Criteriul National

Speculează economic și politic pandemia, dând dovadă de neglijență criminală față de populație

Speculează economic și politic pandemia, dând dovadă de neglijență criminală față de populație
octombrie 05
07:56 2020

Foarte pe scurt, dar foarte pe scurt, despre recordul negativ de infectări comunicat pentru România.
Dar încep cu concluzia: cu 132.001 cazuri raportate în total până azi, România, a 61 țară ca populație din lume, se află pe poziția 29 ca număr de infectări. Apoi.
1. ,,Grupul” a comunicat 2.343 de cazuri noi depistate. Ele cel mai mare număr zilnic, vreodată, raportat, în România
2. Au fost raportate infectările noi în urma a 26.011 teste ,,efectuate în ultimele 24 de ore”. Dintre acestea, 15.436 de teste au fost făcute în urma în baza ,,definiției de caz” și 10.575, ,,la cerere”.
3. Înclin să cred că marea majoritate a celor 2.343 de cazuri noi depistate sunt în urma ,,definiției de caz”, ceea ce ar indica o rată de pozitivare, spre 15%. Înclin să cred că ponderea cazurilor pozitive din testele efectuate în baza definiției de cazu este (mult) mai mare decât în cazul testelor la cerere (care pot fi și de la oameni îngriorați sau pur și simplu de la persoane care fac testarea pentru că trebuie să ajungă în state unde este nevoie de prezentarea rezultatului negativ al testului.
4. Situația putea fi anticipată fără riscul de greși.
5. Ministrul finanțelor, Florin, ne explică faptul că pandemia este benefică pentru România, întrucât, în plină recesiune economică cauzată de pandemie, el a încasat mai mulți bani la buget în septembrie (datele vor fi făcute publice abia pe 25 octombrie, de aceea minte), decât în septembrie anul trecut, când România era pe creștere iar acum România este în picaj. #aducețiizoleta.
6. #aducețiizoleta și pentru Marcel Vela, ministrul de Interne.
În 15 aprilie 2020 (la jumătatatea lockdown-ului), România înregistrase 337 de cazuri noi în ultimele 24 de ore (respectiv 13,5% din numărul cazurilor înregistrat azi, de 2.343, record). Lumea era ținută prizonieră în casă, prin împrăștierea fricii, în timp ce, așa cum relevă și datele de azi, autoritățile au făcut #nimicpentru populație. Primii care iau pandemia în bătaie de joc, sunt chiar decidenții. Merită să vă readuceți aminte… îmi pare rău că nu am imagini și cu imnul prin portavocele poliției, în timp ce ei făceau contracte la prețuri de speculă, făcând ceea ce fac și acum: speculează economic și politic pandemia, dând dovadă de neglijență criminală față de populație, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cristina T.).

Foarte pe scurt, dar foarte pe scurt, despre recordul negativ de infectări comunicat astăzi pentru România, pentru ultimele 24 de ore. Dar încep cu concluzia: cu 132.001 cazuri raportate în total până azi, România, a 61 țară ca populație din lume, se află pe poziția 29 ca număr de infectări. Apoi.1. ,,Grupul'' a comunicat astăzi 2.343 de cazuri noi depistate. Ele cel mai mare număr zilnic, vreodată, raportat, în România2. Au fost raportate infectările noi în urma a 26.011 teste ,,efectuate în ultimele 24 de ore''. Dintre acestea, 15.436 de teste au fost făcute în urma în baza ,,definiției de caz'' și 10.575, ,,la cerere''.3. Înclin să cred că marea majoritate a celor 2.343 de cazuri noi depistate sunt în urma ,,definiției de caz'', ceea ce ar indica o rată de pozitivare, spre 15%. Înclin să cred că ponderea cazurilor pozitive din testele efectuate în baza definiției de cazu este (mult) mai mare decât în cazul testelor la cerere (care pot fi și de la oameni îngriorați sau pur și simplu de la persoane care fac testarea pentru că trebuie să ajungă în state unde este nevoie de prezentarea rezultatului negativ al testului.4. Situația putea fi anticipată fără riscul de greși (vedeți articolul meu din 28 septembrie când a fost raportată cea mai mare rată de teste depistate pozitiv raportată la numărul de teste efectuat, vreodată, de la începutul pandemiei).5. Ministrul finanțelor, Florin, ne explică faptul că pandemia este benefică pentru România, întrucât, în plină recesiune economică cauzată de pandemie, el a încasat mai mulți bani la buget în septembrie (datele vor fi făcute publice abia pe 25 octombrie, de aceea minte), decât în septembrie anul trecut, când România era pe creștere iar acum România este în picaj. #aducețiizoleta.6. #aducețiizoleta și pentru Marcel Vale, ministrul de Interne.În 15 aprilie 2020 (la jumătatatea lockdown-ului), România înregistrase 337 de cazuri noi în ultimele 24 de ore (respectiv 13,5% din numărul cazurilor înregistrat azi, de 2.343, record). Lumea era ținută prizonieră în casă, prin împrăștierea fricii, în timp ce, așa cum relevă și datele de azi, autoritățile au făcut #nimicpentru populație. Primii care iau pandemia în bătaie de joc, sunt chiar decidenții. Merită să vă readuceți aminte… îmi pare rău că nu am imagini și cu imnul prin portavocele poliției, în timp ce ei făceau contracte la prețuri de speculă, făcând ceea ce fac și acum: speculează economic și politic pandemia, dând dovadă de neglijență criminală față de populație.

Publicată de Radu Teodor Soviani pe Vineri, 2 octombrie 2020

Articolul Speculează economic și politic pandemia, dând dovadă de neglijență criminală față de populație apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul