Criteriul National

Starea de sărăcie, siguranța , sănătate și învățătura sunt reflectate în drepturilor fundamentale ale românilor           

Starea de sărăcie, siguranța , sănătate și învățătura sunt reflectate în drepturilor fundamentale ale românilor           
octombrie 18
09:11 2016
 Tema pentru ” Discursul public ” 
Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Cincea  

                        porci

Motto : „În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie ”  (art. 5 alin.(5) din Constituție ).
 
 
           Cele ce urmeaza sa scriu au fost generate de afirmatia publica repetata a unui lider de partid  prin care avertiza pe  Presedintele Romaniei  ca se va trece la procedura de SUSPENDAREA acestuia din functie  pentru ca a spus public criteriile dupa care va numi viitorul Prim-ministru.
   Daca a spune ADEVARUL in Romania este o incalcare a Constitutiei, atunci Legea fundamentala nu mai este in vigoare !
 
    Invitam Partidele care depun „Liste „ -avand drept  canditati numai persoane integre si competente(dupa cum se afirma) si pe candidatii independenti  sa raspunda si la urmatoarele :  cum sunt garantate Dreptul la viata si  Dreptul la ocrotirea sanatatii  ; cum este asigurat Dreptul la invatatura si cum poate fi exercitat neingradit Dreptul la munca.
 
        Raspunsul corect la aceste probleme fundamentale  trece obligatoriu prin urmatoarele puncte de notorietate :
 
1.ineficienta activitatii POLITIEI si a Jandarmeriei , cu cele aproape un milion de infractiuni reclamate si ramase fara  faptuitori identificati, dovada  nesigurantei in care traim; 
 
2. nivelul de saracie relativa, din care un procent important este saracie absoluta(lucie)  la peste 20 % din populatie;
 
3. invatamantul general obligatoriu cu certitudine nu mai este asigurat pentru copiii din familiile sarace; rata abandonului scolar este alarmanta; analfabetismul a depasit orice inchipuire;
 
4. dreptul la munca ,formal ,nu este ingradit, insa plecarea din Romania a peste 3,5 milioane de cetateni activi fortati de lipsa locurilor de munca ce semnificatie are ?
 
5. intre starea de sanatate , a carei ocrotire este garantata, hrana si locuinta celor saraci – nu se face vreo referire ,cu toate ca  legatura de cauzalitate este la vedere; banii multi cheltuiti pentru cantitati enorme  si ineficiente de medicamente nu au ameliorat sanatatea oamenilor, dimpotriva.
 
Stimati lideri de Partide si candidati independenti !
 
   Lasati Adevarul sa circule , iar pe Presedinte sa vegheze la respectarea Constitutiei ! Bucurati-va cand cineva incearca sa franeze Minciuna !                                  
 
Raspundeti cum veti rezolva problemele esentiale ale traiului oamenilor, alegatorii dvs., astfel incat   drepturile fundamentale  sa se regaseasca in posesia fiecaruia, nu doar in filele Constitutiei. 
Sursa foto Criteriul National
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo