Criteriul National

Statele Unite stochează informaţii încă pe „arhaicele” dischete

Statele Unite stochează informaţii încă pe „arhaicele” dischete
mai 26
13:32 2016

Pentru a coordona arsenalul lor de rachete balistice amplasate oriunde pe planetă și bombardiere nucleare, SUA încă mai folosesc computerele de la începutul anilor 1970, un sistem învechit care funcționează cu 8-inch pe floppy disk-uri. Aceste dezvăluiri oarecum jenante au apărut într-un raport al Oficiului de Responsabilitate al Guvernului, echivalentul Curții de Conturi, care a avut un bilanț al echipamentelor informatice învechite din partea guvernului federal.

dischete 1

 

Mai multe tipuri de departamente și agenții nu sunt introduse într-adevăr în secolul al douăzeci și unulea, dar niciunul ca Departamentul Apărarii, Sistemul Strategic automat de comandă și control (SACCS),care coordonează utilizarea armelor nucleare cu ajutorul unui calculator IBM seria-1 folosește discuri floppy de 8 inch, „un obiect care era deja învechit când discoteca era încă populară.”Acest tip de calculator a fost la modă în anii 1976 , când Gerald Ford era preşedinte la Casa Albă .

IBM seria 1

GAO le numesc „sisteme moștenite ” , literalmente fiind dintr-o altă epocă pe care nimeni nu a reușit vreodată să o înlocuiască . Un purtător[tor de cuvânt al Pentagonului, a explicat de ce computerele preistorice sunt încă utilizate în clădirea federală : ” Sistemul este încă operațional , deoarece , pentru a rezuma , încă mai funcționează . ” El a adaugat că ” ia în considerare preocupările riscului de uzură morală a discurilor ce trebuie să fie înlocuite cu un sistem digital , până la sfârșitul anului 2017 ” .

Dincolo de cazul ușor al perturbării a tuturor acestor arme nucleare, GAO a fost surprins de faptul că tocmai guvernul federal plin de viață se află într-un alt secol, tehnologic vorbind. În fiecare an, Washington-ul cheltuiește 80 de miliarde de dolari pentru „tehnologia informației”. 75% din această sumă este alocată pentru „menținerea funcționării sistemelor existente”, iar restul este destinat pentru ca să se modernizeze. De aici și întârzierea, ilustrată de situația din alte ramuri guvernamentale, cum ar fi Departamentul de Trezorerie, care foloseşte „un limbaj de asamblare de calculator, care datează din 1950, de obicei, asociat cu hardware-ul acelei epoci.” Departamentul de Comerț, inclusiv sistemele de monitorizare meteorologice  rulează cu Windows Server 2003, pe care Microsoft nu-l mai foloseşte. De asemenea,Departamentul de Securitate Internă și al Justiției, inclusiv unele zone a bazei de date principale pentru sistemul penitenciar imens din SUA utilizează limbajul arhaic de programare COBOL.

Sursa foto  ADAM BUTLER/AP

Prof.Dr Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro