Criteriul National

START pentru Evaluările Naționale

START pentru Evaluările Naționale
mai 17
13:20 2015

Sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, vin cu o perioadă destul de aglomerată pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Aceștia vor avea de trecut prin focul Testărilor Naționale, programate pentru acestă perioadă de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Crescător, dar bine stabilit, evaluarile vor începe de mâine cu elevii claselor a II-a, care se vor confrunta cu prima examinare din viața lor de elevi. Această primă zi, 18 mai, va aduce în prim-plan proba scrisă la Limba și Literatura Română adaptată programei în vigoare. Marți este rândul probei de citire la Limba Română, probă orală ce va aduce cu sine noi emoții, deoarece micuții nu vor avea în fața lor cadrul didactic de la clasă, ci un altul desemnat de către comitetul organizator. Așa va fi și pentru celelate probe, caci miercuri va intra în scenă Matematica, cea care va finaliza testarea copiilor de clasa a II-a. Tot marți, elevii minorităților naționale vor susține proba de scriere și citire la limba română, urmând ca joi, ei să susțină și o probă la limba maternă. Elevii clasei a IV-a vor începe sesiunea de evaluare din data de 26 mai, cu Limba Română, apoi pe 27 urmând să susțină examenul și la Matematică, iar minoritățile vor continua și pe 28 cu Limba Maternă. Următorii vizați, sunt elevii dintr-a VI-a, care pe 2 iunie vor susține Testarea Națională la Limba Română, iar pe 3 iunie la Matematică și Științe ale Naturii.

Conform metodologiei de examen, sălile unde se vor susține evaluările, vor fi sălile de curs ale elevilor în cauză, singura diferență fiind că la clasă va supraveghea, sau va evalua, după caz, un cadru didactic numit „administrator de test”. Sălile vor fi verificate în prealabil, ca niciun material didactic care să influențeze elevii, să nu fie prezent în timpul examenului, iar fiecare elev va primi testul pe care își scrie numele, prenumele și unitatea de învățământ.  Derularea, conform cu prevederile metodologiei, a examenului național va fi principala atribuțe a cadrului didactic supraveghetor, elevii neavând voie să comunice între ei sau să ceară ajutorul respectivului administrator de test.

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul