Criteriul National

Starea de sărăcie, siguranța , sănătate și învățătura sunt reflectate în drepturilor fundamentale ale românilor           

Starea de sărăcie, siguranța , sănătate și învățătura sunt reflectate în drepturilor fundamentale ale românilor           
octombrie 18
09:11 2016
 Tema pentru ” Discursul public ” 
Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Cincea  

                        porci

Motto : „În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie ”  (art. 5 alin.(5) din Constituție ).
 
 
           Cele ce urmeaza sa scriu au fost generate de afirmatia publica repetata a unui lider de partid  prin care avertiza pe  Presedintele Romaniei  ca se va trece la procedura de SUSPENDAREA acestuia din functie  pentru ca a spus public criteriile dupa care va numi viitorul Prim-ministru.
   Daca a spune ADEVARUL in Romania este o incalcare a Constitutiei, atunci Legea fundamentala nu mai este in vigoare !
 
    Invitam Partidele care depun „Liste „ -avand drept  canditati numai persoane integre si competente(dupa cum se afirma) si pe candidatii independenti  sa raspunda si la urmatoarele :  cum sunt garantate Dreptul la viata si  Dreptul la ocrotirea sanatatii  ; cum este asigurat Dreptul la invatatura si cum poate fi exercitat neingradit Dreptul la munca.
 
        Raspunsul corect la aceste probleme fundamentale  trece obligatoriu prin urmatoarele puncte de notorietate :
 
1.ineficienta activitatii POLITIEI si a Jandarmeriei , cu cele aproape un milion de infractiuni reclamate si ramase fara  faptuitori identificati, dovada  nesigurantei in care traim; 
 
2. nivelul de saracie relativa, din care un procent important este saracie absoluta(lucie)  la peste 20 % din populatie;
 
3. invatamantul general obligatoriu cu certitudine nu mai este asigurat pentru copiii din familiile sarace; rata abandonului scolar este alarmanta; analfabetismul a depasit orice inchipuire;
 
4. dreptul la munca ,formal ,nu este ingradit, insa plecarea din Romania a peste 3,5 milioane de cetateni activi fortati de lipsa locurilor de munca ce semnificatie are ?
 
5. intre starea de sanatate , a carei ocrotire este garantata, hrana si locuinta celor saraci – nu se face vreo referire ,cu toate ca  legatura de cauzalitate este la vedere; banii multi cheltuiti pentru cantitati enorme  si ineficiente de medicamente nu au ameliorat sanatatea oamenilor, dimpotriva.
 
Stimati lideri de Partide si candidati independenti !
 
   Lasati Adevarul sa circule , iar pe Presedinte sa vegheze la respectarea Constitutiei ! Bucurati-va cand cineva incearca sa franeze Minciuna !                                  
 
Raspundeti cum veti rezolva problemele esentiale ale traiului oamenilor, alegatorii dvs., astfel incat   drepturile fundamentale  sa se regaseasca in posesia fiecaruia, nu doar in filele Constitutiei. 
Sursa foto Criteriul National
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro