Criteriul National

Șorțul profesional de bucătărie

aprilie 18
10:11 2021

Șorțul de bucătărie joacă un rol foarte important în bucătărie, indiferent dacă ești bucătar sau pasionat de gătit. Te protejează împotriva arsurilor cu lichide fierbinți și murdărie. Există o mulțime de modele pe piață astăzi, dar cum ar trebui să arate un șorț profesional?  Ce material va fi cel mai bun? Îmbrăcămintea de catering este concepută pentru a proteja împotriva tuturor factorilor care provoacă o amenințare reală, pe care am menționat-o deja. Șorțurile de bucătărie din bumbac 100% vor funcționa bine acasă, în timp ce într-o bucătărie de restaurant sunt mai des recomandate cele din piele sau material tehnic și bumbac. Șorțurile din bumbac sau alte material tehnice trebuie spălate în fiecare zi și la temperaturi ridicate, pentru a scăpa de toată murdăria și petele de grăsime încăpățânate. În plus, se vor deforma, iar durata lor de viață va fi foarte scurtă. De asemenea, un șorț din bumbac nu va proteja la fel de bine ca un șorț bucătar, din piele.

Confortul și siguranța sunt cele mai importante

Șorțul din piele costumizat este soluția cea mai bună, deoarece este impermeabil, potrivit pentru bucătărie și poate avea multe funcții utile. Perfect pentru aproape toate condițiile, deoarece compoziția lor este 100% piele naturală, ceea ce înseamnă că nu se teme de stropii de apă sau de ulei și grăsime. De asemenea, un astfel de material nu se deformează și nu trebuie spălat, ci doar curățat.  Manopera solidă este rezistentă la factori externi, abraziuni si daune mecanice. De asemenea, va funcționa bine, de exemplu, cu detergenții de spălat vase sau cu locuri în care ai contact constant cu apa.

Croiala șorțului cea mai confortabilă

Șorțurile prinse pe gât și în talie  sunt cele mai bune. Această soluție este universală și convenabilă atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Baretele lungi din talie le permit să fie mărimi universale, astfel încât să poată fi purtate atât de persoane slabe, cât și de persoane mai pline. De asemenea, dacă legi cordonul de două ori în talie, poți agăța un prosopul de bucătărie pentru a te șterge pe mâinile în orice moment. Fiecare bucătar va aprecia acest lucru. Un buzunar convenabil în partea din față este, de asemenea, o soluție practică.

Ce culoare poate îmbunătăți starea de spirit?

Poți alege șorțuri personalizate negre care arată întotdeauna elegant sau o nuanță maro mai veselă și de ce nu combinații de culori. Există multe opțiuni, depinde dacă bucătăria restaurantului este deschisă și trebuie să se potrivească standard cu interiorul. Ofertele la șorțuri din piele includ și posibilitatea aplicării unei broderii cu logo. Un astfel de brevet permite un accent subtil pe numele restaurantului. Dacă vei alege un șorț profesional de bucătărie din piele, te vei bucura de confortul pregătirii preparatelor delicioase și sofisticate. Sarcina principală a șorțului de lucru este protejarea corpului angajatului împotriva factorilor externi. În funcție de munca efectuată, caracteristicile individuale ale șorțului pot diferi ușor unele de altele.

Șorțuri din piele unisex

Șorțurile pentru bucătari, din piele, pot fi utilizate și de barberi, ospătari, barista etc. Aceste șorțuri din piele nu sunt diferite față de cele pentru angajații care desfășoară activități în bucătărie. Ținuta bucătarului și a asistenților săi trebuie să fie rezistentă la mulți factori, care sunt adesea deosebit de periculoși. Fiecare articol de îmbrăcăminte gastronomică trebuie să fie realizat din material de înaltă calitate, deoarece contactul constant cu alimentele înseamnă spălare frecventă.

Designul nu își poate pierde forma și intensitatea culorii. O caracteristică extrem de importantă este și rezistența la pete și murdărie. Materialul utilizat pentru a coase șorțul chelnerului, trebuie să fie rezistent la temperaturi ridicate. Multe activități desfășurate în bucătărie – gătit, coacere, prăjire – sunt asociate cu posibilitatea contactului cu apă clocotită sau grăsime fierbinte. Șorțul personalizat din piele este cea mai exterioară protecție a personalului din bucătărie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul