Criteriul National

START pentru Evaluările Naționale

START pentru Evaluările Naționale
mai 17
13:20 2015

Sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, vin cu o perioadă destul de aglomerată pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Aceștia vor avea de trecut prin focul Testărilor Naționale, programate pentru acestă perioadă de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Crescător, dar bine stabilit, evaluarile vor începe de mâine cu elevii claselor a II-a, care se vor confrunta cu prima examinare din viața lor de elevi. Această primă zi, 18 mai, va aduce în prim-plan proba scrisă la Limba și Literatura Română adaptată programei în vigoare. Marți este rândul probei de citire la Limba Română, probă orală ce va aduce cu sine noi emoții, deoarece micuții nu vor avea în fața lor cadrul didactic de la clasă, ci un altul desemnat de către comitetul organizator. Așa va fi și pentru celelate probe, caci miercuri va intra în scenă Matematica, cea care va finaliza testarea copiilor de clasa a II-a. Tot marți, elevii minorităților naționale vor susține proba de scriere și citire la limba română, urmând ca joi, ei să susțină și o probă la limba maternă. Elevii clasei a IV-a vor începe sesiunea de evaluare din data de 26 mai, cu Limba Română, apoi pe 27 urmând să susțină examenul și la Matematică, iar minoritățile vor continua și pe 28 cu Limba Maternă. Următorii vizați, sunt elevii dintr-a VI-a, care pe 2 iunie vor susține Testarea Națională la Limba Română, iar pe 3 iunie la Matematică și Științe ale Naturii.

Conform metodologiei de examen, sălile unde se vor susține evaluările, vor fi sălile de curs ale elevilor în cauză, singura diferență fiind că la clasă va supraveghea, sau va evalua, după caz, un cadru didactic numit „administrator de test”. Sălile vor fi verificate în prealabil, ca niciun material didactic care să influențeze elevii, să nu fie prezent în timpul examenului, iar fiecare elev va primi testul pe care își scrie numele, prenumele și unitatea de învățământ.  Derularea, conform cu prevederile metodologiei, a examenului național va fi principala atribuțe a cadrului didactic supraveghetor, elevii neavând voie să comunice între ei sau să ceară ajutorul respectivului administrator de test.

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo