Criteriul National

SRI, umilit de ”Regina Miky”!

SRI, umilit de ”Regina Miky”!
iunie 05
18:47 2020

(Preluare National – Catalin Tache):

Ea este femeia care le râde în nas ofițerilor acoperiți ai Direcției de Securitate Economică din cadrul Serviciul Român de informații, structură care se chinuie de ani de zile să o înfunde, dar care eșuează lamentabil de fiecare dată! De parcă- dacă nu s-ar ști că interesele sereiștilor rămași rămași loiali cuplului ”Anaconda” – Ciocîrlan sunt acum divergente cu cele ale ”Reginei licitațiilor”- mai că ai zice că la mijloc nu este decât un nou ”blat” sub ochii neputincioși ai procurorilor DNA. Cei care la rândul lor nu au reușit încă să se apropie de Mihaela Elena Neagu, mai cunoscută în sistem drept ”Miky”. Deși o au ”țintă” de atâta vreme și de mai multe ori aproape că băgaseră rechizitoriile în celebrele plicuri galbene. Numai că după ce până și un greu al SRI-ului precum generalul Căpșună – cel care își luase angajamentul că rezolvă această ”vulnerabilitate”- a fost nevoit să se pensioneze după ce până și el și-a ”rupt dinții” în afacerile de sute de milioane ale ”Reginei Miky”, chiar că nimeni nu s-a mai riscat să se dea la aceasta.
Astfel că și în plină pandemie, firma unde ”Regina” a făcut un pas înapoi, de la statutul de acționar la cel de administrator a continuat să facă legea pe piața achizițiilor produselor medicale în stare de urgență. Dintr-un singur foc Best Achiziții încheind două contracte cu compania de stat Unifarm pentru furnizarea de echipamente de protecție medicală în valoare de 45 de milioane lei. Asta ca să dăm un singur exemplu. Astfel că dacă alți jucători de pe piața contractelor cu statul se tot poate să fi fost cuprinși de îngrijorare la declarația belicoasă a lui Crin Bologa că a deschis dosare pentru afacerile suspecte încheiate în această perioadă de Unifarm, ”regina Miky” chiar că nu avea de ce să dea doi bani pe amenințările procurorului șef al DNA. Știind foarte bine că, în lipsa ”suportului informativ și logistic” asigurat de SRI, DNA chiar că nu prea mai are ce face. Numai că SRI-ul i-a luat deja frica, astfel că ”mitul” intangibilității Mihaelei Elena Neagu continuă. Ca și contractele de sute de miloane derulate cu statul prin Best sau Libro…
Greu de încolțit
Așa se întâmplă când Direcția de Securitate Economică răspunde la comenzile rezervistei ”Anaconda”!
Din cauza numărului lor halucinant este aproape imposibil fie și de enumerat contractele cu statul câștigate de firmele reprezentate de Mihaela Elena Neagu. Fiind astfel suficient doar să amintim că ”legendarea” acesteia este atât de mare, încât atunci când pierd câte o licitație, singura curiozitate a celorlalți participanți este doar dacă a câștigat din nou ”Regina Miky”! Performanță cu atât mai surprinzătoare cu cât toată lumea bună știe că oamenii din zona gri a serviciilor și în special a SRI-ului sunt marii favoriți ai organizării licitațiilor de către mai toate instituțiile statului român. Numai că ”Regina Miky” nu doar că nu este ”omul SRI”-ului, dar se numără și printre puținii oameni de afaceri români care au reușit să le râdă în nas celor despre care știe foarte bine că îi vor capul cu orice preț. Și, cu toate acestea, Mihaela Elena Neagu se dovedește tot mai greu de încolțit…
A pornit de jos…
Primul scandal legat de numele Mihaelei Elena Neagu este legat de ”devalizarea” Complexului Sportiv ”Olimpia”. De atunci însă aceasta a reușit să răzbată până la vârful sistemului, acolo unde încă este privită cu uimire drept un ”fenomen”. Fiind singurul jucător din ”liga mare” a licitațiilor care nu s-ar afla în grațiile SRI-ului. Din contră… Numai că sistemul perfecționat de discreta brunetă în atâta amar de vreme a devenit atât de complex în acest moment, încât ”Regina Miky” nu a căzut în niciuna din capcanele care i s-au întins în ultimii ani. Doar noroc? Singură împotriva tuturor? Femeia care a pus cu botul pe labe sistemul generalilor? Întrebări la care pînă și inițiați ai sistemului ar băga mâna în foc că răspunsurile sunt pozitive! Dar nu toți…

Articolul SRI, umilit de ”Regina Miky”! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul