Îmi lipsesc fluturaşii, îmi lipsesc acele emoţii. Sunt bucuroasă că joc din nou”, a concluzionat Cîrstea.

Johanna Konta a declarat, la rândul său, că a fost mai bună în primul set, dar per total Cîrstea a fost superioară.

”Cred că nivelul meu a fost mai ridicat decât al ei în primul set. Ne-am luptat de la egal la egal, cred. Am făcut tot ce am putut, am luptat din greu. Am încercat să găsesc o cale să o scot din ritmul bun de joc pe care îl avea. Per total ea a fost jucătoarea mai bună în cele din urmă”, a spus Konta, citată de Reuters.

Cîrstea, care a ajuns în turul al treilea la US Open pentru a treia oară în carieră, va juca pentru un loc în optimi cu Karolina Muchova (Cehia), cap de serie numărul 20.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul