Criteriul National

Speranțe rodnice sau așteptarea…în tinerețe?

Speranțe rodnice sau așteptarea…în tinerețe?
iunie 23
13:05 2018

Speranțe rodnice 
tinerete-naturala

   Spunem uneori : ” Numai speranța mi-a mai rămas „, „Speranțe deșarte „, „Mă rog si sper „, și gândul nostru se întrerupe, rămâne la jumătate. 

  Trecem din obișnuință la profesia de bază – AȘTEPTAREA !

    Dar, oare ce tot anume așteptăm ? 

„Ziua de mâine ” ar răspunde orice mucalit comod. 

   Cum se face că mai toată viața noastră e doar INCERCARE si ASTEPTARE ? 

    Sigur ca Nu. Majoritatea muncim , muncim permanent, uitând uneori ce căutăm, rătăcind drumul spre țelul propus. 

   Mereu aflați în mișcare , în căutarea FERICIRII vom avea parte de SPERANȚE RODNICE.

   Să exemplificăm . Îmi doresc să ajung și eu în Capitală. Nu mă hotărăsc și am ajuns bătrân fără să văd ceea ce definește și ceea ce reprezintă Capitala. Acum înțeleg că orice călătorie începe cu primul pas. Acest pas decisiv n-am fost în stare să-l fac de foarte multe ori în viață. Am rămasîn cel mai bun caz la încercarea mentală de a face…De aici Speranțe deșarte…

   Sau,să vă dau un alt exemplu,stimați cititori ai acestei platforme media independente. Trebuie să ajung la o întânire importantă, dar nu mă hotărăsc să plec , fiindu-mi teama că o să plouă. Rămân în pierdere fiindcă n-am știut un amănunt esențial, și anume că tocmai cel care se teme de un nor nu va călători niciodată !

     Să trecem de la Speranțe deșarte la Speranțe rodnice care presupun căutare permanentă, eforturi inteligente și menținerea drumului nostru.

5246_2

Pe final, ar fi cazul să privim mai atenți la florile din natură ,vedem semnalele Rodului ce stă să vină.TINERII sunt florile printre noi, oamenii. Ei sunt cei care trăiesc clipa, chiar dacă nu știu spusele genialului Mihai Eminescu: „Prezentul e patria vieții ! „.
Toti ceilalți ar trebui să adoptăm viziunea tinerilor și să nu mai dăm AZI pentru MÂINE, cuvânt despre care nu știm că vom putea să-l mai rostim.
A trăi clipa în mod conștient, a face ceea ce impune scadența fiecărui lucru, a profita de forța și inspirația care gratifică pe cei îndrăzneți, iată atitudini cu adevărat specifice „Timpului florilor „, adică al Tinereții.
Tinerețea nu face casă bună cu așteptarea, cu lenea. Mișcare și iar mișcare. Învață de la toate și toți, și, mai ales crede în reușită. Cel care nu crede, nu va înțelege viața și va rătăci mereu drumul .
Să încurajăm tinerii să se bucure din plin de bogăția virtuală a timpului lor, fără să uite că în această etapă se bun bazele roadelor de mai târziu.

Sursa foto : https://google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 23 iunie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu