Criteriul National

Speranțe rodnice sau așteptarea…în tinerețe?

Speranțe rodnice sau așteptarea…în tinerețe?
iunie 23
13:05 2018

Speranțe rodnice 
tinerete-naturala

   Spunem uneori : ” Numai speranța mi-a mai rămas „, „Speranțe deșarte „, „Mă rog si sper „, și gândul nostru se întrerupe, rămâne la jumătate. 

  Trecem din obișnuință la profesia de bază – AȘTEPTAREA !

    Dar, oare ce tot anume așteptăm ? 

„Ziua de mâine ” ar răspunde orice mucalit comod. 

   Cum se face că mai toată viața noastră e doar INCERCARE si ASTEPTARE ? 

    Sigur ca Nu. Majoritatea muncim , muncim permanent, uitând uneori ce căutăm, rătăcind drumul spre țelul propus. 

   Mereu aflați în mișcare , în căutarea FERICIRII vom avea parte de SPERANȚE RODNICE.

   Să exemplificăm . Îmi doresc să ajung și eu în Capitală. Nu mă hotărăsc și am ajuns bătrân fără să văd ceea ce definește și ceea ce reprezintă Capitala. Acum înțeleg că orice călătorie începe cu primul pas. Acest pas decisiv n-am fost în stare să-l fac de foarte multe ori în viață. Am rămasîn cel mai bun caz la încercarea mentală de a face…De aici Speranțe deșarte…

   Sau,să vă dau un alt exemplu,stimați cititori ai acestei platforme media independente. Trebuie să ajung la o întânire importantă, dar nu mă hotărăsc să plec , fiindu-mi teama că o să plouă. Rămân în pierdere fiindcă n-am știut un amănunt esențial, și anume că tocmai cel care se teme de un nor nu va călători niciodată !

     Să trecem de la Speranțe deșarte la Speranțe rodnice care presupun căutare permanentă, eforturi inteligente și menținerea drumului nostru.

5246_2

Pe final, ar fi cazul să privim mai atenți la florile din natură ,vedem semnalele Rodului ce stă să vină.TINERII sunt florile printre noi, oamenii. Ei sunt cei care trăiesc clipa, chiar dacă nu știu spusele genialului Mihai Eminescu: „Prezentul e patria vieții ! „.
Toti ceilalți ar trebui să adoptăm viziunea tinerilor și să nu mai dăm AZI pentru MÂINE, cuvânt despre care nu știm că vom putea să-l mai rostim.
A trăi clipa în mod conștient, a face ceea ce impune scadența fiecărui lucru, a profita de forța și inspirația care gratifică pe cei îndrăzneți, iată atitudini cu adevărat specifice „Timpului florilor „, adică al Tinereții.
Tinerețea nu face casă bună cu așteptarea, cu lenea. Mișcare și iar mișcare. Învață de la toate și toți, și, mai ales crede în reușită. Cel care nu crede, nu va înțelege viața și va rătăci mereu drumul .
Să încurajăm tinerii să se bucure din plin de bogăția virtuală a timpului lor, fără să uite că în această etapă se bun bazele roadelor de mai târziu.

Sursa foto : https://google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 23 iunie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei