Criteriul National

Sportul – o activitate sanatoasa

Sportul – o activitate sanatoasa
februarie 27
15:25 2019

Sportul este recomandat indiferent de modalitatea prin care alegem sa facem miscare. Cu o gama atat de variata de aparate de fitness existente pe piata este imposibil sa spunem ca nu dispunem de un aparat care sa se incadreze in cerintele noastre.

 

Bicicleta eliptica este foarte cautata deoarece ne ofera posibilitatea de a slabi dar si de a face miscare si asta chiar la noi acasa, fara a fi necesar sa ne deplasampana la sala de fitness. Fiind foarte multe modele de biciclete pe piata, trebuie sa te informezi inainte de a alege un anumit model.

 

Biciclete fitness

 

Bicicleta mecanica – model cu franare mecanica, care odata ce te-ai oprit, pedalele se mai misca putin. Acest model au ca avantaj pretul mai mic.       Bicicleta eliptica – la acest model, ca si procedura, va trebui sa stai in picioare, pentru a-ti antrena mai multe grupe de muschi.

Bicicleta electrica – este mai scumpa, insa este dotata cu un numar mai mare de programe pentru slabit, programe cardio, etc.

Bicicleta magnetica – dispune de franare magnetica, pedalele oprindu-se imediat ce te-ai oprit. Costa intradevar mai mult, insa excercitile sunt mai eficiente.

 

Sistem franare

Sistemul de franare este probbil cel mai importante criteriu pe care trebuie sa-l ai in vedere in alegerea unei biciclete fitness.

  • Franarea cu volanta – o volanta de 3-20 de kilograme este cea care este pusa in miscare odata ce vei incepe sa pedalezi.
  • Franare mecanica – un volant mult mai usor, intre 5 si 10 kg, care este dotat cu trepte de rezistenta ce pot fi reglate fie in timpul exercitiului, fie inainte de exercitiu.
  • Franare magnetica – foloseste forta electro-magnetica pentru a modifica rezistentele. Rezistenta la pedalare se va seta, nu in functie de ritmul de pedalare, ci din buton.
  • Franare cu fluid – un sistem rarintalnit la noi, scump si care se foloseste cel mai adesea atunci cand vrei sa convertesti o bicicleta normala intr-una stationara.
  • Franare cu aer – functioneaza cam pe acelasi principiu ca si cele cu franare fluida, doar ca in loc de ulei, elicea foloseste aerul pentru a creste rezistenta. Este un model silentios,foarte scump si destul de rar intalnit.

 

Dimensiuni / greutatea bicicletei

Aceste detalii nu trebuie ignorate. Initial va trebui sa verifici dimensiunea bicicletei si sa o compari cu inaltimea ta. Verifica in ce masura se poate ajusta si pentru ce utilizator este destinata in functie de dimensiune. Nu uita si de dimensiunea pedalelor sau a suprafata pentru picioare prezenta la bicicletele eliptice. Acestea trebuie sa fie antiderapante, sa aiba o dimensiune pe care piciorul sa poata fi plasat corect, si chiar sa fie dotate cu bretele de sustinere ajustabile. Daca o vei achizitiona online, verifica greutatea bicicletei. Cu cat este mai grea cu atat iti va oferi mai multa stabilitate. Verifica, totodata, si greutatea maxima pe care modelul dorit o poate suporta.

 

Brate fixe / mobile

  • Fixe – specifice bicicletei fixe stationare. De cele mai multe ori prezinta diferite curburi, care iti permit sa pozitionezi mainile diferit, astfel incat sa poti schimba pozitia in timpul pedalarii, sau sa iti odihnesti mainile obosite.
  • Mobile – specifice modelelor eliptice. Scopul lor este acela de a permite si lucrarea bratelorin timpul exercitiului.

 

Ecran / senzori

In prezent majoritatea bicicletelor sunt dotate cu un ecran sau cu un computer de bord. Acesta trebuie sa ofere informatii legate de numarul de kilometrii, viteza, timpul petrecut, precum si numarul de calorii arse. De asemenea, vei avea posibilitatea de a selecta un nivel de rezistenta special care sa imite diferite trasee din viata reala: traseu accidentat cu denivelari, pedalare in amonte sau coborare pe panta, etc. Cu cat sunt mai multe astfel de programe cu atat bicicleta este mai buna, dar va cosa si mai mult. Daca este dotata si cu senzori, aceasta se va asigura ca executi exercitiile corect, va putea sa iti indice nivelul de hidratare, volumul de aer expirat, pulsul si tensiunea. Apoi va putea sa afiseze alerte cand ceva nu este in regula.

Bicicleta eliptica inSPORTline Air 

bicicleta eliptica

Acest model este o bicicleta eliptica de calitate, ideala pentru antrenamentele casnice, fiind eficienta pentru toate grupele de muschi. Asigura miscarea intregului corp, nu doar a picioarelor. Miscarile realizate in timpul exercitiului sunt benefice inclusive pentru articulatii. acest midel de bicicleta eliptica este prevazuta cu o volanta de 5 kg pentru o functionare silentioasa si lina. Dispune de display pentru afisarea informatiilor precum: timp, viteza, numarul de calorii arse si distanta parcursa. Manerele bicicletei sunt invelite in spuma anti-alunecare pentru un antrenament cat mai confortabil. Greutatea maxima admisa este de pana la 110 kg. este un model ieftin si de calitate, avand ca principal avantaj faptul ca presiunea asupra articulatiilor este redusa, in comparatie cu alergarea in aer liber sau pe o banda de alergat.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei