Criteriul National

Șorțuri customizate – Istorie și domenii de aplicare

ianuarie 30
11:10 2021

Utilizarea șorțurilor de bucătărie are o origine foarte simplă. Această îmbrăcăminte de lucru a început să fie utilizată din motive de igienă și siguranță, precum și pentru protejarea hainelor. Au început să fie văzute în secolul al XIII-lea, folosite de bărbații meșteșugari și bucătari și abia după un secol femeile au început să le folosească și ele. Principalul material al acestora era pielea de miel la începuturile sale, iar odată cu venirea Revoluției Industriale au început să fie realizate din alte tipuri de țesături și materiale precum bumbacul. Deși, mai târziu în epoca hippy, utilizarea sa a fost redusă, deoarece, simboliza supunerea femeilor. Și abia în secolul 21, utilizarea sa a fost recuperată cu mândrie atât în ​​bucătărie, cât și în alte domenii.

De ce să folosești șorțuri de bucătărie

Șorțurile sunt elemente de muncă, au fost și încă sunt utilizate de mulți profesioniști din toate domeniile și meseriile, de la bucătari și personalul din bucătărie, până la sudori, cizmari sau florari. Realitatea este că șorțurile au devenit un semn distinctiv pentru fiecare profesie și principalele motive sunt că influențează modul în care clienții îți percep imaginea, adică, dacă alegi un șorț clasic, îți poți oferi o imagine mai serioasă și convențională. Și dacă, dimpotrivă, optezi pentru un șorț din piele personalizat, original, puțin mai modern, îți vei putea oferi o imagine mai actualizată și mai proaspătă.

După cum am menționat anterior, unul dintre cele mai importante motive pentru utilizarea șorțurilor de bucătărie este igiena, un factor cheie în orice afacere, în special în sectorul alimentar. Un element de uniformitate care, pe lângă faptul că este economic, generează un sentiment de apartenență în rândul lucrătorilor. În cele din urmă, un șorț de bucătar, barista, barbers din piele, îți poate oferi toate avantajele.

Diferite sorturi de bucătărie

Este destul de clar că trebuie să folosești un șorț de bucătărie în munca ta, dar, la fel ca în cazul bonetelor, există multe modele și asta generează de obicei îndoieli cu privire la ce anume să alegi, dacă să fie un șorț lung sau scurt, dacă șorțul să fie prevăzut cu pieptar, dacă să fie cu deschidere sau fără. Deși pare complicat, este foarte ușor să alegi cel mai potrivit șorț odată ce îl vei vedea pe cel din piele, personalizat pentru bucătari, frizeri, barista etc.

Șorțuri din piele – Lungimi

Prima clasificare este în funcție de lungimea sa. Șorțul francez este un model lung. Acest prim tip de șorț este cel mai folosit atunci când vrei să îi oferi șorțului toată importanța uniformei de lucru, dar, chiar și așa, vrei să îl reprezinți în ansamblu. Este cel mai lung care există și merge de la talie până la glezne, de aceea devine elementul perfect pentru a garanta igiena maximă. Modelul este clasificat în două tipuri, cu o deschidere, folosit de chelneri, deoarece  oferă o ușurință mai mare de mișcare și fără deschidere folosit de bucătari în bucătărie.

Șorț scurt de bucătărie

Pe de altă parte, găsim șorțul scurt de bucătărie. Acest model este de obicei utilizat atunci când dorești să fii cât mai practic în bucătărie. Este destul de util pentru lucrătorul care îl folosește și care acordă o mare importanță acestui element și uniformei din domeniul ospitalier. De asemenea, poți clasifica șorțurile de bucătărie și ospitalitate în funcție de forma și componentele lor.

Șorț cu pieptar

Șorțurile cu pieptar sunt cele mai populare și utilizate în lumea ospitalității și a bucătăriei. Acestea includ de obicei fie un buzunar central, fie două buzunare laterale, astăzi fiind realizate din piele naturală în combinație cu alte materiale de calitate.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul