Criteriul National

Stânga asasină

Stânga asasină
septembrie 20
07:43 2016

stanga-doi

19 septembrie 2016 va rămâne consemnată drept lunea neagră a Parlamentului României. O zi care a debutat furtunos în capitală, a continuat la fel de furtunos în Parlament și s-a încheiat rușinos pentru clasa politică a României.
Cu toții speram că ploaia care a venit peste țara noastră în aceste zile ne va mai spăla de bubele, mucegaiul și noroiul despre care vorbea Tudor Arghezi. Din păcate, ploaia care a venit le-a redescoperit pe toate cele rele.
Dacian Julien Cioloș, șeful Guvernului, a venit în Parlament, la solicitarea stângii politice, pentru a prezenta un raport la aproape 10 luni de la preluarea frâielor țării. Plin de bun simț și fără superioritatea pe care o afișează alți ardeleni – vezi cazurile Boc, Dâncu, Rus – Cioloș a făcut o radiografie aproape perfectă a economiei și societății românești.
Fără să aibă în față un discurs scris sau notițe după care să se ghideze, fostul Comisar European pentru Agricultură le-a arătat parlamentarilor români ce înseamnă trecerea prin școala de la Bruxelles. Discurs la obiect, fără emfază, fără elucubrații patriotarde, tăios atunci când a fost cazul și concis.
Ce a urmat după a fost un circ total.

Infractorii care dau lecții

Condamnatul penal Liviu Dragnea, șeful PSD și al stângii politice din România l-a acuzat pe Cioloș de minciună, demagogie, eșec în actul de guvernare, blocarea finanțărilor europene, de faptul că sindicatele ies în stradă.

Să le luăm pe rând.
1. Șeful Guvernului este făcut mincinos, în condițiile în care nu îl acuză nimeni de la Bruxelles de minciună privind raportările economice, ba chiar într-un clasament al Comisiei Europene, România se află pe locul I în Uniune la capitolul creștere economică. În aceste condiții, cum și-a permis infractorul dovedit Liviu Dragnea, condamnat în Dosarul Referendumul și urmărit penal în dosarul Bombonica, să îl acuze pe Dacian Cioloș, un om care nu se află sub lupa organelor de anchetă, fie că vorbim despre cele naționale, fie că vorbim despre cele europene?
2. Liviu Dragnea a afirmat că Cioloș nu vorbește limba română, pe motivul că șeful Guvernului nu vorbește pe înțelesul tuturor. Din câte ne amintim, limbajul tehnocrat a fost introdus de reprezentanții stângii, încă din anii nouăzeci, când alde Roman, Brucan, Iliescu, Adrian Năstase vorbeau despre implementarea normelor și strategiilor europene, despre sinergia faptelor, despre multe chestii tehnocrate învelite în limbaj de lemn. Discursul de ieri din Parlament, susținut de Dacian Cioloș nu a cuprins acești termeni contondenți, ci s-a referit la cifre, procente, locuri de muncă și soluții. Dacă toți cei care votează PSD și stau cu ochii zgâiți la Antena 3 și România TV sunt incapabili să înțeleagă, atunci să se ducă la școală. Pentru că sunt prost instruiți și asta se vede din modul în care au votat în ultimii 26 de ani.
3. Dragnea l-a acuzat pe Cioloș că nu este patriot. Răspunsul premierului a fost genial și a arătat încă o dată că demagogia stângii politice nu are limite. A nu minți, a nu fura, a-l respecta pe cel din fața ta sunt principiile după care se ghidează șeful Guvernului și puse cap la cap arată dragostea față de semeni și, în final, dragostea față de țară. A sta toată ziua cu patriotismul în gură așa cum fac Năstase, Ponta și Dragnea, dar fără să faci nimic timp de 26 de ani ca să duci țara asta cât mai aproape de valorile europene și de nivelul de trai din Uniune arată că stânga politică pute a demagogie infectă, de latrină împuțită din fundul curții mediului rural din România.
4. În legătură cu efervescența mișcării sindicale din aceste zile, se știe foarte bine că liderii de sindicat dorm trei ani, iar în al patrulea ies în stradă pentru că este an electoral și speră că vor forța mâna Guvernului pentru acordarea de pomeni electorale. Ca să nu mai vorbim despre faptul că majoritatea liderilor sindicali este trup și suflet înregimentată în stânga politică.

Bogdan Gigină, ucis de senatorii stângii

ponta-bogdan-gigina-gabriel-oprea-800x500_c
După Dragnea, Cioloș a fost bălăcărit și de omul cu o sută de fețe, un dos penetrat și o limbă nesimțită – Călin Popescu Tăriceanu. Un decrepit, care habar nu mai are ce înseamnă liberalismul, care a trădat valorile de dreapta în favoarea celor de stânga și care a ajuns pe nedrept al doilea om în stat, prin funcția de președinte al Senatului.

Senat care, câteva ore mai târziu, prin alianța stângii puternice consolidate cu formațiunea ALDE condusă de Tăriceanu a blocat urmărirea penală a izmenarului șef Gabriel Oprea în cazul morții polițistului Bogdan Gigină lecții

oprea

Practic, cei care în plenul Parlamentului îl acuzau pe Cioloș de minciună și de lipsă de patriotism și-au dat apoi arama pe față în Senat, omorându-l și îngropându-l încă o dată pe Bogdan Gigină.
Concluzia? Alianța PSD-ALDE și cu unii de la UNPR și UDMR s-a transformat în stânga asasină. Oamenii vorbesc despre patriotism dar ucid cu sânge rece, prin vot, tot ce mișcă împotriva privilegiilor pe care și le-au tras în cei 26 de ani de falsă democrație. Patriotismul, adevărul sunt afișate de paradă, pentru prostime, pentru cei care vor vota pe 11 decembrie.
În realitate, PSD și ALDE sunt ucigașii acestui neam, iar salvarea lui Gabriel Oprea pusă la cale în Senat a demonstrat din plin că stânga politică este o stângă criminală.

 

Sursa foto : http://google.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo